Niemand geeft om uw blog!

niemand geeft om je blog

Dagelijks krijg ik minstens één ribbel over mijn blog. Ik neem geen aanstoot. Ik denk bij mezelf, "het is een blogger-ding, je zou het niet begrijpen".

De waarheid is dat ik meer respect heb voor bloggers dan voor niet-bloggers. (Merk op dat ik 'meer' respect zei. Ik zei niet dat ik geen respect heb voor niet-bloggers.)

Er zijn een aantal redenen:

 1. Bloggers delen vrijelijk kennis.
 2. Bloggers dagen het conventionele denken uit.
 3. Bloggers zoeken kennis.
 4. Bloggers zijn moedig en stellen zich open voor grote en snelle kritiek.
 5. Bloggers brengen mensen in nood in contact met degenen die de oplossing hebben.
 6. Bloggers streven agressief naar de waarheid.
 7. Bloggers geven om hun publiek.

Dus je kunt me uitlachen en lachen om mijn blog. Ik hou van mijn marketing- en technologiecarrière en ik hou van bloggen over alles wat ik heb geleerd. Ik heb een onblusbare zoektocht naar kennis en liefde wanneer ik dat kleine stukje informatie vind of doorgeef dat iemands probleem oplost.

Ik maak me zorgen over mensen die niet van hun vak houden. Zodra 5 uur 's middags toeslaat, stemmen deze mensen gewoon af, schakelen ze uit en gaan naar huis. De wereld om hen heen verandert, de concurrentie maakt een inhaalslag, nieuwe technologieën worden opengesteld voor de wereld, maar ze zijn niet geïnteresseerd. Ze gaan naar huis alsof ze een gat in de grond graven en iemand heeft hun schop gepakt. Hoe kun je nieuwsgierigheid en creativiteit uitschakelen als een lichtschakelaar?

Management, leiderschap, ontwikkeling, grafische vormgeving, ontwerp van gebruikersinterface, bruikbaarheid, marketing - dit zijn allemaal carrières die leren om succes op te bouwen. Als je geen passie hebt voor je vak of je branche, heb je geen carrière - je hebt gewoon een baan. Ik wil niet werken met mensen die een baan hebben. Ik wil werken met mensen die de wereld willen veranderen.

Ik heb gemerkt dat leiders die graag leiding geven, ook leiding geven in hun kerk, thuis en in hun gezin. Ontwikkelaars die van hun vak houden, ontwikkelen oplossingen in hun vrije tijd. Grafische kunstenaars bouwen fantastische websites en doen freelancers. Ontwerpers van gebruikersinterfaces proberen applicaties uit en lezen de nieuwste publicaties. Bruikbaarheidsexperts lezen en observeren voortdurend de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. Marketeers helpen hun vrienden vaak met hun bedrijf. Het is voor geen van deze mensen een baan, het is hun liefde en hun leven.

Dat wil niet zeggen dat het familie of geluk wegneemt. Deze mensen hebben alles wat ze willen en ze zijn blij met hun leven. Terwijl ik blogs lees, zie ik de passie die deze bloggers in hun vak steken en ik respecteer ze. Ik ben het er misschien niet mee eens! Maar ik respecteer ze.

Vandaag ontving ik een briefje van Mark Cubaans naar aanleiding van een opmerking die ik op zijn blog plaatste. Het was kort - een solide antwoord op de opmerking die ik op zijn site heb gepost. Ik haat het om van deze man te houden, maar ik kan mijn ogen niet van zijn berichten afhouden. Hij is agressief, bot en ik ben het waarschijnlijk niet eens met alles wat hij zegt. Maar ik hou van zijn passie en ik denk dat het ongelooflijk zou zijn om met zo iemand samen te werken.

Oké, genoeg filosofie ... laten we dit met een vrolijke noot eindigen. Als ik een t-shirt zou ontwerpen, zou het er zo uitzien:

Apple + Blog = Geen vriendin

11 reacties

 1. 1

  Goed gezegd. Ik ben bezig met het verzamelen van sollicitaties voor een vacature en heb ontdekt dat een van de eerste vragen die ik heb gesteld is: "Heeft deze persoon een blog of een website?" Degenen die dat wel doen en een soort van passie tonen voor wat ze doen, staan ​​boven degenen die geen aanwezigheid op het web hebben.

  Maar dan ben ik erg bevooroordeeld 🙂

 2. 2

  Hoewel sommige mensen het niet zouden begrijpen, zou het grappig zijn als er op het shirt staat: -Apple Logo hier- + Blog! = Vriendin. 🙂

 3. 4
 4. 5
 5. 6
 6. 7
 7. 8

  Ik hoop echt dat je een t-shirt maakt met je idee (je zou cafepress of spreadshirt kunnen gebruiken?).

  En als je toch bezig bent, doe dan ook de versie zonder vriendje!

  Alles wat ik kan zeggen is dat het puur geniaal is!

  Een binnenkort fulltime blogger die alle inhoud naar wordpress verplaatst ...

 8. 9
 9. 10

  Doug, ik ben nieuw in de blogwereld, maar ik heb in korte tijd zoveel verbinding en open delen gevonden dat ik verbaasd ben.
  Geweldige opmerkingen over de passie.

  Bedankt.
  Stuart Baker
  bewuste samenwerking

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.