Hoe u fraude kunt voorkomen bij uw volgende online wedstrijd

online wedstrijdfraude

We gaan binnenkort de eerste van vele wedstrijden lanceren om meer bezoekers naar onze e-mailnieuwsbrieven te trekken. Hoewel we over uitgebreide ontwikkelingsbronnen beschikken, kunnen we de wedstrijd op geen enkele manier zelf ontwikkelen. We gaan gebruiken Hallogolf, een online wedstrijdaanbieder. Waarom? De belangrijkste reden:

bedrog

Ik zal eerlijk zijn en volledig toegeven dat ik vals gespeeld heb in een online wedstrijd. Jaren geleden hadden we een regionale wedstrijd voor sociale media om de populairste man en vrouw in de stad te vinden. Nadat ik de bron van de wedstrijdpagina had bekeken, kwam ik er snel achter dat ik een stem kon toevoegen door gewoon naar een specifieke URL te gaan die in de code was ingesloten. De ontwikkelaar van de wedstrijd dacht dat hij slim was en blokkeerde simpelweg iedereen die van hetzelfde IP-adres kwam.

Dus heb ik een iframe op mijn site toegevoegd dat naar mijn stemlink wees. Iedereen die die dag mijn pagina opende, heeft per ongeluk op mij gestemd. De hele dag door controleerde ik de stemscores en verwijderde ik gewoon het iframe als ik een voorsprong had op de stemmen.

Voordat je me veroordeelt, kwam ik schoon voordat ik de wedstrijd won. Ik schreef de ontwikkelaar en liet hem weten dat ik vals speelde. En toen sprak ik tijdens het evenement over hoe gemakkelijk het was om vals te spelen in online wedstrijden. De kans is groot dat als je je ontwikkelaars een online wedstrijd laat organiseren, je de deuren opent voor valsspelen. Ik heb honderden online wedstrijden bekeken en ik ben verbaasd hoeveel deze eenvoudige methoden gebruiken die valsspelers verwelkomen.

Online wedstrijden werken via embedded site-widgets en sociale applicaties hebben uitgebreide functies die fraude voorkomen. Ze helpen je natuurlijk ook om de wedstrijden te optimaliseren, ze op verschillende digitale media te gebruiken en de respons te meten.

Deze infographic van EasyPromos doorloopt drie praktijken die leiden tot fraude bij online wedstrijden:

  1. Het gebruik van meerdere accounts en stemautomatiseringssoftware.
  2. Online stemmen kopen.
  3. Gestolen accounts gebruiken, via phishing, om stemmen uit te brengen.

Easypromos biedt een uitgebreide tool met 11 beveiligingscontroles voor het bewaken en voorkomen van fraude bij uw stemwedstrijden. Je hebt ook toegang tot de Fraude Index - een tool die je informeert als een gebruiker fraude heeft gepleegd, zodat je de geldigheid van zijn / haar invoer kunt bepalen. De Easypromos Fraudebestrijding Het systeem helpt u bij het opsporen en voorkomen van slechte praktijken; vermijd geschillen tussen deelnemers; en organiseer transparante en eerlijke stemwedstrijden voor uw gemeenschap.

Hoe u uw volgende inhoud tegen fraude kunt beschermen

Een reactie

  1. 1

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.