Cappuccino en de leugens van verpakking

McCafe mokkaVorige week stopte ik voor een McSkillet-burrito op weg naar mijn werk. Ik zou waarschijnlijk een bericht kunnen schrijven over hoeveel ik van die en Qdoba-ontbijtburrito's hou, maar ik zal je sparen. Terwijl ik bij was McDonalds, mijn nieuwsgierigheid kreeg het beste van mij en ik bestelde een McCafe Mocha in plaats van te stoppen bij mijn favoriete koffieshop.

Kleurrijke, verfijnde borden en verpakkingen met aardetinten omringen je en geven je het gevoel alsof je naar een Europees café stapt. Maar dat ben je niet. Ik keek aandachtig toe hoe de persoon achter de toonbank op de rechterknoppen drukte, de inhoud roerde en de drank afsloot met slagroom en een scheutje chocolade.

Ik stapte in de auto, nam mijn eerste slok en… blech. Ik weet niet zeker wat er is gebeurd, ik geloof dat er een storing was met de machine of zoiets, maar het smaakte naar slechte espresso-shots bedekt met slagroom. Ik kan bijna elke koffie drinken (ik zat in godsnaam bij de marine), maar ik moest het weggooien. Natuurlijk zou hun team ook niet weten of er een probleem was - net zo min als goed rundergehakt. 😉

StarbucksWe hebben een Starbucks beneden van mijn werk, dus het is moeilijk voor een koffiehond om te laten liggen. Ik ben vooral dol op hun pepermuntsiroop ... net zoals onze voorouders ontdekten dat Coca-Cola cocaïne had, ben ik bang dat we ooit zullen ontdekken dat Starbucks Peppermint iets illegaals bevat.

Starbucks heeft een heel duidelijk, schoon logo dat mensen om je heen vertelde dat "Ik heb zoveel geld dat ik $ 4 aan verbrande bonen kan uitgeven.”(Sommige van mijn vrienden noemen het vier dollar). Helaas begint het culturele icoon dat Starbucks was, te vervagen. Ik kom zelden in de lange rijen en kan een Starbucks net zo gemakkelijk passeren als een benzinestation met een koffiekraam. De beker is echter nog steeds elegant en onderscheidend.

KoffiekopAan de linkerkant is misschien wel mijn favoriete koffie van allemaal. Mijn goede vrienden Jason en Chris hebben een geweldige koffieshop, De bonenkop om de hoek van mijn huis.

De koffie wordt geïmporteerd uit een koffiebrander uit Hamilton, Ontario. Elke slok, zelfs als deze cafeïnevrij is, is nog steeds erg zacht, rijk en romig. Het verschil is moeilijk uit te leggen dat een goed geroosterde, gemalen, aangestampte en gestoomde boon zo'n ongelooflijk vloeibaar en zoet schuimig oppervlak kan produceren. De barista's bij De beste koffieshop van Indianapolis meet elke shot zorgvuldig af om ervoor te zorgen dat de smaak maximaal is. Vaak zie ik dat ze bonen dumpen en nabewerken totdat ze de juiste foto hebben - soms kan vochtigheid grote schade aanrichten.

Ze kosten niet zoveel als Starbucks en ze zijn zoveel beter (exponentieel beter dan McCoffee), maar de beker is gewoon en wit. Niets bijzonders ... behalve wat erin zit. Dat is wat ik kwam kopen, is het niet? ik do betaal ook voor de ervaring die de winkel te bieden heeft! Voldoende ruimte, gratis draadloos internet en enkele comfortabele stoelen.

Oh, de leugens van verpakkingen! Ik kan me niet voorstellen hoeveel geld McDonalds heeft uitgegeven om te proberen wat er in de beker zit er van buiten de beker beter uit te laten zien.

