PersonalDNA - Persoonlijkheidsprofiel

Een vriend van mij veracht absoluut persoonlijkheidstests. Ik vind ze eigenlijk wel leuk, maar voel me niet zo op mijn gemak om beslissingen daarop te baseren. Ik heb werkgevers gehad die de tests gebruiken om teams te ontwikkelen en om te begrijpen hoe de mensen in dat team met hen omgaan. 'Officieel' opgeleid worden door Ontwikkeling Dimensies Internationaal, Voel ik me op mijn gemak bij het doornemen van persoonlijkheidstests en ze niet te gebruiken om werkrelaties vooraf te bepalen. Toen ik werkte voor het bedrijf waar we waren opgeleid, werkten de tests fantastisch, want ze leidden ertoe persoonlijke ontwikkeling van hoe we met anderen omgingen.

Toen ik naar een vorige werkgever verhuisde die geen enkele opleiding deed, Myers-Briggs test eindigde als een ander stuk informatie dat tegen je werd gebruikt. Het is makkelijker voor een manager om excuses te maken geen te leiden wanneer ze een persoonlijkheidstest onlogisch kunnen ontcijferen. Het verandert in een kruk in plaats van een hulpmiddel. Het niet begrijpen van gegevens kan leiden tot slechtere beslissingen dan het helemaal niet hebben van de gegevens. We zien dit keer op keer met opiniepeilingen, slecht ontwikkelde enquêtes, slechte focusgroepen en zwakke analyses. Persoonlijkheidstests zijn niet anders. Als u een manager- of supervisortitel aan u geeft, betekent dit niet dat u weet hoe u moet managen of toezicht moet houden, en zeker niet dat u iemands persoonlijkheidstest kunt analyseren om de manier waarop u met hen werkt te veranderen. Daarom denk ik dat mijn vriend ze haat... en ik neem het hem niet kwalijk. Het zou zijn alsof ik een biologieboek pak om je te opereren, zou je me vertrouwen? Ik denk het niet.

Geanimeerde leider

Dat gezegd hebbende, vond ik het rapport van PersonalDNA en hun opmerkingen op basis van uw inzending erg goed. De bedieningselementen waren zeer intuïtief voor het selecteren van uw antwoorden, ik ben onder de indruk van de bruikbaarheid van hun toepassing. Het voltooide rapport was ook nauwkeurig en vooral: positief. Er was genoeg informatie om een ​​beeld van jezelf te schetsen, maar niet te veel dat iemand de informatie tegen je kon houden. Uitchecken
mijn persoonlijk DNA-rapport
om zelf te zien.

Geanimeerde leider… Dat vind ik leuk!

Een reactie

  1. 1

    Ik heb een aantal persoonlijkheidstests gedaan, en sommige daarvan geven verbazingwekkend nauwkeurige resultaten met slechts een paar vragen. Ik denk dat ze een goede richtlijn kunnen zijn voor het opzetten van teams. Maar ze kunnen niet het enige hulpmiddel zijn om dat te doen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.