Druk op 1 Als u een budget heeft

geldboom

Een paar jaar geleden herinner ik me dat een blogger nam Scoble Aan. De blogger nodigde Scoble uit voor zijn evenement en weigerde toen Scoble om reiskosten en onkostenvergoeding verzocht. Scoble reageerde ook online en heeft het uitstekend gedaan.

Deze week was een zware (maar erg leuke) week. Ik heb hoofdstukken moeten afleggen voor mijn boek, ik ben twee projecten aan het afronden en ik werk nog steeds met potentiële klanten. Ik raak elke week veel mensen aan via telefoon, e-mail, Twitter, Facebook, Plaxo ... enz. Enz. Ik ben deze week twee keer uitgescholden door lezers waarop ik niet heb gereageerd en een prospect waarvan ik de urgentie onderschatte .

De prospect was mijn schuld - ik had het bedrijf nauwlettend moeten volgen. De lezers zijn echter een ander verhaal. Ik kreeg een telefoontje waarin de dame zei:

Wat is er met jullie internetmensen - je neemt de telefoon niet op, beantwoordt geen e-mail ... reageert niet!

Ik heb me niet verontschuldigd. In plaats daarvan vertelde ik haar de waarheid. Ik heb minstens 20,000 nieuwe bezoekers per maand op mijn blog, misschien 250 reacties (de meeste zijn SPAM), en meer dan 100 verzoeken. De verzoeken zijn echter geen verzoeken om diensten. Het zijn gewoon lezers die op zoek zijn naar aanvullend advies of informatie. Ik probeer deze af te handelen via blogposts. Ik reageer niet altijd. In feite reageer ik meestal niet.

Hier is een e-mail die ik zojuist heb ontvangen over het onderwerp nadat ik mijn netwerk had geschreven en om hun steun had gevraagd in de Top 50 Indiana Blogs-enquête:

Ik heb meerdere berichten binnen je blog geschreven en je een aantal verschillende DM's op Twitter gestuurd met het verzoek om je mening, ideeën en suggesties over verschillende digitale marketingstrategieën en nooit heb ik een reactie van jou gekregen. Omdat ik begrip heb, weet ik dat je het erg druk hebt met het starten van je nieuwe bedrijf en zo, en daarom heb ik je gebrek aan reacties nooit persoonlijk opgevat (ondanks het feit dat Chris Brogan, Beth Harte, Erik Deckers enz. hebben altijd vragen voor mij beantwoord).

Geweldig dat Chris, Beth en Erik dit zo hebben kunnen volhouden! Ik was tot 3 uur 's nachts op en voltooide alleen het beoordelen en beantwoorden van e-mail. Ik kijk uit naar het advies van Chris, Beth en Erik over hoe ik het aantal verzoeken dat ik krijg kan bijhouden.

Gisteren was ik op een regionale conferentie en werd ik geflankeerd door 3 mensen ... een was een medewerker, een was mijn verkoopcoach en een was een klant. De medewerker en verkoopcoach maakten grapjes dat ik nooit de telefoon of e-mails opnam die ze me hadden gestuurd. Ik keek naar mijn klant en zei: "Beantwoord ik uw telefoontjes en e-mails?". 'Ja,' zei hij, '... altijd ... soms midden in de nacht! Ik denk dat je 24 uur per dag werkt. "

Soms geloof ik dat het internet en mensen dat leuk vinden Chris Anderson heeft mij en mijn bedrijf een grote slechte dienst bewezen. Mijn huisbaas, mijn schuldeisers, mijn nutsbedrijven en verkopers zijn niet gratis. Daardoor kan ik er niet voor werken gratis. Ik moet me concentreren op:

 1. Klanten - dit zijn mensen die betalen voor mijn producten en diensten.
 2. Vooruitzichten - dit zijn bedrijven met budget die klaar staan ​​om klant te worden.
 3. Mond-tot-mondreclame - dit zijn bedrijven die naar mij zijn verwezen door mijn netwerk en mijn klanten die weten dat een bedrijf budget heeft en klaar zijn om klant te worden.
 4. Overige verzoeken - dit zijn al het andere ... e-mails, formulierverzoeken, telefoontjes, enz. Deze vallen meestal van mijn lijst omdat ik aan 1, 2 en 3 werk.

