3 sleutels voor het moderniseren van winkelervaringen… en inkomsten

winkelervaring toont personalisatie

Dit weekend ben ik gaan shoppen bij het nieuwe Kroger Marktplaats. Kanttekening ... als Kroger maar dacht dat investeren in hun online aanwezigheid net zo belangrijk was als hun aanwezigheid in de detailhandel. Ik dwaal af. De nieuwe marktplaats is gebouwd aan de overkant van de vorige Kroger. Een stap naar binnen en je kunt zien waarom.

Kroger Marktplaats

Een bakkerij met vers ambachtelijk brood, een delicatessenwinkel met een speciale kaasmakerij, een Starbucks, een sushi-toonbank en one-stop-shopping voor baby's, speelgoed, slaapkamer, badkamer, juwelier en keuken. Het had zelfs een cafetaria en een vakantiegedeelte. Deze gigantische winkel heeft het allemaal. Of toch?

Terwijl ik door de winkel liep op zoek naar wasmiddel, merkte ik wat efficiëntieverbeteringen op. Een belangrijk punt is dat het gedeelte direct voor de kassa's als een winkel in een winkel is. Moet je wat melk en verse groenten halen (zelfs lokaal geteeld)? U kunt binnen een paar minuten in- en uitstappen. Mijn reis duurde een paar uur terwijl ik elke hoek van de winkel doorzocht.

Om het wasmiddel te vinden, moest ik opkijken naar een bord dat me naar gang 48 wees. Ik liep terug naar die hoek van de winkel, pakte mijn Tide op en liep de omtrek rond ... waar alle gezonde, verse dingen is. Ik pakte een Starbucks, nam een ​​pauze en checkte toen uit.

De ervaring in de winkel was voor tweederde perfect. Deze infographic van Moki is gebaseerd op die van Forrester De toekomst van de digitale winkel. Het wijst de weg naar de drie sleutels die er zijn voor een uitzonderlijke, moderne winkelervaring:

  • Contextueel - Ik dacht dat de nieuwe secties perfect waren. Er is een Wal-mart aan de andere kant van de kruising, maar door een kruidenierswinkel te zijn met andere voorzieningen, bood de Kroger een veel grondiger selectie voor het gezin. Het feit dat ik een nieuwe lintkaars, een high-end bourbon of een koekenpan kon pakken, toont aan dat Kroger zijn klanten begrijpt.
  • Relevant - De seizoens- en gemaksafdelingen zijn fantastisch. Vroeger ging ik niet naar de oude Kroger om koffiecreamer op te halen, omdat je voor één aankoop door de hele winkel moest. Ik zou in plaats daarvan naar de plaatselijke supermarkt gaan. Nu kan ik naar Kroger gaan en ook wat verse groenten kopen!
  • gepersonaliseerde - Dit is waar Kroger de mogelijkheid heeft om hun winkelervaring te vergroten. Als ze alleen near-field-communicatie hadden ingebed in hun mobiele applicatie, misschien enkele beacons in de winkel en enkele dynamische displays in plaats van old-school gangpadtafels, zou ik minder gefrustreerd kunnen zijn over al het onroerend goed dat moet worden afgedekt. En als mijn Plus Card is geregistreerd, kunnen ze me zelfs aanbiedingen doen terwijl ik door de winkel loop.

Het mooie is dat de winkel niet opnieuw hoeft te worden ontworpen - het is een epische winkel. Persoonlijk zou ik graag een paar comfortabele stoelen en banken in de winkel willen zien. Hoe meer mensen rondhangen, hoe meer ze nadenken over wat ze moeten kopen. Ik stopte bij Starbucks en ging toen nog een tiental items ophalen.

Kroger kan er baat bij hebben door de technologie die erin wordt gebruikt, te intensiveren. Toen ik uitcheckte, hapte de vrouw achter me naar adem dat ik een karretje had dat een behoorlijk bedrag opleverde. Ze zag de Mahi, Woodford Reserve en Sandalwood-lintkaars die ik had gekocht niet. Ik heb waarschijnlijk twee keer zoveel uitgegeven als ik had verwacht.

Ik kan me alleen maar voorstellen wat ik zou hebben uitgegeven als mijn reis was gepersonaliseerde!

#YoureDoingItWrong - Moki

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.