Rust zacht, mijn vriend Mike

Toen ik voor het eerst van Virginia Beach naar Denver verhuisde, waren het alleen ik en mijn twee kinderen. Het was behoorlijk angstaanjagend ... een nieuwe baan, een nieuwe stad, mijn huwelijk eindigde en mijn spaargeld was op. Om geld te besparen, nam ik elke dag de lightrail naar mijn werk. Na een paar weken kreeg ik een praatje met een man op de lightrail genaamd Mike.

Dit is een foto die ik heb gevonden op de site van Mike \ 's zoon.

Dit is een foto die ik heb gevonden op de site van Mike's zoon.

Mike was een torenhoge man. Ik ben een behoorlijk grote kerel, dus misschien is het daarom dat we het goed hebben gedaan. Nadat ik Mike had leren kennen, ontdekte ik dat hij werkte als een Marshall die de federale rechters in het centrum beschermde. Met 9/11 had Mike een serieuze baan en hij hield van de verantwoordelijkheid. Zijn beschermende geest eindigde ook niet bij de trappen van de rechtbank. Ik vond Mike vaak een zitplaats op de lightrail tussen een dronkaard en de rest van de passagiers. Midden in onze gesprekken zag ik dat ik zijn aandacht verloor terwijl hij over andere mensen waakte. Ze wisten niet eens dat hij hen daar beschermde.

Dit was een tijd in mijn leven waarin ik veel vragen had en niet veel antwoorden. Ik ging naar de kerk en een van mijn eerste dagen keek ik over de kerk en daar waren Mike en Kathy. Ik geloof niet dat het toeval was.

Mike nam me onder zijn hoede en stelde zijn huis open voor mij en mijn kinderen. We hebben nogal wat vakanties doorgebracht met Mike, Kathy en hun (volwassen) kinderen. Onze gesprekken in de trein waren fantastisch en enkele van de dierbaarste herinneringen die ik aan Denver heb. Mike hield meer van zijn familie dan van wat dan ook ter wereld. Het komt niet vaak voor dat je een man van zijn formaat ziet verscheuren, maar je hoeft alleen maar over zijn familie te praten.

Naast zijn familie had Mike ook een intense relatie met Jezus Christus. Het was niet iets dat hij op zijn mouw droeg, maar het was ook nooit ver verwijderd van een gesprek. Mike was een van die christenen die echt dankbaar was voor alles wat hij had gekregen. Ik zag een vreugde en vertrouwen in Mike die je niet bij veel volwassenen aantreft, grotendeels vanwege zijn geloof en zijn familie. Mike predikte niet, hij probeerde echt zijn leven te leiden zoals hij dacht dat God dat van hem zou willen. Mike deelde zojuist zijn geluk en zijn ervaringen in zijn liefde voor God met jou. Het was nooit opdringerig, nooit veroordelend.

Ik kreeg vanavond een briefje van Kathy, de vrouw van Mike, waarin stond dat hij in zijn slaap was overleden. Ik ben in shock. Ik ben teleurgesteld dat ik nooit meer terug ben geweest om Mike te bezoeken en nog verdrietiger dat ik niet telefonisch contact had gehouden. Kathy en zijn familie zouden moeten weten dat hij een belangrijk onderdeel van mijn leven was. Ik twijfel er niet aan dat God Mike net zo vaak in dezelfde trein zette als Hij om me te helpen mijn weg te vinden.

Ik ben voor altijd dankbaar voor Mike, de liefde van zijn familie en de ongelooflijke herinneringen die ze aan mij en mijn familie hebben gegeven. God zegene je, Mike. Rust in vrede. We weten dat je thuis bent.

8 reacties

 1. 1

  Doug, wat een getuigenis van het leven van je vriend Mike. Klinkt als een geweldige man die een behoorlijke impact had op iedereen met wie hij in contact kwam. Bedankt voor het delen van je persoonlijke verhaal en voor het delen van Mike's vriendelijke getuige. Het spijt me voor het verlies van je vriend.

 2. 3
 3. 4
  • 5

   Hi James,

   Er gaan veel gebeden uit naar uw gezin. Ik heb de geweldige foto van Mike 'geleend' die je op je site had staan. Het is een geweldige foto en precies zoals ik me Mike herinner.

   Hartelijk dank,
   Doug

 4. 6

  Hallo Doug,

  Echt ontroerend stuk over Mike, sorry voor het verlies van zo'n goede vriend. Blij dat je dit hebt gedeeld, het is zo'n leuk verhaal en ik denk dat het een belangrijke herinnering is aan hoe soms de meest verbazingwekkende dingen op verrassende manieren gebeuren.

 5. 7

  doug,

  Heel erg bedankt voor je bericht over mijn vader, ik ben zo blij om te horen van zoveel mensen die mijn vader zo respecteerden, we zullen hem allemaal enorm missen, maar onthoud altijd dat hij nu op een veel betere plek is en nog steeds kijkt over iedereen, blij als maar kan wachten om zijn familie en vrienden weer te zien. bewaar ons allemaal in uw gebeden, vooral mam.

  nogmaals hartelijk dank !!!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.