Loop ik door deze aanpak kansen mis? Misschien - daarom krijg ik verkoopcoaching hier in Indianapolis. Ik heb geen idee. Het enige dat ik weet is dat het maanden kan duren voordat 'andere verzoeken' beoordeeld en beantwoord zijn ... en ik kan het me niet veroorloven om daar maanden aan te besteden.

Lezers zijn geen klanten. Abonnees zijn niet eens klanten. Dat klinkt misschien hard, maar lezers en abonnees betalen niet voor hun abonnement en ook niet voor de informatie van deze blog. Ik heb geen serviceniveau-overeenkomst met lezers of abonnees.

Deze blog is geen winstgevende onderneming en ik ben geen internetmiljonair… verre van dat. Ik werk er echter hard aan om het winstgevend te maken. Zodra de blog al mijn rekeningen heeft betaald, blijf ik graag de hele week zitten om de verzoeken van mijn lezers en abonnees te beantwoorden. Tot dan ... moet ik mijn klanten.

Als u klant wilt worden, moet u uw verzoek opnieuw formuleren. Ik maakte gisteravond grapjes met iemand dat ik mijn werkvoicemail moet veranderen in "Druk op 1 als je budget hebt!". Dus ... als je een lezer of abonnee bent en op zoek bent naar gratis advies, raak dan niet boos als ik niet reageer. Ik ben echt druk bezig met het betalen van de rekeningen!

14 reacties

 1. 1

  Uitstekend punt! Ik had gisteren een soortgelijk gesprek met een collega over het belang van beknopt zijn en ze snapte het gewoon niet en klaagde dat ik haar voicemails niet snel terugbracht. Ik vroeg haar hoe snel ik op haar e-mails reageerde en ze gaf snel toe. We moeten allemaal prioriteit geven aan onze relaties en communicatiemethoden en de combinatie van beide. Als ik nu geen persoonlijk antwoord krijg op deze opmerking, zal ik ... het volledig begrijpen.

 2. 2
 3. 3

  Hoe kon ik voorbijgaan aan het reageren op zo'n geweldige opmerking, Nick? Je hebt gelijk - het medium dat het meest effectief is, is soms datgene dat we GEDWONGEN moeten gebruiken. Ik zou heel graag de hele dag in vergaderingen en aan de telefoon zijn, maar dat betaalt de rekeningen niet. E-mail is erg effectief om me de hele dag veel tijd te besparen.

 4. 4

  Ik denk dat ik deze blog beschouw als 'de freebie'… het toegangspunt tot elk van de verkooptrechters van onze bloggers. Als de informatie op de site niet het hele plaatje weergeeft, zou ik graag met een van mijn lezers willen werken om het naar een hoger niveau te tillen!

 5. 5

  Als een van uw klanten, Doug, kan ik bevestigen dat u op tijd voor uw klanten zorgt. Het is cool dat zoveel mensen je mening waarderen (en dat zouden ze ook moeten doen), maar ik denk dat je veel "teruggeeft" met je waardevolle blogposts. Als mijn bedrijf voor uw diensten betaalt, verwacht ik snelle aandacht. Je levert altijd iets op en daarom blijf ik je aanbevelen. Vanuit het perspectief van de klant zijn uw prioriteiten perfect.

