Hoe ik mijn uitgelichte afbeeldingen voor sociale media heb geoptimaliseerd en het sociale verkeer met 30.9% heb verhoogd

Optimaliseer sociale media-afbeeldingen

Eind november besloot ik het optimaliseren van mijn aanbevolen afbeeldingen heeft gewacht social media om te zien of het enig voordeel zou hebben. Als je al een tijdje lezer of abonnee bent, weet je dat ik mijn site constant gebruik voor mijn eigen experimenten.

Het ontwerpen van een aantrekkelijkere afbeelding die op sociale media wordt gedeeld, voegt 5 of 10 minuten toe aan mijn voorbereiding van het artikel, dus het is geen enorme tijdsinvestering ... maar de minuten kloppen altijd en ik wil voorzichtig zijn dat ik mijn tijd verstandig investeer als het aankomt op Martech Zone.

Terwijl ik gewoon een paar stockfoto's pakte die representatief waren voor de inhoud, heb ik opzettelijk een uitgelichte afbeelding gemaakt met het volgende:

  1. Maat - Ik heb een sjabloon ingebouwd Illustrator dat 1200 px breed bij 675 px hoog. Ik heb ook mijn thema aangepast om de afbeeldingen met deze geoptimaliseerde waarde weer te geven.
  2. Branding - Ik neem niet de naam van de site op, maar altijd het logo, zodat het consequent wordt herkend in mijn updates op sociale media.
  3. Titel - Een boeiende titel die niet altijd hoeft te passen bij de daadwerkelijke tekst van mijn artikel. Ik kan de titel van het bericht optimaliseren voor zoeken, maar de titel op mijn afbeelding herschrijven om te proberen meer klikken te genereren.
  4. Beeld - Ik heb een abonnement op Depositphotos waar ik gemakkelijk geweldige illustraties kan zoeken en vinden die ik kan downloaden en opnemen.

Ik gebruik dan FeedPress om mijn artikelen automatisch op mijn sociale kanalen te publiceren. het resultaat is een tweet of Facebook-update die er echt uitspringt. Hier is hoe het eruit ziet Twitter:

En LinkedIn:Omdat de titels in het Engels zijn geschreven, heb ik een analyse gemaakt van de afgelopen maanden, virale berichten verwijderd en het publiek beperkt tot de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Australië. De resultaten waren behoorlijk verrassend ...

Binnen Google Analytics resulteerde een periode-over-periode-analyse van mijn verwijzingen op sociale media in een 30.9% stijging in paginaweergaven die afkomstig zijn van sociale media waar mijn uitgelichte afbeeldingen zijn geoptimaliseerd.

Interessant genoeg had het sociale mediakanaal waar ik de minste tijd aan werk ... de Facebook-pagina, de meest dramatische stijging ... 59.4% stijging.

Het is niet allemaal perfect ... Ik merkte wel dat mijn gemiddelde tijd op pagina en de pagina's per bezoek van deze nieuwe bezoekers daalde (minder dan 10%), dus hoewel ik meer bezoekers trek, doe ik het nog steeds niet zo goed in ze hier houden.

Ik blijf werken en optimaliseer de site op andere manieren, met name door honderden oude artikelen per week te doorlopen, sommige bij te werken, enkele te verwijderen, veel om te leiden en aan de algehele kwaliteit van de site te werken. Ik heb ook een geautomatiseerde vertaaldienst waardoor het aantal bezoekers uit niet-Engelssprekende landen omhoogschiet.

De inspanningen werpen hun vruchten af ​​in acquisitie… jaar-op-jaar statistieken voor de afgelopen 30 dagen:

  • Direct verkeer is met 58.89% gestegen
  • Organisch zoeken is 41.18% gestegen.
  • Verkeer op sociale media is 469.70% gestegen

Over het algemeen heeft mijn site zijn bezoekersaantal ongeveer verdubbeld… waar ik best tevreden over ben!

Hulp nodig bij uw digitale marketing?

Als u een audit van uw site wilt met een aantal specifieke strategieën die uw acquisitie kunnen verbeteren, neem dan gerust contact met mij op via Highbridge​ Ik kan een audit voor je doen, je teamtraining verzorgen of je zelfs als klant aannemen om je te helpen bij het verbeteren van je digitale marketingresultaten. Ik ben ook erg goed thuis in het optimaliseren van WordPress-sites als je daadwerkelijke infrastructuur en ontwikkelingshulp nodig hebt.

Contact Douglas Karr

Openbaarmaking: ik gebruik gelieerde links voor verschillende services in dit artikel.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.