Ontslagen: MyBlogLog en BlogCatalog Widgets

Voor degenen onder u die al heel lang lezers zijn, zult u merken dat ik de zijbalkwidgets MyBlogLog en BlogCatalog heb verwijderd. Ik worstelde al geruime tijd met het verwijderen ervan. Ik vond het leuk om de gezichten te zien van mensen die mijn blog vaak bezochten - hierdoor leken de lezers op echte mensen in plaats van op statistieken Google Analytics.

Ik heb een volledige analyse gemaakt van elke bron en hoe ze verkeer naar mijn site hebben geleid, evenals hoe mijn bezoekers op de site hebben gereageerd. Misschien was het ding dat ik het meest niet leuk vond aan beide widgets:
MyBlogLog LeegMyBlogLog lege afbeeldingen. Als je een widget dat laat dan foto's zien enige toon foto's.
BlogCatalog-advertentiesBlogCatalogus afbeeldingen die in feite advertenties zijn voor de sites van mensen. Dit is gratis reclame en het is niet waarvoor ik me heb aangemeld.

Vier maanden geleden onderging ik een zijbalkreiniging - waarbij ik mijn blog verwijderde Technorati, BrandstofMijnBlogen BlogRush. Technorati lijkt heel hard te werken om hun aandacht weer op blogs te richten - ik hoop dat ze een comeback maken. BlogRush heeft echt niets gedaan waar het van op de hoogte was.

FuelMyBlog en BlogCatalog zijn nog redelijk goede tools voor nieuwe bloggers om nieuwe lezers te vinden. MyBlogLog is weggedreven in de wolken bij Yahoo! en lijkt irrelevant te zijn geworden.

Met een paar duizend lezers per dag (via internet en RSS), MyBlogLog heeft slechts 16 bezoekers naar mijn blog gebracht:
MyBlogLog Inkomend verkeer

Blogcatalogus; bracht me echter 58 bezoekers in dezelfde periode.
BlogCatalog Inkomend verkeer

Voor sommigen lijkt dat misschien een goed resultaat. Het probleem is dat dit eersteklas onroerend goed is op mijn blog. De rechterzijbalk is waar veel van mijn vaste lezers reageren op opmerkingen, categorieën, video's, enz. Geen enkele lezer heeft op een van de widgets op de Startpagina… Niet 1.

Dus de vragen die ik moest beantwoorden waren:

 • Welk voordeel haalden mijn bezoekers uit de widgets? Ik weet niet zeker of er enig voordeel was, aangezien niemand met hen omging.
 • Welk voordeel had ik van de widgets? En wogen die voordelen op tegen de voordelen die mijn lezers zouden hebben door die ruimte te gebruiken voor links die zij deed interactie met?

Mijn conclusie was dat het voordeel dat ik kreeg niet genoeg was om een ​​groot stuk onroerend goed in de zijbalk weg te gooien. Ik geloof echt dat al deze services veel meer profiteren van uw verkeer dan u ooit zult hebben van die van hen.

Als resultaat ... worden ze ontslagen!

9 reacties

 1. 1

  Houdt u nog steeds bezoeken aan uw site bij vanuit BlogCatalog of MyBlogLog? Ik hou van MyBlogLog vanwege de statistieken en het zien van de bezoekers, hoewel ik begrijp wat je bedoelt met het opnemen van onroerend goed op de blog. Ik denk dat ik MyBlogLog naar de voettekst ga verplaatsen in mijn volgende herontwerp, maar ik zal het ongeveer houden.

  En als die twee hun werk niet doen om gebruikers binnen te halen, wat dan wel? Het is duidelijk dat het goed met je gaat, Doug, zijn het allemaal abonnementen en zoekverkeer die je de hits opleveren of werkt iets anders ook voor jou?

