Lezerspubliek voorspellen

Als ik niets heb om over te schrijven op mijn blog, blader ik meestal wat rond en vind ik ongelooflijke links en deel die in plaats daarvan. Als je de tijd neemt om terug te keren naar mijn site of je te abonneren op mijn feed, wil ik ervoor zorgen dat ik je tijd niet verspil door een halfslachtige blogpost te plaatsen.

Ondanks mijn inspanningen zijn sommige van mijn berichten stinkers en krijgen andere veel aandacht. Na jaren bloggen is het voor mij nog steeds onmogelijk om mijn lezerspubliek te voorspellen. Ik denk dat het veel lijkt op een verdedigende running back die probeert het volgende spel te voorspellen. Voetbalteams die winnen, hebben meestal meer consistentie en minder onhandige pogingen. Ze spelen elke down alsof het de laatste down is. Voetbal, zeggen ze, is een spel van inches.

Winnen met bloggen is hetzelfde. Een geweldige aanvallende linie kan nog steeds worden ontslagen en wat afstand verliezen, maar over het algemeen zullen ze doorgaan en de eerste neerhalen. Ik kan niet voorspellen welke van mijn berichten (voetbal = speelt) me in de eindzone zullen brengen. Ik weet wel dat meer consistentie en minder onhandige pogingen me daar zullen brengen.

Als gevolg hiervan maak ik me geen zorgen of dit post zal de enige zijn, ik weet alleen dat als ik vaak blijf bloggen en goed blog, ik lezers zal blijven winnen (voetbal = yardage). De concurrentie is echter zwaar.

Momenteel neem ik het op tegen iedereen die op vakantie is, ieders beste posts van 2008 en ieders voorspellingen voor 2009. De echte concurrentie is echter bij mij. De concurrentie vindt geen tijd om te posten. Concurrentie onderzoekt een post niet goed genoeg om je de kern van kennis te geven waar je voor kwam.

OT_275038_CASS_bucs_12
Ongelooflijke foto door Brian Cassella, fotojournalist

In 2008 heeft de blog ongeveer een kwart miljoen bezoekers met bijna 2,000 abonnees (e-mail + RSS). Ik ben niet doorgegaan met de groei op deze blog die ik in het verleden had - grotendeels vanwege mijn concurrentie. Door veranderingen op het werk kon ik niet de tijd en moeite in de blog steken die ik had moeten hebben. De laatste tijd heb ik die statistieken omgedraaid en zit ik weer in de lift.

Ik kijk er naar uit om er in 2009 een paar in de eindzone te krijgen!

Een reactie

  1. 1

    De meeste blogs zijn off-the-cuff, persoonlijk commentaar ondersteund door tien minuten op de zoekmachines. Wat ironisch is, is niet dat sommige goed zijn en sommige slecht, of zelfs dat sommige populair zijn en andere niet. Het is zeer merkwaardig dat we vraatzuchtig zijn consumeren en respecteren inhoud die slechts marginaal rigoureuzer is dan een informeel gesprek.

    Ik voorspel dat het voorspellen van lezerspubliek - en ook van beginnende lezers - moeilijker zal worden naarmate bloggen in populariteit blijft groeien. Pas als dit fenomeen is verdwenen, kunnen we hopen de ware impact ervan te begrijpen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.