50 Schrijffouten die bloggers blijven achtervolgen

Er waren momenten in mijn carrière en toen ik ging studeren, twijfelde ik aan mijn schrijfvaardigheid. Gelukkig kwam er bloggen en (de meeste) lezers verlaagden hun leesnormen. Lezers scannen gelukkig voorbij fouten met bungelende deelwoorden, gesplitste infinitieven, homoniemen, transitieve werkwoorden, voorzetsels, relatieve voornaamwoorden en gewoon domme spelfouten.

Het was niet waar in het verleden, maar we zijn nu allemaal professionele schrijvers. Er gaat geen dag voorbij dat marketeers blogposts, persberichten, whitepapers, casestudy's en e-mail moeten schrijven! U wordt betaald om te schrijven ... maakt u deze veelgemaakte fouten?

 • Bungelende deelwoorden - gebeuren wanneer u een zin schrijft en een zin in de zin is gerelateerd aan een zin waarvoor deze niet bedoeld was.
 • Homoniemen - zijn woorden die hetzelfde worden uitgesproken, anders worden gespeld en verschillende betekenissen hebben. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende schrijffout die ik maak.
 • Gesplitste infinitieven - treedt op wanneer een bijwoord tussen de kale infinitief van een werkwoord wordt geplaatst (dwz. To moedig gaan.
 • Overgankelijke werkwoorden - een werkwoord dat een onderwerp en een object vereist.
 • voorzetsels - koppel zelfstandige naamwoorden, voornaamwoorden en zinnen aan andere woorden in een zin.
 • Betrekkelijke voornaamwoorden - Relatieve voornaamwoorden zijn dat, wie, wie, wiens, welke, waar, wanneer en waarom. Ze worden gebruikt om clausules samen te voegen om een ​​complexe zin te maken.
 • Spelling - spellingscontrole, iemand?

Elke keer dat ik achter het toetsenbord zit, wil ik mijn schrijven verbeteren. Ik wil deze nuances van het Engels leren. Ik ben er vrij zeker van dat ik een fout maak in elke andere post ... misschien zelfs meer. Ik zou het op prijs stellen als je me eerlijk houdt en een opmerking achterlaat, zodat ik mezelf niet zo vaak voor schut zet. 🙂

Zonder verder oponthoud, hier zijn de top 50 schrijffouten (exclusief interpunctie) waaraan ik me schuldig heb gemaakt of die ik heb geïdentificeerd via andere sites. 5 grammaticale fouten waardoor je er stom uitziet door Brian Clark blijft me inspireren!

50 Veelvoorkomende schrijffouten

 1. Ad of voeg toe
 2. Ongunstig of afkerig
 3. Advies of advies
 4. Effect of effect
 5. Veel of veel
 6. Amoreel of immoreel
 7. Een deel of apart
 8. Verzeker of verzeker of verzeker
 9. Toespeling of illusie
 10. Een tijdje of een tijdje
 11. Centrifugaal of Centripetaal
 12. Citeer of Site of Sight
 13. Collocated of Colocated
 14. Aanvulling of compliment
 15. Samenstellen of samenstellen
 16. Geweten of bewust
 17. Raad of raadsman
 18. Definitief
 19. Afhankelijk of afhankelijk
 20. Woestijn of dessert
 21. Ongeïnteresseerd of ongeïnteresseerd
 22. Elicit of onwettig
 23. Emberass of verlegenheid
 24. Entomologie of etymologie
 25. Informeer of informeer
 26. Zorgen of verzekeren
 27. Elke dag of elke dag
 28. Verder of verder
 29. Pronk of flout
 30. Hoor vs hier
 31. Het is of zijn
 32. Weet of nu
 33. Liggen of liggen
 34. Laten we of laten
 35. Los of verlies
 36. Verliezer of verliezer
 37. Militeren of verzachten
 38. Betaald of betaald
 39. Oefenen of oefenen
 40. Principe of principe
 41. Ongeacht of ongeacht
 42. Briefpapier of briefpapier
 43. Dan of dan
 44. Ze zijn, hun of daar
 45. Zou van, zou, zou kunnen of zou, zou moeten, zou, zou kunnen
 46. Waar of waren of wij? Re
 47. Welke of dat
 48. Wie of wie
 49. Uw of u? Re
 50. Jij of ik of ik

2010CalendarSm.jpgAls je verder wilt lezen, ik ontdekte een van de meest uitgebreide lijsten met schrijffouten op de website van Paul Brians.

