Ben ik een A ** hole?

De regel zonder lul door Robert Sutton

Ben ik een a ** hole?

Lezers van mijn blog komen meestal voor me op en spreken met het respect, de passie en het medeleven dat ik via mijn blog probeer te bieden. Het is absoluut een persona dat ik projecteer en een die ik elke dag probeer te perfectioneren. Blogposts hebben het voordeel dat ze vooraf plannen (hoewel ik dat in het verleden wel was behoorlijk bot), maar het echte leven werkt niet zo.

Ik heb altijd een vraatzuchtige honger naar informatie gehad. Ik word boos op mezelf als iemand anders een nieuwe technologie ter sprake brengt waarvan ik niets weet. Na een dag op het werk begraaf ik mezelf op internet en onderzoek ik alles en nog wat op de planeet. ik willen om alles te weten. ik willen om overal een mening over te hebben (en dat doe ik meestal).

Met mijn collega's werk ik er echter hard aan om te erkennen waar de grenzen van mijn verantwoordelijkheden beginnen en eindigen. Als leidraad voor enkele van de belangrijkste strategieën van ons bedrijf, kan ik het me niet veroorloven om bij elke vergadering aanwezig te zijn en mijn 2 cent in elk gesprek te steken. We hebben werknemers aangenomen die bekwamer en beter geïnformeerd zijn over hun vak dan ik ooit zal zijn. Hoewel gepassioneerd, moet ik me losmaken en me concentreren op de gebieden waar ik impact kan en moet maken.

Deze week heb ik me doorgeploegd The No Asshole Rule: een beschaafde werkplek bouwen en er een overleven die dat niet is by Robert Sutton. Niet sinds het lezen Slangen in pakken: wanneer psychopaten aan het werk gaan, ben ik zo gefascineerd geweest door een boek over gedrag op de werkplek en psychologie.

Jarenlang heb ik aangenomen (niemand gaf me) de stress van het succes of falen van een organisatie. Ik keek toe terwijl veel van mijn collega's levend werden opgegeten door de stress van het werk en ikzelf heb ook verschrikkelijke tegenslagen meegemaakt.

Misschien word ik milder met 2 decennia aan werkdrama achter de rug, maar feit is dat ik net zo gepassioneerd ben over het werk dat ik vandaag doe als tien jaar geleden. Ik heb geen excuus voor mijn passie, en ik verberg het ook nooit. Ik ben echter emotioneel gehecht geraakt aan problemen en verantwoordelijkheden die collega's gaan bepalen en uitvoeren.

Het resultaat is succes! Ik overtref nu mijn doelen voor het 4e kwartaal, heb een enorme impact in mijn bedrijf en word niet (volledig) gezien als een a ** hole zoals ik in het verleden misschien was. Ik vertrouw erop dat mensen om mij heen beslissingen nemen, zelfs als ik het er niet mee eens ben. Ik zou het bedrijf of een klant nooit in gevaar brengen, maar ik wil ook dat mensen niet over hun schouder hoeven te kijken of zich zorgen hoeven te maken over wat mijn mening zou kunnen zijn.

Door emotioneel los te blijven van beslissingen die niet van mij zijn, biedt het me veel meer gelegenheid om de verantwoordelijkheidsgebieden die ik heb te verbeteren. am controlerend. Dus hier is mijn advies om morgen succesvoller te zijn op het werk:

 1. Maak je geen zorgen meer over het werk waarvoor iemand anders verantwoordelijk is.
 2. Geef uw mening wanneer u daarom wordt gevraagd, of houd het voor uzelf (tenzij dit het bedrijf of de klanten in gevaar brengt).
 3. Leer hoe u emotioneel los kunt staan ​​van beslissingen en processen waarvan u niet de eigenaar bent.
 4. Concentreer u op het werk dat u doet wel maak een verschil met.

U zult een stuk gelukkiger zijn, uw werkgever zal sneller vooruitgang boeken en mensen zullen u geen a ** hole noemen.

Bestel The No Asshole Rule op Amazon

7 reacties

 1. 1

  Ik wist niet dat dit een volwaardige blogpost zou worden. Ik verwachtte zoiets als een lezerspeiling en ik zou gewoon de snelle ja of nee-knop kunnen afvinken en verder gaan.

  Grapje meneer. Goed bericht. Het is echt moeilijk voor me om sommige dingen los te laten, maar net als jij denk ik dat ik elke dag meer en meer leer hoe ik het moet doen.

  Misschien moet ik dat boek van je lenen, maar dat zou boek nummer 4 zijn dat ik aan het lezen ben.

 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 7

  Ik heb dit de laatste tijd behoorlijk gemerkt op het werk. Collega's die zo emotioneel verwikkeld raken in wat ze zien, zijn de verkeerde beslissingen die ze uiteindelijk niet kunnen controleren. Het vertaalt zich in een slechte houding, een slechte lichaamstaal, een burn-out en het moet hun eigen kwaliteit van werk aantasten. Erger nog, ik weet zeker dat het management dit opmerkt.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.