The Black Swan en pindakaas en jelly sandwiches

Een paar weken geleden heb ik een service gebruikt om een ​​analyse van mijn blog te maken om te zien op welk leesniveau het is geschreven. Ik was een beetje verrast dat de site op Junior High School-niveau is. Als fervent lezer en blogger zou ik het beter moeten doen dan Junior High School, nietwaar? Als ik er nog even over nadenk, weet ik niet zeker of ik me ergens voor hoef te schamen.

Hoe maak je een boterham met pindakaas en jam

Boterham met pindakaas en jamEen van mijn favoriete Engelse professoren opende onze klas ooit met een schrijfoefening, Hoe maak je een boterham met pindakaas en gelei?. We hadden ruim 30 minuten om de instructies te schrijven en de volgende dag verraste ze ons door een pot pindakaas, gelei, brood en een botermes binnen te halen.

Onze goede professor begon toen de instructies op te volgen en de sandwiches te maken. Het eindproduct was zowel met de korte aanwijzingen als met de meest beschrijvende een ramp. Misschien wel de grappigste waren degenen die nooit het gebruik van een mes hadden genoemd. Het was de eerste Engelse les die ik had gevolgd dat ik naar buiten liep met buikpijn van zo hard lachen. Het punt van de les bleef me echter bij.

Korte zinnen, beknopte beschrijvingen, eenvoudig vocabulaire en korte artikelen kunnen u naar een leesniveau op de Junior High School leiden, maar het opent uw blog (of boek) ook voor een veel breder publiek dat de informatie zal begrijpen. Ik veronderstel dat als ik een doel had voor het leesniveau op mijn blog, het zou waarschijnlijk zijn middelbare school! Als ik de technologie waarmee ik werk kan uitleggen aan iemand van 15 jaar, dan kan iemand van 40 het zeker verteren!

The Black Swan door Nassim Nicholas Taleb

Het is met deze houding dat ik een boek open zoals The Black Swan en kan de eerste 50 pagina's van een maand lezen niet doorlopen. Als een Amazon kritiek zet het:

[Afgezien van de hoofdstukken 15 tot en met 17] ... De rest van het boek is teleurstellend. Honderden pagina's kunnen worden samengevat door alleen maar te stellen dat we zeldzame gebeurtenissen niet kunnen voorspellen.

Oef! Godzijdank ben ik niet de enige! Dit boek was pijnlijk. Geen wonder dat mensen blogs tegenwoordig zo waarderen. Ik probeer geen bestseller uit de New York Times te schrijven, noch probeer ik indruk te maken op een Ivy-leaguer. Ik probeer dit soort dingen zo eenvoudig mogelijk uit te leggen, zodat ik het kan delen en jij het kunt begrijpen.

Woorden die ik zou kunnen gebruiken om The Black Swan te omschrijven: bombastisch, spraakzaam, diffuus, discursief, winderig, gabby, spraakzaam, opgeblazen, langdurig, langdradig, spraakzaam, paleizen, pleonastisch, prolix, kruipend, overtollig, retorisch, vervelend, gezwollen, breedsprakig, welbespraakt, winderig. (Bedankt Thesaurus.com)

Als Taleb had geschreven Hoe maak je een boterham met pindakaas en gelei?, werkt mijn professor er misschien nog aan - en het is twijfelachtig dat het überhaupt op een sandwich zou lijken.

Dat gezegd hebbende, ik zal terugkomen en het advies van de criticus opvolgen en de hoofdstukken 15 tot en met 17 lezen. En misschien is een goede boterham met pindakaas en jam in orde! Wat betreft de analyse van het leesniveau, let niet te veel op ... een alinea die uit een thesaurus is ingevoegd, kan je een tandje hoger zetten. 😉

5 reacties

 1. 1

  Volgens schrijvers zou "beter" schrijven eigenlijk op een nog lager niveau schrijven. Het gemiddelde leesniveau in dit land is het zesde leerjaar en alle kranten worden op dat niveau geschreven. Goede marketingcommunicatie-schrijvers zullen ook op dit niveau schrijven, in plaats van op een hoger niveau. Het maakt hun exemplaar veel gemakkelijker te lezen en te begrijpen, dus het snijdt door alle rommel in ons leven, en daardoor is de kans groter dat het overtuigt. (Ze zeggen ook niet 'en zo'.)

  Ik heb ook Black Swan gelezen, en het is PIJNLIJK. Ik wou dat je deze blog ongeveer vijf hoofdstukken geleden had gepost en me van deze marteling had gered.

 2. 2

  Zegen jou, Doug, en je commentator voor je kijk op The Black Swan. Het heeft hetzelfde effect op mij als een coupla Seconals - 10 minuten met het boek en ik ben weg. Gisteravond ging ik om 8 uur naar bed!
  Je zoon Nassim is wat ik een SAKIA noem - slimme betweter. Hij voldoet ook aan mijn werkdefinitie van een elitaire persoon wiens opleiding zijn intelligentie te boven gaat. Iemand moet deze smerige punk bitchslappen en $ 100 fooien overlaten voor taxichauffeurs.
  Als herstellende econ-majoor hadden we vroeger een naam voor Black Swans. We noemden ze "exogene gebeurtenissen", en ze sloegen steevast al onze nette voorspellende theorieën op. Econ majors hebben een meer plebisch begrip van deze dingen - onvoorspelbare gebeurtenissen zijn onvoorspelbaar.

 3. 3

  Zoals Derek al zei over kranten, enz., Ik las ergens (beroemde las woorden goed :) dat TIME schiet voor een leesniveau van het 6e tot 7e leerjaar bij het schrijven van hun verhalen om het voor alle mensen gemakkelijker te maken om te lezen.

  Enkele van de beste berichten die ik op verschillende blogs heb gelezen, zijn een paar korte zinnen die betekenis hebben, ik denk dat Seth Godin hier de meester van is.

 4. 4
 5. 5

  Ik denk dat The Black Swan kan geschikt zijn voor marketeers vanwege het begrip van het werkelijke risico waarmee we nu worden geconfronteerd in de huidige markt. In dit boek leer je meer over macht en controle dan waar dan ook. Macht en controle krijgen een harde klap - marketeers overtuigen immers elke dag mensen en dit zijn twee behoorlijk overtuigende eigenschappen? Denk ik.

  Niet gemakkelijk te lezen, maar zou dit aanbevelen voor alle soorten besluitvormers.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.