De verborgen lessen van Google en Facebook

Depositphotos 2747718 s

Een paar jaar geleden was ik verslaafd aan SEO. Ik maak geen grapje ... het verkeer dat Google naar onze blog stuurde, hield me 's nachts wakker, schrijven, tweaken, schrijven, tweaken, schrijven. Ik jaagde op het algoritme, mijn concurrentie, en het dreef elke beslissing die ik had met de blog. Ik was in staat om steeds meer bezoeken te persen, stapsgewijs, en ik scoorde steeds beter op bredere termen. Het was krankzinnig.

Het was krankzinnig omdat ik geen aandacht schonk aan mijn groeiende publiek. Twee jaar geleden begon ik echt diep in mijn eigen verkeer te graven en vond ik iets verrassends. Ten eerste kwam het merendeel van mijn verkeer niet van hooggeplaatste zoekwoorden, maar van zeer relevante zoekwoorden waar ik scoorde helemaal niet zo goed. Het zette me aan het denken dat alles wat ik deed achterstevoren was ... Ik was gefocust op positie en zoekvolume in plaats van gefocust op relevantie en de behoeften van mijn publiek.

Ik heb de focus verlegd naar het leveren van inhoud van betere kwaliteit, het verhogen van de frequentie van die inhoud en ervoor zorgen dat ik eigenaar van dat verkeer. De voorwaarde eigen media klinkt een beetje narcistisch ... Ik ben niet bepaald mijn lezers. Maar het betekent wel dat het publiek er voor mij is om mee te communiceren. Ze gaan niet ergens anders naar me luisteren, ze komen naar me toe. Op dat moment begon ik onze e-mailmarketinglijst te pushen, zodat we proactief met ons publiek konden communiceren.

Google is zijn algoritmen blijven aanpassen. Er zijn meer betaalde zoekresultaten op de resultatenpagina's van zoekmachines… sommige lokale SERPS hebben zelfs een hele pagina met betaalde resultaten. Voor degenen die het geluk hebben om organisch verkeer te genereren, zijn er minder resultaten per pagina en zijn aanpassingen en schrijven niet goed genoeg. Promotie en erkenning door gezaghebbende bronnen is de sleutel tot uw inspanningen. Dit maakt contentmarketing voor SEO complexer en duurder, maar het is nog steeds een solide investering.

Telkens wanneer we onze klanten pushen met een SEO-strategie, pushen we ze ook naar een conversiestrategie… registraties voor demo's en downloads, samen met abonnementen op e-mailmarketing, moeten prominent aanwezig zijn. U bezit niet uw organisch verkeer, Google doet. Als je geluk hebt of talent genoeg hebt om te krijgen hun verkeer naar uw site - u moet ze converteren naar jouw verkeer.

Facebook onlangs heeft aangekondigd dat het verkeer naar uw bedrijfspagina's daalt en dat ze willen dat uw bedrijf meer Facebook-advertenties koopt. Het is vrij simpele economie… ze bezitten je publiek en ze willen het je niet gratis geven. Je moet betalen. Naar mijn mening gaat dit meer de norm worden. Grote sociale en inhoudsnetwerken - vooral openbare - staan ​​onder grote druk om geld te verdienen met dat verkeer. Ze brengen kosten in rekening als u toegang wilt hebben.

Dus wat zijn de lessen die zijn geleerd?

 1. U moet investeren in een inhouds- en conversiestrategie waardoor uw eigen media groeien, anders blijft u betalen - en mogelijk meer betalen - voor toegang vanaf sites van derden.
 2. U moet investeren in een e-mailmarketingstrategie waardoor uw basis van relevante abonnees groeit waarnaar u berichten kunt pushen en converteren.
 3. Je hebt nog steeds het voordeel. Hoewel Facebook en Google miljarden gebruikers kunnen hebben, gaan die gebruikers niet naar die bestemmingen om hun volgende aankoop te onderzoeken. Ze gaan daar naar toe vinden waar het onderzoek is. Zorg ervoor dat de bestemmingssite van jou is!

Ik pleit er niet voor om je sociale inspanningen te laten vallen (net zoals ik er nooit voor heb gepleit om je SEO-inspanningen te laten vallen). Ik bedoel gewoon dat je je prioriteiten moet stellen. Ik heb altijd gezegd dat sociale media een fantastisch promotiekanaal is waar uw boodschap kan worden herhaald. Dat is nog steeds waar ... maar je moet Google en Facebook (en Twitter, Google+, LinkedIn, enz.) Zien als jouw concurrenten, niet je vrienden. Uw doel zou moeten zijn om het deel van hun publiek dat u zoekt te stelen en die mensen naar uw site, uw nieuwsbrief en uw conversiepad te halen!

Het eindresultaat voor onze site is dat dit in het algemeen weinig impact zal hebben. We zijn niet afhankelijk van Facebook-verkeer - net zoals we niet meer afhankelijk zijn van Google-zoekverkeer. Ik weet dat als ik goed schrijf, relevantere artikelen schrijf en bezoekers blijf omzetten in onze eigen media publiek, we zullen blijven groeien.

3 reacties

 1. 1

  Ik vond dit artikel geweldig! Wat we ook willen geloven, mensen gaan naar Google als eerste stop voor onderzoek en mensen brengen veel tijd door op Facebook. Je slaat de spijker op zijn kop, maar… zorg dat HUN verkeer UW verkeer wordt. Makkelijk te zeggen, moeilijker om te doen.

  Ik denk dat sociale media het best gebruikt kunnen worden om in eerste instantie het woord over jou en je blogs / marketingcampagnes te verspreiden, maar als je eenmaal aan het rollen bent, als het ware, word je je eigen beste marketingtechniek. Al deze veranderingen in Google hebben ons internetmarketeers gedwongen om betere en slimmere marketeers te worden die niet afhankelijk zijn van steeds veranderende zoekmachines en die urenlang aan SEO besteden!

 2. 2

  Doug, je hebt geweldig werk verricht door te oefenen wat je predikt. Ik denk echter dat je blog een omslagpunt heeft bereikt waarbij mond-tot-mondreclame (en long tail organisch) de belangrijkste bron van verkeer kunnen zijn. Voor iemand die net met een blog begint, zal hij redelijk afhankelijk zijn van de "gedeelde" media (zoals Jay Baer het noemt) bronnen.

  Het is duidelijk dat een mediavisie op lange termijn het beste is, dus alle tussentijdse inspanningen moeten dat doel in gedachten hebben (dwz ons eigen publiek ontwikkelen).

  Trouwens, ik moet een plug-in plaatsen voor "The Owned Media Doctrine" van Jacson en Deckers. Goed spul, en schrijf in overeenstemming met wat je zegt.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.