10 reacties

 1. 1

  Ik kan ook tegen slechte koffie, maar ik voel me net een Motrin-moeder. Ik hang rond bij Starbucks omdat het de enige plek is waar ik kan pauzeren van mijn werk, die warm is en comfortabele stoelen heeft in de winter. De lijnen zijn slecht, de koffie is niet geweldig en de sfeer wordt slechter met kinderen die rondrennen als kleine huisdieren.

  Goede, onafhankelijke coffeeshops zijn zo zeldzaam in deze streken. Maar ik heb er een paar en ik betuttel ze zeer. Lang leve de ongemarkeerde beker!

 2. 3

  Ter info: bij de Starbucks in Broad Ripple is een grote (venti) koffie een smokkel van meer dan $ 2.00. Het online menu van de Bean Cup zegt dat hetzelfde $ 1.55 is. Ik denk dat de verhalen over de $ 4-beker afkomstig zijn van markten als NYC.

  Maar, geweldige post Doug!

 3. 4

  Ik heb ook de McBlech-koffie geprobeerd. U heeft geen storing ervaren. Ik weet dat omdat ik ze drie kansen heb gegeven. Een koude latte met karamelsmaak. Een hete latte. Een hete mokka. Ik was verrast hoe slecht ze werkelijk waren. Als ik zo'n slechte koffie in een coffeeshop zou krijgen, zou ik die teruggeven en zeggen dat ze het opnieuw moesten proberen.

  Het zou me enorm verbazen als iemand die vroeger koffie in de coffeeshop opzoog, zou overstappen. Mijn oplossing: ik heb een goede kwaliteit, maar nog steeds goedkope espressomachine gekocht. Het ding heeft zichzelf waarschijnlijk binnen een maand of twee terugbetaald. Nu maak ik mijn eigen precies zoals ik ze wil voor een fractie van de kosten. Je weet wat ze zeggen over een varken in een jurk.

 4. 5

  Ik heb je gevonden vanwege @ swoodruff's Five in the Morning.

  Ik ben geen koffiedrinker, maar ik ben een theedrinker en er zijn sommige plaatsen die "thee" in hun naam hebben maar naar thee stinken.

  Ik ben benieuwd, vind je niet dat het een marketingfout is om geen logo op je koffiekopje te hebben?

  Stel dat persoon X dringend koffie nodig heeft, ze passeren persoon Y met een koffiekopje. Persoon X vraagt ​​waar persoon Y de koffie heeft gehaald. Misschien is persoon X slecht in het geven van aanwijzingen, misschien heeft persoon Y geen richtingsgevoel, misschien spreekt persoon Y niet zo goed Engels, dus heeft persoon Y moeite om de coffeeshop te vinden. Als de blanco koffiekop inderdaad een logo had gehad, zou Persoon Y weten waarnaar hij moest zoeken.

  Laten we het voorbeeld naar wijn verplaatsen. Ik herinner me de namen van sommige wijnen, maar niet alle. Als ik wijn ga kopen, ben ik op zoek naar bekende labels.

  Ik vind logo's belangrijk en het is een vergissing om je product niet met je logo te markeren.

  • 6

   Als vrienden van The Bean Cup ben ik er vrij zeker van dat ze geen logo hebben, simpelweg vanwege de kosten van de bekers. Ze geven het geld liever uit aan geweldige bonen en daar ben ik dankbaar voor!

   Met dank aan Steve voor de vermelding en ik hoop dat je snel terugkomt!

 5. 7
 6. 8

  Zeer interessante post. Ook als fan van je favoriete coffeeshop wordt het nog interessanter. Ik ben het ermee eens, ik denk dat een logo waarschijnlijk The Bean Cup zou helpen, maar ik denk ook dat het de kosten waarschijnlijk niet waard is om het te doen. In het bovenstaande voorbeeld denk ik dat persoon Y gemakkelijk en snel persoon X zou laten weten waar ze de geweldige kop koffie vandaan hadden en precies hoe ze daar moesten komen. Ik zeg dat omdat ik weet dat ik dat bij talloze gelegenheden precies heb gedaan.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.