 6. 6

  Het klinkt alsof je mij moet inhuren als je persoonlijke assistent. Hoewel ik mensen zal antwoorden die u hoogstwaarschijnlijk nooit inkomsten zullen opleveren, zal ik uiteraard betaald moeten worden voor mijn diensten 🙂 Met de komst van nieuwe media / marketing / reclame komt de opkomst van gratis advies en diensten. Ik zal dit echter zeggen. Als je een soort van inzicht of kennis verkrijgt op basis van een opmerking of e-mail, hoop ik dat je op die persoon reageert. Ik weet dat je in het verleden op een aantal van mijn blogopmerkingen hebt gereageerd, dus ik weet dat je luistert en reageert wanneer mogelijk. Geweldige punten rondom.

 7. 7

  Doug, ik heb genoeg freebies gezien die in dit medium zijn gedaan om je klacht te begrijpen, dus geen terugslag hier. Ik weet niet hoe iemand je ooit zou kunnen verwijten voor het betalen van de rekeningen. Dit zijn dezelfde mensen die boos zijn op U2 omdat ze uitverkocht zijn door de rechten op hun liedjes aan bedrijven enz. Te verkopen.

 8. 8
 9. 9

  Hoi Arik,

  Dus ik beoordeel de lezers van deze blog op de een of andere manier een slechte dienst aan wie ik de afgelopen 4 jaar gratis inhoud heb geleverd? Werkelijk?

  Mijn blog is absoluut een leadgenerator, maar met de 30,000 bezoekers per maand, hoe zou je me voorstellen dat ik communiceer met iedereen die contact maakt? Moet ik een puntensysteem gebruiken? Wat is de methodologie? Wat is de magische kogel?

  Ik kijk ernaar uit om te horen hoe je het moet doen.

  Hartelijk dank,
  Doug

 10. 10
 11. 11

  Het enige dat je mist, is dat je zo leuk bent om te plagen .. Je raakt altijd in de war als je vrienden het je moeilijk maken ..

  Serieus, hou van de post. Als je een bedrijf hebt dat grotendeels ongrijpbaar is, lijken mensen het oké te vinden om gratis hulp te vragen, en ben je meestal vrij genereus over het delen. De truc is om te leren wanneer je moet zeggen, daar geef ik graag antwoord op in een langere vergadering. Mijn vergoeding daarvoor is ...

 12. 12

  Nu heb je het gedaan, Doug! Je hebt weer een geweldig bericht geschreven. Ik prijs u oprecht voor uw vermogen om alles te bereiken wat u doet. Ik weet dat ik soms een van die niet-inkomstenverzoekers van je tijd ben en grapjes met je heb gemaakt dat ik moeilijk te bereiken ben. Maar ik denk ook (hopelijk) dat ik dat in evenwicht breng door te weten dat je tijd waardevol is en je er niet over lastig te vallen of wrok te koesteren als je niet bij mij terugkomt. Vaak heb ik ontdekt dat het gebrek aan reactie bij jezelf en anderen me hebben gedwongen om wat dieper te graven en nog een paar keer met mijn hoofd tegen de muur te slaan totdat ik iets voor mezelf heb bedacht en dat is een geweldig gevoel.

  Jij en ik hebben vergelijkbare tijdschema's en eisen die aan ons worden gesteld. Ik probeer zo behulpzaam mogelijk te zijn voor iedereen die erom vraagt, maar ik kom tot het besef dat een van de beste tools voor tijdbeheer die ik binnen handbereik heb, een beetje meer gebruik van het tweeletterige woord 'Nee' is .

  Hopelijk vind ik in alles de balans en begin ik te zeggen: "Ik kan het nu niet, maar laat me iemand aanbevelen die dat misschien voor je kan doen."

  • 13

   Geen "hopelijk" @jasonbean: disqus - de partnerschappen die ik in de regio heb opgebouwd, zijn belangrijk voor mij. Het is een uitgebreid ondersteuningsnetwerk waarop ik steun en daarom verwacht ik het vaak 'terug te betalen'! Je bent daar!

   • 14

    En vice versa meneer! Vice versa! Het wordt tijd voor onze maandelijkse co-working-sessie in St. Arbucks die niet lijkt te gebeuren, maar jaarlijks! =)

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.