Het New Media Manifesto

schakel of sterf Macleod

Het is interessant dat degenen in de sociale media-industrie geloven dat alles wat er gebeurt met betrekking tot sociale media nieuw is. Als ik terugkijk op direct marketing, databasemarketing, netwerken en adverteren, geloof ik niet dat onze doelen voor bedrijven anders waren. Er zijn veel doem- en somberheidverhalen over hoe elk bedrijf moeten zich aanpassen of ze gaan falen. Ik geloof niet dat dat waar is.

Hoewel ik het ermee eens ben dat de media zijn veranderd (en verbeterd), proberen bedrijven nog steeds te bereiken wat ze altijd hebben gedaan. De doelen voor het bedrijfsleven zijn nooit anders geweest, het zijn de media en de verwachtingen van consumenten die zijn veranderd.

Als ik een zakelijk manifest zou schrijven, zou dat waarschijnlijk de volgende tien doelen hebben:

 1. Mijn zaken zullen zijn beschikbaar waar prospects en klanten zoeken ons.
 2. Mijn zaken zullen zijn beschikbaar wanneer prospects en klanten hebben ons nodig.
 3. Mijn bedrijf zal reageren wanneer prospects en klanten doen een verzoek.
 4. Mijn bedrijf zal vastlopen realistische verwachtingen voor prospects en klanten.
 5. Mijn bedrijf zal leveren wat klanten verwacht.
 6. Mijn bedrijf zal leveren wanneer we zeiden dat we dat zouden doen.
 7. Mijn bedrijf zal toegeven toen we een fout maakten.
 8. Mijn bedrijf zal repareren onze fouten.
 9. Mijn zaken zullen zijn eerlijk met jou.
 10. Mijn bedrijf zal effectief communiceren voortgang onderweg.

In ruil voor openheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid en beschikbaarheid, hopen bedrijven dat prospects en klanten de gunst zullen teruggeven door te communiceren hoe goed ze hebben gepresteerd. Dit is niet alleen goede marketing of nieuwe marketing, dit is een goede zaak. Dit zijn altijd de doelen geweest van de bedrijven waarmee ik heb gewerkt.

Terwijl u deze doelen doorneemt, wordt er niets vermeld over nieuwe media, ervaringsgerichte marketing, sociale media, zoeken, zoekmachineoptimalisatie, twitter, Facebook, e-mail of enig ander marketingmedium. Het bestaan ​​van die media maakt het veel gemakkelijker om de bedrijfsdoelen te bereiken, maar het vereist niet dat elk bedrijf ze overneemt.

Uw bedrijf zal misschien merken dat ouderwets koud bellen werkt. Onthoud: het is nog steeds waar dat de meerderheid van de zakenwereld geen gebruik heeft gemaakt van sociale media, en velen zijn succesvolle, groeiende en zelfs bloeiende bedrijven. Nemen Appel ik zie bijvoorbeeld niet dat Apple open, transparant of overweldigend betrokken is bij sociale media - maar ze doen het best goed, nietwaar?

Mijn punt is niet om bedrijven te ontmoedigen om sociale media te adopteren en te gebruiken. Nogal Het tegenovergestelde. Als uw bedrijf de doelen van het bovenstaande manifest wil overnemen, twijfel ik er niet aan dat sociale media uw bedrijf zullen versnellen met de juiste middelen en de juiste strategie. Als die doelen niet de doelen van uw bedrijf zijn, is sociale media mogelijk niet geschikt.

Denk na voordat je springt! Het water is koud en diep. 🙂

Afbeelding tegoed: (CC) Brian Solis. www.briansolis.com. Tekening is door Hugh MacLeod uit Gapende leegte.

3 reacties

 1. 1

  Ik ben het er helemaal mee eens. Ik hoor veel bedrijven zich afvragen "Moeten we op Facebook zijn om nieuwe klanten te vinden?". Het antwoord voor de meesten is nee, omdat het uw eerste doel niet zou halen: beschikbaar zijn waar potentiële klanten naar u op zoek zijn. Mensen gaan naar Facebook om in contact te komen met vrienden en familie, om te lachen en om zich uit te drukken. Ze gaan niet op zoek naar nieuwe bedrijven om zaken mee te doen. Bedrijven kunnen de tools van sociale media gebruiken zonder tools zoals Facebook te gebruiken, die nooit zijn ontworpen om hen te helpen nieuwe prospects te vinden. Toegegeven, sociale-mediatools voor bedrijven moeten worden verbeterd, maar dat betekent niet dat je een megafoon gebruikt als je een magneet nodig hebt.

 2. 2

  Goed gelezen, bedankt voor het delen!

  Ik vond je lijst leuk. Ik denk dat het anderen kan helpen bij het opstellen van hun bedrijfsdoelen en deze effectief kan volgen. Ik hou van posts met duidelijke voorbeelden en praktische adviezen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.