Microsoft: voeg me toe aan je Ferrari-mailinglijst

Het is tijd om te razen. (Als je me nu zou kunnen voorstellen, ik beweeg met mijn vinger en grom als Louis Black op zijn best.)

Veel ophef over niets op de blogosfeer nu omdat Microsoft stuurde een paar Ferrari-laptops met Vista vooraf geladen aan een aantal A-List bloggers. Mensen zijn aan het schrikken. Het is alsof Microsoft een verkiezing koopt of zoiets, of ze zitten achter de moord op JFK, of ze hebben massavernietigingswapens verkocht aan Noord-Korea.

Ik ben met Scoble op deze!

Word wakker mensen, dit is business! Het is de primaire plicht van elke marketeer om geld te investeren waar het de meeste kopers zal beïnvloeden... periode. Je hebt een budget, je kunt het maar beter laten werken. Dit zijn de uitzonderingen:

  1. Microsoft stelt eisen aan de bloggers (ze hebben er geen)
  2. Ummmm, dat was het.

Dit is niet anders dan dat Shaq voor elke dag van het jaar een nieuw paar op maat gemaakte sneakers krijgt. Is elk ander kind dat basketbal speelt aan het huilen tegen hun mama's dat Shaq gratis sneakers kreeg, maar zij niet? NEE! Mam hapt het deeg omdat Shaq een influencer is en ze 8 keer zoveel betaalt als ze zou moeten voor een paar waardeloze sneakers.

Ooit het einde van een Nascar-race gezien? De chauffeur zet een pet op, drinkt een frisdrank van een merk, zet een andere hoed op (ze hebben allebei een big ass-logo) en hij begint elke zin met 5 sponsornamen. "Nou, ik moet je vertellen Jim, deze Dupont, Reeses, Toshiba, Levi's, Chevrolet liep daar echt goed." Is er iemand die Nascar uitloopt en schreeuwt: "Je probeert me te beïnvloeden met al die merkreclame!". Nee.

Misschien zou Tiger Woods een disclaimer op zijn shirt moeten hebben dat de clubs die hij gebruikt daadwerkelijk aan hem zijn gegeven, of de ballen, of de Cadillac. Kom op mensen, zoek een leven. We zijn geen politici. We zijn niet bij een krant waar de lijnen van journalistiek en reclame moeten worden gescheiden omdat de speer van invloed een verkiezing zou kunnen beslissen. Ik heb aan niemand een eed afgelegd of gezworen. Ik ben een blogger. Ik heb 500 lezers per dag en mijn affiliate marketing dekt niet eens de kosten van mijn internettoegang.

De enige persoon die een verplichting heeft jegens hun lezers is de blogger, niet Microsoft. De eerste bloggers kregen hun laptop en het eerste waarover ze blogden? Hé, ik heb deze coole laptop van Microsoft. Raad eens?! Dat was onthulling en nu weet je het.

Ik WIL persoonlijk dat Microsoft de laptops en Vista distribueert. Ik wil horen hoe het werkt, of het het geld waard is of niet. Microsoft heeft me op je lijst gezet! Mijn lezers willen het weten!

De enige fout die in dit hele debacle werd gemaakt, was het terugkrabbelen van Microsoft. Hier is hoe het zou zijn gegaan als ik de marketing deed:

Vraag van Blogger (zeurstem): Mr. Evil Microsoft! We hebben gehoord dat je een aantal erg dure laptops met Vista erop hebt gedistribueerd naar A-lijst bloggers. We denken dat je deze bloggers probeert te beïnvloeden met deze overdadige geschenken in de hoop dat ze ertoe zullen worden gebracht om positief te bloggen over hun Vista-ervaring. Is dit waar?

Antwoord van Douglas Karr, VP Marketing van Microsoft (feitelijk): Ja, domkop. Dat is mijn werk.

Totale openheid:

  • Microsoft heeft me niets betaald voor deze post. In feite post ik het vanaf een Mac.
  • Ik heb wel eens Colts-kaartjes gekregen van Pat Coyle. Gaat dat goed met iedereen? Ik heb een hoop geholpen met zijn blog en hij verraste me een paar weken geleden met hen. Ben je boos op me? Heb ik in ruil daarvoor onroerend goed op mijn pagina verduisterd? Misschien, ik weet het niet zeker. Hij is een goede kerel met een geweldige blog, dus ik verwijs er vaak naar. Ga het lezen! Heb je hun nieuwe Widget gekregen? Het is echt cool, hier ga je:

  • Deze blog is gemaakt met PHP en MySQL en een heleboel plug-ins die ABSOLUUT 100% GRATIS waren. En ik hou van ze! Ga nu tegen ze schreeuwen omdat ze het mij gratis hebben gegeven, wil je ?!

2 reacties

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.