Over invloed en automatisering

bloggen toetsenbord

Geïntrigeerd door een hoofdstuk in Naakte gesprekken, heb ik vandaag besloten mijn blog te rebranden. Ik had het simpelweg Douglas A. Karr genoemd, digitale marketing en databasemarketing. Dat zei echter niet veel over wie ik was en wat ik met mijn blog probeerde te bereiken. Had iemand ingetypt Feedster 'marketingautomatisering', ik weet zeker dat ik nergens op de lijst had gestaan ​​- hoewel het een passie van mij is.

Ik probeerde gewoon een enkele slogan te gebruiken, maar kon het gewoon niet vinden. Na lange periodes van synoniemenlijst en woordenboek bij het controleren, besloot ik dat er 2 termen waren die het echt samenvatten ... invloed en automatisering. Mijn overtuiging is dat effectieve marketing echt neerkomt op deze 2 termen. Het vermogen om effectief op de markt te brengen, moet iemand beïnvloeden om het product of de dienst die u verkoopt te kopen. Automatisering is het middel om het proces door de fasen heen voort te zetten totdat het voltooid is.

Na te hebben gewerkt met kranten, direct mail, tijdschriften, telemarketing, web-, blog- en e-mailmarketinginitiatieven, ging het altijd om het onderhouden van het gesprek met de persoon. Duw een advertentie voor hen en vergeet ze, en je minimaliseert je kansen om de verkoop te sluiten. Je moet volharden, maar respect hebben voor de behoeften of wensen van de persoon.

Twintig jaar geleden, voor een korte periode voordat ik bij de marine kwam, werkte ik bij Home Depot. Het was een zware klus. Ik was een 'lot boy' en laadde auto's en vrachtwagens van klanten in Phoenix, Arizona. Maar ik zal mijn eerste les in Marketing daar nooit vergeten. De managers moedigden alle medewerkers aan om klanten te vragen aan welk project ze werkten. Dit is iets anders dan vragen: “Kan ik u helpen?”. Daarop kan het simpele antwoord "Nee" zijn. Op de vraag aan welk project ze werkten, begonnen de meeste klanten echter een geweldige dialoog met het personeel over wat ze probeerden te bereiken. Dit leidde tot tevredener klanten en gesloten verkopen.

Via mediums zoals het web is het nog steeds een gesprek dat we proberen aan te knopen met onze klanten. Het plaatsen van een website met coole afbeeldingen is als het hebben van een mooi uithangbord buiten je winkel. Maar het zal nooit de plaats innemen van een mooie handdruk en een hallo.

Opdringerige advertentiemodellen blijven bestaan. Plak overal advertenties en iemand kan er een zien en iets kopen. Het internet biedt echter geweldige media om met uw potentiële klanten en klanten te praten. Blogs, RSS, e-mail, formulieren, webforums en zoeken zijn allemaal interactieve marketinginspanningen. Hoe meer u deze kunt koppelen en automatiseren in uw marketinginspanningen, hoe beter de gesprekken tussen u en uw potentiële klanten, en hoe beter uw bedrijf zal bloeien.

Het draait allemaal om invloed en automatisering. Ik hoop dat je de nieuwe titel leuk vindt!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.