9 tips voor het maken van effectieve PowerPoint-presentaties

presentatietips voor PowerPoint

Ik bereid me voor op een presentatie die ik over 7 weken doe. Terwijl andere sprekers die ik ken dezelfde muffe presentatie keer op keer zullen herhalen, lijken mijn toespraken altijd geweldig te presteren als ik bereiden, Verpersoonlijken, praktijk en perfect ze lang voor het evenement.

Mijn doel is nooit om te dicteren wat er op het scherm staat, maar om opmerkelijke dia's te ontwerpen die samenwerken met de spraak. Dit verhoogt zowel de cognitie als het geheugen. Aangezien bijna de helft van de mensen liever naar de tandarts gaat dan een presentatie door te zitten, probeer ik er ook altijd wat humor in te gooien!

Volgens een nieuwe Prezi-enquêteZegt 70% van de werkende Amerikanen die presentaties geven, dat presentatievaardigheden cruciaal zijn voor hun succes op het werk

Clémence Lepers helpt bedrijven om scherpe pitches op te bouwen die overtuigen en meer verkopen opleveren. Ze heeft deze infographic samengesteld van 9 tips voor een effectieve presentatie:

 1. Ken je publiek - Wie zijn zij? Waarom zijn ze daar? Waarom kan het ze schelen? Wat hebben ze nodig en wat willen ze?
 2. Bepaal uw doelen – Zorg ervoor dat ze SMART zijn = specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgestuurd.
 3. Maak een overtuigende boodschap - Houd het simpel, concreet, geloofwaardig en nuttig.
 4. Maak een overzicht - Begin met een inleiding over waarom mensen erom geven, leg de voordelen uit, ondersteun uw boodschap met feiten, bewaar één subbericht per dia en eindig met een specifieke call-to-action.
 5. Schik dia-elementen - Gebruik lettergroottes, vormen, contrast en kleur om indruk te maken.
 6. Bouw een thema – Kies kleuren en lettertypen die u, uw bedrijf en uw standpunt vertegenwoordigen. We proberen onze presentaties als onze site te brandmerken, zodat er herkenning is.
 7. Gebruik visuele elementen - 40% van de mensen reageert beter op beeldmateriaal en 65% houdt de informatie beter vast met beeldmateriaal.
 8. Trek snel uw publiek aan – 5 Minuten is de gemiddelde aandachtsspanne en je publiek herinnert zich niet de helft van wat je noemde. Een fout die ik vroeger maakte, was praten over mijn referenties... nu laat ik dat over aan de MC en zorg ik ervoor dat mijn dia's de impact en autoriteit bieden die ze nodig hebben.
 9. Meet effectiviteit - Ik let onmiddellijk na mijn toespraken op hoeveel mensen met mij willen praten. Hoe meer visitekaartjes, hoe beter mijn prestatie! Omdat mensen mobiel zijn, moedig ik ze ook aan om mij een sms te sturen om zich te abonneren op mijn nieuwsbrief (sms MARKETING naar 71813).

Uiteindelijk zal het bedrijf dat onmiddellijk wordt gegenereerd vanuit het publiek of vanuit het netwerk waarnaar ze u verwijzen, laten zien hoe succesvol u bent. Terug worden uitgenodigd om te spreken is ook altijd een pluspunt!

PowerPoint-presentatietips

Een reactie

 1. 1

  Het gebruik van effectieve beelden zal uw publiek zeker geïnteresseerd houden. Maar zorg ervoor dat u ze niet te veel gebruikt! Ze kunnen afleidend zijn als er te veel zijn. Bedankt voor het delen van de tips.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.