  • 2

   Hallo Phil,

   Ik ben een groot voorstander van het verdienen van elke bezoeker op mijn blog. Ik zoek de hele tijd naar nieuwe blogs, reageer op hun blogs en reageer (:)) alleen op mensen. Ik beantwoord ook zoveel mogelijk e-mails als ik contact opneem.

   Bovendien denk ik dat de lokale lessen die ik doe over bloggen en de evenementen die ik spreek, aanzienlijk helpen. Ik heb een groot netwerk van vrienden en collega's!

   Ik vind het ook leuk om bedrijven en diensten te promoten die misschien niet 'mainstream' zijn en veel aandacht krijgen. Ik doe het vooral als het regionale bedrijven zijn. Ik help graag mensen in mijn eigen achtertuin!

   Bedankt!
   Doug

   PS: de blog geoptimaliseerd houden is ook een rode loper voor zoekmachineverkeer ... maar goede inhoud en een persoonlijk tintje houden nieuwe lezers vast.

 2. 3

  Ik plaatste de kleine banners onderaan de zijbalk van Clark's Picks voor de talrijke sociale netwerksites waar ik lid van was. Voorspelbaar, ik krijg verkeer van degene die ik vaak bezoek, meestal Fuelmyblog.

  Op dit moment experimenteer ik met Entrecard en Spott voor het verkeer. Heeft u een mening over die sites?

 3. 4

  Doug,

  Bedankt voor het delen van uw statistische analyse met de rest van ons. Waar vind je de tijd ?!

  Als sociale marketingdienst, we zijn altijd aan het discussiëren over welke widgets we voor elke klant moeten gebruiken en ik weet nooit wat ik moet voorstellen.

  Mijn stiekeme vermoeden was dat ze allemaal gewoon "blingden" en geen echt verkeer reden. Ik wilde altijd de analytici vragen om te controleren ...

  Nu weet ik het…

  Blijf posten, ik blijf lezen !!

  Deeter

 4. 5

  Het is geweldig dat u het werk heeft gedaan om te zien wat verkeer naar uw site leidde en wat niet.

  Ik zou hetzelfde moeten doen met mijn websites !!!

 5. 6

  Hey Doug,

  Blij om te zien dat BlogCatalog u waardevol verkeer oplevert. Het zijn misschien geen Stumble- of Digg-nummers, maar u zult merken dat onze leden veel 'plakkeriger' zijn dan de meeste andere netwerken.

  Het spijt me te zien dat je de BlogCatalog-widget hebt verwijderd, maar het lijkt erop dat je daar goede redenen voor hebt. Heeft u onlangs een van onze andere widgets bekeken? we hebben er nogal wat die verschillende aspecten van uw blogcatalogus en / of sociale netwerkactiviteit weergeven. Dit is misschien aantrekkelijker voor uw lezers dan slechts enkele willekeurige gezichten, omdat het veel meer doelgerichte inhoud is. Neem bijvoorbeeld onze Nieuwsfeed-widget, die uw sociale activiteit irriteert: http://www.blogcatalog.com/account.widget.php?type=feed

  Al onze widgets houden ook bij wat BC-leden uw blog lezen zonder dat ze de foto's / advertenties in de widget hoeven weer te geven.

  Ga zo door,

  daniel / blogcatalog.com

 6. 7
 7. 8

  Hoi Douglas, het was leuk je te zien op Twitter, zo ben ik hier terechtgekomen. Ben benieuwd hoe Twitter voor jou werkt. Ik ben het ermee eens dat je die zijbalken zo nu en dan moet opvrolijken! Wees geïnteresseerd om meer te horen over Technorati. Ik zie dat veel mensen mijn websites verlaten via Technorati, maar heel weinig komen op die manier op mijn sites terecht ...

 8. 9

  De enige reden waarom ik Mybloglog, blogcatalog, Fuel myblog heb, is omdat ik wil zien wie er bezoeken. op die manier kan ik ook hun blogs bekijken. misschien als een teken van teruggave en voor mij om ook te weten wat hen mogelijk naar mijn site heeft verwezen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.