Personal branding: hoe schrijf ik een pagina over mij?

me

Andrew Wise heeft er een heel diepgaand artikel over geschreven De ultieme handleiding voor het bouwen van een Over mij-pagina dat je in detail moet gaan bekijken. Samen met het artikel heeft hij een infographic ontwikkeld die we hieronder delen en die betrekking heeft op toon en stem, openingsverklaringen, persoonlijkheid, doelgroep en andere benodigdheden.

Ik hou ervan om mijn 2 cent aan deze dingen toe te voegen, dus hier gaat het. Ik zou je als bedrijf of als individu echt willen aanmoedigen om ver buiten je comfortzone te gaan. Ik ken veel te veel mensen die er niet van houden om over zichzelf te praten, niet van foto's van zichzelf houden en video's of audio van zichzelf verachten. Misschien geloven ze zelfs dat deze praktijk narcistisch is. Dat soort opmerkingen zie ik vaak op sociale media.

Hier is mijn antwoord: Je Over mij-pagina is niet voor jou!

Selfies, sprekende video's, professionele portretten en beschrijvingen van u zijn voor uw publiek. Als je een geweldig persoon bent en heel nederig ... jouw Over Mij pagina moet dat weerspiegelen. Het voelt natuurlijk raar om iedereen te laten weten dat je nederig bent. Maar als je nederig bent, hoe kan iemand dat dan weten? Ga je wachten om elke persoon afzonderlijk te ontmoeten, zodat ze je nederigheid opmerken? Of wacht u tot anderen uw nederigheid aanspreken? Het gaat niet gebeuren.

Als het uw doel is om autoriteit en leiderschap in uw ruimte op te bouwen, je beste onderscheidende factor ben jij. Het is niet noodzakelijk uw opleiding, uw werkgeschiedenis, u bent het! U laat iedereen weten waarom ze met u zouden moeten samenwerken. Mensen werken graag met mensen met wie ze willen werken. Aankoopbeslissingen zijn vaak emotioneel en de beslissing hangt af van hoe goed uw prospect u vertrouwt en u identificeert als een autoriteit binnen uw beroep.

Zowel zoekmachinegebruikers als sitebezoekers alle wachtrijen bieden die ze nodig hebben: de toespraken die je hebt gehouden, de leiders waarmee je omgaat, de boeken die je hebt geschreven en zelfs een persoonlijk bericht aan hen is essentieel.

Kanttekening: ik ben ook schuldig! Ik sleep al jaren mijn voeten met het bouwen van een speciale pagina op onze bedrijfssite over mijn spreken… maar dit advies van Andrew motiveert me om het voor elkaar te krijgen!

Over Mij

3 reacties

 1. 1

  Dit is geweldig spul.

  Voor degenen die sceptisch zijn over het onthullen van hun hobby's en interesses omdat ze niet onprofessioneel willen overkomen, zeg ik dit:

  Het gaat niet om professionaliteit, het gaat om de dynamiek binnen en buiten de groep.

  Als je lezer een wezen van buiten zijn groep ziet, zullen ze een meer vijandige houding tegenover je hebben.

  Door kleine stukjes over je leven te onthullen, zoals kinderen krijgen, hardlopen, je liefde voor Mexicaans eten, ga je dieper in de in-group waar mensen je in een gunstiger daglicht zullen zien.

  Het is net als het halo-effect.

 2. 2
 3. 3

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.