OpenID geïnstalleerd en klaar!

openid r-logo

Als je er nog nooit van hebt gehoord OpenID, het is een interessante nieuwe technologie op het web. Gezien alle verschillende websites en logins/wachtwoorden die men tegenwoordig moet onthouden, kan deze technologie een zegen of een vloek zijn.

Aan de positieve kant is het feit dat u uw gecodeerde login en wachtwoord op uw server opslaat en wanneer u zich ergens aanmeldt, authenticeert het terug naar uw server. Aan de negatieve kant is wat bekend staat als een 'single point of failure'. Als iemand zich kan authenticeren met uw login en wachtwoord, dan kunnen ze toegang hebben tot elk systeem waartoe u toegang hebt via OpenID.

Hier is een korte presentatie over OpenID:

Hoe meer ik leer over OpenID, hoe optimistischer ik ben. In het begin was ik echt verdacht, maar nu ik het heb geconfigureerd en gezien hoe ik het moet gebruiken, vind ik het een geweldige technologie. AOL, Microsoft en SixApart zijn een paar van de nieuwste mensen die OpenID ondersteunen, het lijkt op stoom te komen.

Een van de geweldige dingen van OpenID is dat je het rechtstreeks op je eigen server kunt hosten. Ik heb phpMyID vanavond in een paar minuten geconfigureerd en het getest en werkte prima. Ik koos de gemakkelijkste optie voor configuratie voor één gebruiker, dus ik hoefde maar een paar dingen te doen:

 1. Maak een nieuwe map op mijn server en installeer de bestanden. Ik koos / OpenID /
 2. Ik heb redirectors toegevoegd aan mijn WordPress-headerbestand dat alle OpenID-verzoeken omleidt
 3. Ik moest mijn wachtwoord configureren door mijn login, realm (dit is phpMyID) en wachtwoord te versleutelen. Om dit te doen, heb ik een PHP-bestand op de server geplaatst met de volgende code:
 4. Ik heb die gecodeerde string gekopieerd naar de configuratie voor het ID-bestand en ik was aan de slag!
 5. Om te testen, moest ik inloggen met een simpele URL
 6. Ik heb toen uitgelogd

Dat was het! Mijn OpenID-adres is nu https://martech.zone en het zal de login en het wachtwoord verifiëren dat ik heb gekozen.

Een andere leuke functie waar mensen nog niet over hebben gesproken, is het gebruik van standaardinformatie waartoe geverifieerde applicaties toegang hebben. U kunt uw naam, geboortedatum, tijdzone, geslacht en andere informatie beschikbaar stellen voor gebruik. Ik hou van dat idee! Minder formulieren om in te vullen.

Er is best veel nieuws in de blogosfeer op OpenID, ik raad je aan om meer te lezen voordat je een beslissing neemt:

Als er niets anders is, is OpenID een eenvoudig authenticatieschema dat, indien aangenomen, authenticatie op de meeste websites echt zou moeten vereenvoudigen. Ik hoop dat het echt ontploft, hoewel ik er niet snel toegang toe zal hebben tot mijn bankrekening (en dat zou ik ook niet willen). Als je op de OpenID-trein wilt klimmen, zou ik het snel doen, zodat je wat van de eerste pers kunt krijgen die erbij hoort.

15 reacties

 1. 1

  Ik heb vandaag getest met Magnolia. Magnolia werkte en voegde zelfs mijn account samen met mijn OpenID - erg gaaf. Ze hebben mijn verzoek echter niet omgeleid volgens mijn header-bestand of de omleiding werkt niet correct. Ik moest de exacte URL in het OpenID-veld plaatsen om het te laten werken.

 2. 3
 3. 4
 4. 5
  • 6

   Ik weet het niet zeker! Misschien kunnen enkele andere lezers deelnemen aan het gesprek. Geen twijfel dat beide in staat zijn ... OpenID is echt een vrij eenvoudige technologie die gemakkelijk kan worden aangepast in een plug-in. Bedankt voor de toevoeging!

 5. 7
  • 8

   Ik denk het niet. Ik heb gezien dat het inloggen op opmerkingen vaak resulteert in minder opmerkingen. Reacties zijn een belangrijk onderdeel van een blog en leiden tot een grotere plaatsing in de zoekmachine omdat de pagina verandert en opnieuw wordt geïndexeerd. Integendeel, ik moedig meer mensen aan om commentaar te geven door gebruik te maken van Geen Nofollow.

   Ik wil niets doen om iemand ervan te weerhouden opmerkingen te maken. Als OpenID mainstream wordt en mensen eraan wennen in te loggen voor opmerkingen, kan dit van gedachten veranderen.

   Met vriendelijke groet,
   Doug

 6. 9
 7. 10
 8. 12
 9. 13

  Doug

  Ik ben net in de buurt gekomen om iets soortgelijks te doen. Ik heb prima geïnstalleerd en alles. Ik heb die twee regels in mijn WordPress-header gezet:

  Testte de login werkte prima.

  Ik heb WikiTravel geprobeerd, mijn geconfigureerde OpenID-gebruikersnaam (alhome.net) ingevoerd, het stuurde me vervolgens door naar mijn eigen site alsof er niets gebeurde.

  Mis ik iets?

  • 14
   • 15

    U kunt code invoeren in een opmerking met tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page. tags around your code. I'll try out Wikitravel and see! It could be that they are not honoring the redirect. It's good that it came back to your site, but it should redirect to your OpenID page.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.