MBP: microblogprovider en protocol

Het is tijd!tekenen

Jullie hebben misschien een tijdje geleden over de tiff gelezen Robert Scoble en Twitter. Scoble ontmoette Twitter en loste de situatie op. Sommige mensen hebben het over een bedrijfsmodel met deze microblogdiensten waar populaire gebruikers betalen voor de dienst.

Ik zou eigenlijk graag een beter voorstel willen indienen en dat is voor de microblogplatforms van het net (Vriendenfeed, Tumblr, Jaiku, Twitter, Ponce, Seesmic, Heldervlieger, Plurk, Qik, enz.) om te beslissen over een microblogging-protocol. Al deze services zouden dan microblogging-providers kunnen worden.

Mobiel, video, geluid, links, bijlagen, foto's en berichten kunnen allemaal in één schoon protocol worden opgenomen. De mogelijkheid om te 'volgen' zou op alle platforms kunnen worden gebruikt. Elk platform zou zich van het andere kunnen onderscheiden in hun gebruikerstools en interfaces, maar de belasting en populariteit van sommige ten opzichte van een ander kan beginnen te worden verspreid. Niet elke provider hoeft de verschillende media te ondersteunen. Dit zou zorgen voor een grotere uptime en gebruikers zouden aangetrokken kunnen worden tot de clienttoepassingen waar ze het meest van houden.

Het is geen nieuwe benadering - het zou veel lijken op internetproviders met e-mail. Ik kan elke klant gebruiken die ik wil en universeel contact opnemen met iedereen op mijn contactenlijst.

Dus daar heb je het - tijd voor een Micro-Blogging Protocol in de branche! En laten we de providers Micro-Blogging Providers noemen. Laten we deze gemakkelijker maken voor de consument!

6 reacties

 1. 1
 2. 2
 3. 3

  Microbloggen moet een geïntegreerde service zijn waar gebruikers het kunnen gebruiken als bulk-sms-berichten (om alle vrienden bij te werken), statusbalk op sociale netwerken (zoals FaceBook-statusfunctie) en zelfs als e-mailhandtekening.

 4. 4

  Klinkt als een geweldig idee, behalve dat binnen een aantal van die bedrijven tenminste één persoon de leiding zou moeten nemen om het te realiseren. Ik word misschien cynisch, maar ik heb veel gerelateerde dingen gezien die konden gebeuren, maar ik zag dit niet gebeuren, tenminste niet totdat een kolos als Google het protocol heeft opgesteld en zegt: "iedereen volgt het, of anders. " Sorry dat ik negatief ben, maar een keer twee keer verlegen gebeten.

  Trouwens, niet zeker of je het gemerkt hebt, maar ik ben eindelijk overgestapt mijn blog naar WordPress na een zelfopgelegde onderbreking van bijna een jaar. ik was wereld voor de tijd (en motivatie) om eindelijk te veranderen van mijn oude software die meer problemen was geworden dan het waard was. Nu kan ik meer doen dan alleen reageren op uw blog en anderen; Ik kan echt weer gaan bloggen!

  Ter info, die van jou is slechts een van de drie (3) blogs die ik op dit moment actief volg. Ik denk dat ik misschien nog een blogroll-categorie moet toevoegen van "Blogs die ik zou volgen als ik maar de tijd had!”Voor alle andere geweldige blogs die er zijn. '-)

  • 5
   • 6

    Eerlijk gezegd zie ik niet in hoe iemand de tijd heeft om veel blogs te lezen. Als ik mezelf toesta om een ​​periode te gaan waarin ik niets gedaan krijg en dan voel ik me echt slecht over mezelf als ik dat doe. Als het me dan lukt om mezelf in een 'gesprek' (lees 'debat') te laten meeslepen, dan wordt het echt een tijdverdrijf. Ik weet niet hoe mensen die betaald werk hebben er tijd voor weten te vinden.

    Maar een van de redenen waarom ik verder ga met het lezen van de jouwe, is dat, voor de onderwerpen die me interesseren, de jouwe veel hoger is op de "signaal" dan op de "ruis" -verhouding dan de meeste blogs. Een pluim.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.