Mavericks at Work: wie neemt er aan?

Mavericks at Work: waarom de meest originele geesten in het bedrijfsleven winnenVorige maand koos de Indianapolis Marketing Book Club Mavericks at Work als het te lezen boek. Ik hou van boeken, en vooral van zakelijke boeken. Mijn huis staat er vol mee. Ik ben deze aan het lezen en ben net begonnen Eet nooit alleen: en andere geheimen van succes, één relatie tegelijk.

Mavericks at Work is een van die ongelooflijk inspirerende boeken, maar ik weet niet zeker of ik er genoeg van krijg. Tom Peters, Guy Kawasaki, Seth Godin en zelfs mijn vrienden en familie vertellen me steeds dat ik een Maverick moet zijn.

Ik ben een buitenbeentje in hart en nieren, maar ik ben er niet van overtuigd dat de wereld zoveel buitenbeentjes nodig heeft. Doen we?

Maverick: een eenzame dissenter, als intellectueel, kunstenaar of politicus, die een onafhankelijk standpunt inneemt los van zijn of haar medewerkers.

Hebben we tenslotte geen jongens nodig die gewoon onze auto's gaan repareren, de vloeren vegen, de bussen draaiende houden en de winkel in de gaten houden? Kan elk bedrijf het zich echt veroorloven om Mavericks te blijven promoten? Het is niet dat ik twijfel aan mijn eigen ondernemersgeest, ik heb alleen twijfels dat er veel kansen zijn voor Mavericks die er zijn.

Een goede vriend van me vroeg hoe ik het boek leuk vond. Ik antwoordde: "Ik hou van het boek!"

Toen moest ik weer aan het werk. Het is niet dat mijn werk me niet toestaat invloedrijk te zijn... het is gewoon dat bedrijf als geheel waardeert niet noodzakelijk de buitenbeentje op het werk. Het zijn de non-conformisten, de buitenstaanders, de onruststokers. Vaak denk ik dat het de Maverick is die uiteindelijk op zoek gaat naar de volgende kans - omdat het nooit is waar ze net zijn vertrokken.

Heb ik het hier mis?

5 reacties

 1. 1

  Ik denk dat mensen een onafhankelijk standpunt kunnen innemen in alles wat ze doen ... zelfs winkelbedienden en automonteurs. Ik denk niet dat we te veel mensen kunnen hebben die stoppen met dingen alleen maar omdat 'zo zijn' en in plaats daarvan vragen stellen, besluiten om tegen de stroom in te gaan en als gevolg daarvan de wereld om ons heen te verbeteren.

  • 2

   Ik ben het ermee eens, dit is waarom we Jessie James hebben die motorfietsen bouwt, Orange County Choppers, motorfietsen. En alle mensen die contractwerk voor hen zullen doen. Denk je dat al deze mensen conformisten zijn, speel dan op safe in het leven. dit zijn voorbeelden. Ik ben een non-conformist. Ik ben een blanke vrouwelijke amerikaanse die naar de acupunctuurschool ging. het was een lange 3 jaar. en ik ben niet van Aziatische afkomst. Ik zou zeggen dat dit een non-conformist is. We hebben echt meer non-conformisten nodig

 2. 3

  Jesse,

  Ik ben het niet oneens en vat me niet verkeerd op, geen van beide is noodzakelijkerwijs waardevoller dan de ander. Ik geloof dat een geweldig team 'lifters en pushers' nodig heeft. Degenen die het denken en degenen die dat plan kunnen uitvoeren.

  Ik vraag me af hoeveel buitenbeentjes een branche aankan en of er echt een tekort aan is!

 3. 4

  Ik dacht dit ook, maar ik realiseerde me dat iedereen soms een Maverick kan zijn, en soms een 'lifter and pusher' (zelfs als het nodig is om in hun tong te bijten). Het zou niet goed zijn als iedereen zou voorstellen om alles elke keer op een nieuwe manier te doen. Maar ik denk dat er ruimte is voor iedereen om de vragen te stellen die moeten worden gesteld, vooral "waarom?". En in mijn ervaring wordt deze vraag veel te zelden gesteld.

 4. 5

  Daar ben ik het mee eens. We hebben mensen nodig om de nieuwe ideeën te stimuleren en te dromen van wat kan zijn. Even belangrijk is dat we de mensen nodig hebben die zich kunnen concentreren op het doen van wat nodig is om de nieuwe richting vooruit te helpen.

  Er is een tijd en een plaats voor beide. Stagnatie treedt op als er geen nieuwe ideeën worden aangeboden. Stagnatie kan echter ook optreden als er teveel ideeën in de mix worden gegooid en niemand bereid is om met andermans ideeën te werken.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.