Personal branding op sociale media is de meest oneerlijke marketing die er is

nep

Vergeet de dieet- en datingadvertenties; Ik denk dat de meest misleidende marketing die er online is, juist de marketingexperts zijn die merken blijven bekritiseren en online transparantie prediken.

Ze zijn allesbehalve transparant.

Ik zit op een interessant moment in mijn leven. Het gaat goed met mijn bedrijf, mijn persoonlijke leven is geweldig en mijn gezondheid wordt elke maand beter. Dat gezegd hebbende, ons bedrijf en mijn privéleven hebben nog steeds enorme uitdagingen. Ik maak er een grapje van, nu ik een paar bedrijven ben begonnen die ik ben werkloos, Zal ik nooit meer fulltime gaan werken. Daarom hoef ik me niet online te vermommen en een perfect merk te onderhouden.

In de afgelopen maand heb ik gesprekken gehad met een paar mensen waarbij ze mijn gesprekken online onder de aandacht brachten. Op Facebook bespreek en debatteer ik tot grote schrik van velen over politiek en religie. Ik heb nogal wat mensen in de branche gehad die me niet meer volgen voor opmerkingen die ik heb gemaakt of artikelen die ik heb gedeeld. Mensen die het niet met me eens zijn, vertellen me dat ik mijn bedrijf pijn doe door te praten over wapens, God en politiek. Mensen die dat wel doen erg belangrijk met mij trek me stilletjes apart en bedank me voor de input ... hoewel ze de verhalen die ik deel niet leuk vinden of er commentaar op geven.

Ik deel vaak met beide mensen dat ik een andere opvoeding heb gehad. Ik ben rooms-katholiek opgegroeid, maar de helft van mijn familie is joods. Mijn vader was een fervent conservatief, veteraan en patriot… maar mijn moeder was Frans-Canadees met een Europese liberale familie. Ik werd aangemoedigd om mijn mening te geven en te debatteren. En respect voor alternatieve meningen werd geëist door beide kanten van mijn familie.

Dit was een zegen of een vloek. Toen ik opgroeide, was ik nooit bang voor een respectvolle confrontatie. Het bezorgde me nogal wat problemen op de middelbare school. Nadat ik was afgestudeerd, leerde ik me bij de marine discipline en respect aan. Toen ik bij het personeel kwam, werd ik begeleid door leiders die autonomie en persoonlijke verantwoordelijkheid aanmoedigden. Tel dit allemaal op en het zorgt voor een behoorlijke vuurstorm. Dat vertaalt zich in mijn online aanwezigheid.

Genoeg over mij. Ironisch genoeg is dat een grote ergernis van veel marktleiders online. Het eindeloos delen van hun perfecte leven verveelt me.

Misschien is het ons verdeeldheid zaaiende politieke klimaat dat bijdraagt ​​aan de oneerlijkheid online, maar ik vind het verschrikkelijk. Het is niet alleen gewoon bullcrap, maar ik ga ook zo ver om te zeggen dat het zowel een slechte dienst als zelfs gevaarlijk is. Misschien zijn uw religie en politiek persoonlijk en niet iets dat u openbaar wilt maken; Ik kan dat respecteren. Maar wat ik niet kan respecteren, is een eindeloze stroom van hoe perfect je leven is en hoe geweldig je bedrijf doet.

Kun je je voorstellen dat je een persoon bent die aan je persoonlijke en professionele groei werkt, en het enige dat je online ziet, zijn de mensen tegen wie je online opkijkt, nooit worstelen? Het lijkt mij dat het slopend zou zijn. Ik geloof dat ik zowel persoonlijk als professioneel succesvoller ben dan veel van deze mensen - maar dat zou je nooit weten door onze profielen online te vergelijken. Misschien is het omdat ik mijn succes meet aan het aantal mensen dat ik help, niet aan het strand waar ik op zit.

En om de een of andere vreemde reden wordt mijn online eerlijkheid op de een of andere manier door velen in mijn branche gezien als een nadeel voor mijn persoonlijke branding. Dezelfde industrie die woorden prijst als doorzichtigheid en eerlijkheid. Ze zijn allesbehalve.

In de loop der jaren heb ik honderden mensen in mijn branche ontvolgd, en er zijn er een paar waarmee ik me blijf bezighouden. Ze delen hun persoonlijke, soms zeer persoonlijke, geestelijke gezondheidsstrijd. Ze delen hun gezondheidsstrijd en transformaties. En ze delen hun zakelijke uitdagingen. Ik moedig ze aan, en ze inspireren me om een ​​beter mens, een betere leider, een betere vader en een betere zakenman te zijn.

Hoe u online eerlijker kunt zijn

Het verbaast me dat ik die woorden zelfs schrijf, maar ik denk dat ze nodig zijn. Dit is wat ik graag zou zien dat marketingleiders doen met hun online aanwezigheid:

 1. Toegeven hun zwakheden en uitdagingen. We hebben ze allemaal, en het is inspirerend als de persoon naar wie je opkijkt die van hen deelt.
 2. Vragen voor hulp. Iedereen heeft hulp nodig, probeer niet te doen alsof je alle antwoorden hebt.
 3. Delen de schijnwerpers meer. Met het publiek en het bereik van deze influencers, hoe ongelooflijk is het als ze degenen erkennen die moeite hebben om online aandacht te krijgen?
 4. Inspireren anderen dat ze kunnen bereiken wat jij hebt bereikt. We hebben allemaal tegenslag overwonnen om te komen waar we zijn, door te delen hoe je bent gekomen waar je bent, laat hen weten dat ze het ook kunnen.

Sociale media bieden deze ongelooflijke kans om online menselijke verbindingen op te bouwen. Er is niets menselijker dan nederigheid, mislukking, verlossing en zwakte, nietwaar? Ik heb misschien niet zoveel volgers als anderen in mijn branche, maar ik kan je verzekeren dat ik veel diepere relaties heb met de mensen die mij volgen.

Natuurlijk zou ik een neppersoon kunnen maken, alleen ons zakelijke succes kunnen delen en veel meer volgers kunnen aantrekken. Maar ik heb liever de echte relaties die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld dan een onbereikbare leugen te verkondigen.

4 reacties

 1. 1

  Ik ben geen bedrijfseigenaar, dus veel van wat u zegt, is niet rechtstreeks op mij van toepassing. En ik ben niet op sociale media. (Ik schrijf zakelijke artikelen voor vrienden en familie, vandaar hoe ik uw site tegenkwam tijdens het onderzoeken.) Ik heb echter echt genoten van uw artikel - ik denk niet dat ik eerder zoiets eerlijks ben tegengekomen. Het is goed om te zien dat een succesvolle bedrijfseigenaar het echt houdt, dus bedankt.

 2. 3

  Hallo Douglas,
  Ik ben een spiritueel wezen met een menselijke ervaring… mmmm. Ik ... eh HELP mensen om hun leven ten volle te leven ... terwijl ze ervoor zorgen dat ze in ruil daarvoor anderen helpen terwijl we ... groeien ..

  Schitterend artikel ... maar ben je een huichelaar ... zoals ik zweer ... een pop-up box sprak me daar een paar seconden geleden aan ... dus..JA. Met respect ... ik zal wachten om te zien hoe je reageert en misschien wij kan een gesprek voeren ...
  John

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.