CSS-optimalisatie voor iPod en iPhone Safari

ipod touch en iphoneHet ontwikkelen van applicaties die zijn geoptimaliseerd voor iPod- of iPhone-gebruik is een geweldige manier om in een exploderende markt te duiken met meer dan 1 miljard downloads daten. Het is belangrijk om te beseffen dat deze cijfers geen browsergebaseerde applicaties bevatten die zijn geoptimaliseerd voor Safari op iPhone of iPod Touch en die niet hoeven te worden gedownload.

Vandaag beet ik in de kogel en kocht een 16 Gb iPod Touch om te beginnen met het uitchecken van het platform voor zowel Safari als Apps. Natuurlijk ... Ik was opgewonden dat ik onderweg films kan kijken en dat de iPod Touch ook als afstandsbediening voor mijn AppleTV kan dienen!

Mijn eerste taak was het updaten van mijn Salaris Calculator voor gebruik met Safari op de iPod Touch of de iPhone. Het is een applicatie die ik in vrijwel elke taal heb gebouwd... dus het wordt tijd dat ik de ontwikkeling voor Safari en het Apps-framework ga leren.

Interessant genoeg maakte het openen van de pagina in Safari niet automatisch gebruik van de media = handheld css-instellingen, dus ik moest wat server-side scripting in PHP schrijven om de juiste stylesheet te gebruiken:


> link rel = "stylesheet" media = "screen" href = "iphone.css" type = "text / css" />
>? php} else {?>
> link rel = "stylesheet" media = "screen" href = "style.css" type = "text / css" />
>? php}?>

Ik heb de pagina er redelijk goed uit zien, maar ik weet dat er een hoop is iPhone en iPod Safari CSS-argumenten Ik kan componenten gebruiken, zelfs verschuiven op basis van of de oriëntatie van de pagina liggend of staand is. Ik ga verder experimenteren!

Heb je een iPhone of iPod Touch? Probeer het Salaris Calculator en laat me weten hoe het er voor jou uitziet! Houd er rekening mee dat vrijwel alle wijzigingen tussen de pagina's alleen met CSS zijn gemaakt! Het was misschien eenvoudiger om gewoon een geheel nieuwe pagina te schrijven, maar niet zo uitdagend.

3 reacties

  1. 1
  2. 3

    Ik moet een iphone kopen, ik heb niet eens een ipod touch. Ik ga echter verdwalen met de css en zo, alles met code valt buiten mijn bereik lol

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.