Ik kan zelfs de dagelijkse kalender ophalen: 2010 Veelvoorkomende fouten in het Engels Gebruik Daily Boxed Calendar. Dit staat nu op mijn verlanglijst!

Ik kijk er naar uit om de reacties te lezen. Heb ik ook een fout gemaakt in dit bericht?

17 reacties

 1. 1
  • 2

   Bedankt kolonel Jeff! Hoe moeilijk is een taal als de best opgeleide mensen haar niet kunnen beheersen? En we verwachten dat elke immigrant het komt leren… misschien zijn onze verwachtingen wat hooggespannen!

  • 3

   Bedankt kolonel Jeff! Hoe moeilijk is een taal als de best opgeleide mensen haar niet kunnen beheersen? En we verwachten dat elke immigrant het komt leren? Misschien zijn onze verwachtingen wat hooggespannen!

 2. 4

  Goed gezegd. Ik kan niet zeggen dat ik helemaal onschuldig ben als het op spelfouten aankomt. Er zijn dagen dat ik op een riff ga en er niet eens aan denk om de spelling te controleren! Ik zeg niet dat het aantrekkelijk is, maar ik vind af en toe een paar spelfouten in blogposts niet erg. Het laat zien dat we mensen zijn, en ik heb zeker geen redacteur die alles wat ik daar neerzet proefleest: 0)

 3. 5

  Doug, mijn leraar uit de derde klas, leerde me te onthouden dat als ik aan een toetje of een toetje denk, ik bedenk dat het dessert twee van de letter "s" heeft, omdat lekkere traktaties twee keer zo lekker zijn als bezweet zand. Zeg niet dat je nooit iets van mij hebt geleerd! 😉

 4. 6
 5. 7

  Bedankt voor de post. Ik ben van nature extreem kieskeurig over grammatica en spelling (hoewel ik als mens ook fouten maak). Daarom ben ik blij deze lijst te zien. Voordat ik enkele toevoegingen aan de lijst voorstel, wil ik u graag "eerlijk houden", zoals u had gevraagd.

  1) In de tweede alinea denk ik dat je bedoelde te zeggen "Er gaat geen dag voorbij die marketeers niet moet schrijven "maar misschien heb ik de zin gewoon verkeerd gelezen.
  2) U hebt een haakje sluiten in het lijstitem "Split infinitieven" gemist (ook, technisch gezien zou de afkorting "ie" moeten worden gescheiden door punten).

  Nu, om een ​​paar andere dingen toe te voegen die ik regelmatig opmerk:
  1) Gekocht en gebracht - Veel mensen lijken te denken dat de verleden tijd van "kopen" is "gebracht" en ik word er gek van als ik dat zie.
  2) Too, to en two (kan niet geloven dat dit niet op je lijst stond).
  3) Meervoudige / enkelvoudige meningsverschillen - ik ben hier zelf constant schuldig aan, maar de meest voorkomende fout die mensen hiermee maken, is het gebruik van "zij", "zij" of "hun" wanneer ze verwijzen naar een enkelvoudig onderwerp. "Zij" "zij" en "hun" zijn allemaal meervoud, dus ze moeten verwijzen naar zelfstandige naamwoorden in het meervoud.
  4) "Het kan me niets schelen" in plaats van "Het kan me niets schelen."
  5) Om toe te voegen aan je nummer 41: ik kan er niet tegen als ik mensen het woord "ongeacht" zie schrijven (alsof het eigenlijk een woord is).

