Bezit uw domein!

16189387 m 2015

Een van de nieuwe features van Blogger is dat u de applicatie op uw domein kunt hosten. (Ik heb gemerkt dat ze ook op het nieuwe platform aanbieden om met je Google-account in te loggen. Dat is fijn). WordPress biedt al geruime tijd aan om je blog te hosten, je thema aan te passen, plug-ins toe te voegen, enz. Ik geloof dat dit een van de belangrijkste redenen is waarom ik voor WordPress heb gekozen... Ik wilde mijn domein bezitten.

Waarom?

Het probleem met het starten van je blog en het draaien op een van de vele platforms, vox, schrijfblok, bloggerof wordpress, is dat zij uw verkeer bezitten, niet u. U bent afhankelijk van hun servers, hun platformwijzigingen, hun downtime, alles! Het enige wat je 'bezit' is je stem.

Dat is geen groot probleem als je gewoon een dagboek bij wilt houden. Maar als je later van gedachten verandert en besluit dat je serieus wilt bloggen, misschien wat advertenties wilt plaatsen, enzovoort, en raad eens? Je zit vast... alle grote zoekmachines hebben je stem (content) nu geïndexeerd op de website van iemand anders. Dat betekent dat zij eigenaar zijn van het verkeer, niet jij.

En wat gebeurt er als ze naar boven gaan? Wat als hun serverprestaties of software zo onverklaarbaar verschrikkelijk wordt dat u ze moet verlaten? Gelukkig kunt u uw berichten meenemen, maar helaas kunt u uw zoekmachine-indexering niet gebruiken. Dat kan u weken en maanden achterlaten terwijl u wacht tot iedereen uw site indexeert en al hun verwijzingen naar uw site bijwerkt. Dit weekend heb ik mijn site naar een ander account verplaatst en al mijn links en zoekresultaten blijven werken zoals voorheen. Ik zou ook aanraden om een ​​permanente linkstructuur te gebruiken, zodat je je linkstructuur kunt behouden als je naar een ander platform verhuist.

Mijn advies aan nieuwe bloggers?

Bezit uw blogdomein! Laat je 'techneut' het niet eens voor je registreren. Je moet het bezitten, je moet het vernieuwen, je moet het bijhouden. Het bezitten van een domein is als het bezitten van uw adres, zou u dat onroerend goed op de naam van iemand anders zetten? Waarom zou je het doen met je bedrijf of je blog?

Mijn advies aan blogplatforms?

Bied nameserverdiensten aan. Hierdoor kan ik een domeinnaam registreren bij mijn favoriete registrar, maar mijn nameserver naar uw site verwijzen. Als ik besluit om mijn blog of site naar een andere host te verhuizen, kan ik gewoon mijn site verplaatsen en mijn nameserver updaten. Dit kan ook een 'pay-per-use'-model zijn. Ik zou domeinregistratiediensten vermijden, omdat ze lastig kunnen zijn en je allerlei soorten ondersteuning en integratie aan je site zou moeten toevoegen. Maar het hebben van een domeinnaamserver die http://mydomain.com naar http://mydomain.theirdomain.com verwijst, is vrij eenvoudig.

4 reacties

 1. 1

  Helemaal mee eens, Douglas. Waarom de controle over de inhoud uit handen geven? u gemaakt voor iemand anders?
  Ik herinner me dat ik $ 72 moest betalen voor mijn eerste domein, maar tegenwoordig zijn de kosten niet echt een reden om geen eigen domein te krijgen. En er zijn nog veel creatieve namen beschikbaar. (En die komen gewoon voort uit mijn eenmiddagonderzoek…).

  Op een totaal andere opmerking, aangezien u een bedrijfsmodel noemt voor de aanbieders van blogplatforms; Ik heb me altijd afgevraagd: hoe verdient WordPress geld? Zijn het alleen maar donaties, en werkt dat ook echt?

  Ik sta versteld van het feit dat de eigenaar van wikipedia weigert banneradvertenties op zijn site te plaatsen. Respect!

 2. 2
 3. 3
 4. 4

  Bedankt voor het verwijzen naar mijn post, Doug. Ik waardeer dat.

  Ik ben het volledig eens over het zo snel mogelijk bezitten van je eigen domein, zo niet vanaf het begin van het bloggen. Je opent veel meer opties voor jezelf. En dingen hebben de neiging om te groeien. U kunt beginnen met experimenteren om te zien of u het leuk vindt, en dus het platform van iemand anders gebruiken. Maar als je erachter komt dat je het wel leuk vindt en meer vrijheid wilt, dan heb je veel werk voor jezelf en de andere consequenties waar je over sprak uitgenodigd.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.