Nielsen vergelijkt appels met sinaasappels, podcasting met bloggen

Appels aan sinaasappels

Net als bij mijn vorige bericht op de 'buizen' Op het internet vollopen, verbaast het me altijd als mensen die beweren experts te zijn opstaan ​​en iets heel stoms zeggen. Nielsen heeft onlangs een vergelijking gemaakt tussen Podcast-gebruikers en bloggen. Dit is een heel bizarre vergelijking. Podcast-gebruikers zijn consumenten en bloggers zijn leveranciers. Hoe in de wereld verhouden ze zich tot elkaar? Omdat beiden internet gebruiken? Nog een voorbeeld van hoe reguliere media geen idee hebben ...

Op dezelfde manier, kreeg een vermelding op Seth's blog na een bespreking van de steeds evoluerende regels van het ABC (Audit Bureau of Circulation) die het mogelijk maken voor kranten om betere nummers te krijgen terwijl oplagen blijven afwijzen.

2 reacties

 1. 1

  Ik denk dat een punt van verduidelijking nodig is met betrekking tot uw opmerking van appels tot sinaasappelen. Ja, terwijl luisteraars naar podcasts zijn consumenten, en schrijvers van de blogs zijn producenten, is het ook niet zo dat de scheppers van de podcasts zijn producenten? Als deze logica klopt (en dat denk ik zeker), dan lijkt een vergelijking van Nielsen op basis van verschillende soorten producenten of verschillende soorten consumenten geschikt. Ik geef toe dat ik het Nielsen-onderzoek waarnaar u verwees niet heb gezien, maar ik vermoed dat hun vergelijking niet zo los van elkaar lag als u suggereert. Ja, de reguliere media snappen het vaak niet als het gaat om door het web geleverde inhoud, maar ik denk dat in dit geval uw kritiek overdreven hard is.

  • 2

   Hallo Neal,

   Er is een link naar het Nielsen artikel in de post. Hier is een fragment: "Volgens een nieuwe studie van Nielsen // NetRatings hebben meer mensen de laatste tijd een podcast gedownload dan een blog gepubliceerd of online daten."

   Ik sta achter de appels aan sinaasappels… het is nogal een nutteloze vergelijking. Ik waardeer het echter dat je langskomt en commentaar geeft! Ik weet zeker dat je op mijn site nog veel meer verschrikkelijke vergelijkingen zult vinden dan Nielsen. 🙂

   Warmste groet,
   Doug

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.