  Ik wilde ook gewoon laten weten (alsof het iemand iets kan schelen) dat het me absoluut gek maakt als ik zie dat mensen zinnen eindigen met voorzetsels. Ik vind het niet zo erg als ik naar gesproken woorden luister, maar ik kan het niet uitstaan ​​om het op schrift te zien.

 6. 8

  Bedankt voor deze controle. Elke blogger zou het moeten lezen voordat hij een bericht plaatst.
  Weet niet waarom, maar het lijkt altijd gemakkelijker om fouten op te merken in andermans posts ...

 7. 9

  De veelgemaakte fouten die schrijvers maken, zijn voor mij homoniemen en spelfouten. Ik heb dat boek 2010 Common Fouten in het Engels Gebruik Daily Boxed Calendar nog niet gecontroleerd, maar ik ben er zeker van dat het enkele belangrijke maar dwaze fouten moet bevatten die een schrijver maakt.

 8. 10

  Overigens is nummer 25 een subset van nummer 8.

  Hoewel ik geen Engelse moedertaalspreker ben, zie ik er vaak een aantal van en ik vind ze behoorlijk storend, vooral als ze gemaakt zijn door Engelse moedertaalsprekers.

 9. 11
 10. 12
 11. 13

  Mijn stokpaardje is het constante misbruik van brengen en nemen. Het zijn duidelijk verschillende concepten. De meeste mensen maken geen misbruik van "komen" en "gaan" en de directionaliteit is hetzelfde bij "brengen" en "nemen".

 12. 14

  Geweldige lijst ... mooi gedaan. Maar aangezien u de site van Paul Brians citeert (ziet u wat ik daar deed?), Moet u zich ervan bewust zijn dat gesplitste infinitieven eigenlijk geen vergissing zijn - ze zijn gewoon iets waarvan genoeg mensen sterk geloven dat het een vergissing is (ik verwijt Engels leraren) dat je ze net zo goed kunt vermijden om te vermijden dat je elke keer het hele debat voert.

  Dat irriteert me, want het komt erop neer dat we ons laten pesten door mensen die een valse regel hebben geleerd, maar wat kun je eraan doen. Hoe dan ook, zoek het op - je houdt gewoon een mythe in stand door te zeggen dat het splitsen van infinitieven een regel overtreedt.

 13. 15

  Zo blij om meer mensen te vinden die denken dat grammatica er nog steeds toe doet. Als ik me mijn professor Latijn goed herinner, komt het idee van gesplitste infinitieven voort uit de denkrichting die alle dingen in het Latijn waardeert. In het Latijn splitst u uw infinitieven niet op, dus u moet ze natuurlijk niet in het Engels splitsen! lol

  Op een gerelateerde raaklijn ruikt het naar iets (ik weet niet zeker wat) dat scholen in de VS en in Gemenebestlanden erop staan ​​dat aanvragers van buiten die binnenste cirkel de TOEFL schrijven. Ik heb remedial Engelse grammatica en compositie gegeven aan de universiteit voor eerste- en tweedejaarsstudenten, die allemaal zijn opgegroeid hier in Canada, waar ik woon. Als die studenten de TOEFL zouden schrijven, zou ik vermoeden dat het moeilijk zou zijn om erachter te komen wie van waar komt.

  • 16

   Blijf lezen, @ scubagirl15… Ik weet zeker dat je genoeg lessen voor me zult hebben. 🙂 En aarzel niet om me te corrigeren, ik voel me liever dom bij het lezen van een opmerking dan er dom uit te zien met 5,000 meer die mijn fouten online zien!

 14. 17

  Bedankt voor dit artikel!
  Un bon check-up !! Chaque bloggueurs et nombreux ils sont devraient se lire avant de poster leurs Articles.
  Néanmoins, il est vrai qu'avec un oeil extérieur on voit toujours les fautes des autres et rarement les siennes 😉

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.