Vier blogfouten die ik had moeten vermijden

zakelijke bloggen starter

probloggerVanmiddag heb ik een paar uur doorgebracht bij Barnes and Noble. Barnes and Noble is veel dichter bij mijn huis, maar ik moet toegeven dat Borders veel beter georganiseerd is en boeken gemakkelijker te vinden zijn. Ik loop bij Barnes and Noble constant door de gangpaden in plaats van tijd te besteden aan lezen.

Hoe dan ook, ik pakte mijn favoriete tijdschrift, Praktisch webdesign (ook bekend als .net) en eindelijk opgepikt Darren en Chris' boek, Geheimen voor bloggen op weg naar een inkomen van zes cijfers.

Ik denk dat de titel van het boek er geen recht aan doet. Hoewel een groot deel van het boek gaat over het genereren van inkomsten en het succes van Darren daarin, gaat het advies van het boek veel verder. Ik zou het ook iedereen van een strategiegids voor bloggen aanraden. Het verschilt van sommige van mijn andere favoriete boeken over bloggen, zoals Shel en Scoble's boek, Naakte gesprekken, in die zin dat het meer tactisch is in zijn aanpak dan strategisch. Dit is een boek om je op weg te helpen met succesvol bloggen.

Het boek versterkte veel van de technieken en tactieken waarover ik op deze blog heb gesproken, maar ik zou de grootste tekortkomingen in mijn bloggen met jullie moeten delen:

 1. Mijn bloggen is niet altijd consistent vanwege mijn werkschema. Dit doet pijn aan mijn momentum, omdat lezers niet altijd elke dag verzekerd zijn van kwaliteitsinhoud.
 2. Mijn site is meer voor mij gebrandmerkt dan voor marketingtechnologie en in veel van de berichten deel ik persoonlijke anekdotes die misschien niets met marketingtechnologie te maken hebben. Mijn lezers zijn dat van mij gaan verwachten, maar ik weet dat er veel lezers door zijn gelopen.
 3. Mijn blog kan waarschijnlijk worden opgedeeld in meerdere niche-onderwerpen die meer gericht zijn ... misschien online marketing, sociale media en webontwikkeling. Ik kan nog steeds een dag werken om de inhoud te dobbelen, maar dat is een zware (zeer zware) taak. Als ik opnieuw zou beginnen, zou dat zeker de richting zijn die ik zou zijn ingeslagen.
 4. Mijn domeinnaam zou niet dknewmedia.com zijn. Nogmaals, dit vervaagt de blog tussen mij en mijn eigenlijke onderwerp. Het maakt het ook onmogelijk om de blog te verkopen, aangezien ik mijn naam niet wil verkopen. Ik hou wel wat domeinen in de gaten! Als ik een paar goede kan vinden, zal ik proberen mijn inhoud te splitsen en mijn blog los te koppelen van mijn naam.

Ik kijk uit naar de reactie van Chris en Darren op dit bericht. Als je nog niet aan het bloggen bent, zorg er dan voor dat je het boek van Darren en Chris ophaalt om je op het juiste spoor te krijgen. Geweldig om te lezen!

7 reacties

 1. 1

  Bedankt voor de suggestie. Ik zal er zeker naar kijken.

  In de tussentijd was mijn oplossing voor # 3 om aparte blogs te maken voor verschillende onderwerpen. Hoewel ik me daardoor kan concentreren op elk publiek, is het soms vermoeiend om zoveel nieuwe inhoud te genereren.

  Ik hoor graag meningen van anderen. aparte blogs, of riskeer je sommige van je lezers te vervreemden?

  • 2

   Het scheiden van de inhoud in afzonderlijke gerichte blogs heeft veel voordelen, zowel voor de verwachtingen van uw lezers als voor het concentreren van zoekwoorden voor zoekmachines. Er is geen reden waarom iemand zich niet voor al je blogs zou kunnen aanmelden, ik denk dat dat de beste manier is om te gaan!

 2. 3

  Ik zou denken dat het scheiden van inhoud in één blog de beste keuze is in plaats van drie of vier verschillende blogs. Ik denk dat als je de tijd hebt om de blogs bij te werken, het gemakkelijk zou zijn.

  Goed bericht Doug.

 3. 4
  • 5

   Bedankt Chris! Nee - Doug zal binnenkort niet ontbreken op deze blog, dat beloof ik ... tenzij er geld tussen de blog en mij komt 😉

   Interessante opmerking hierover, binnen enkele dagen nadat ik mijn domeinnaam had gewijzigd, ging ik van # 2 in Google naar # 1 voor Marketing Technology Blog, dus er is iets met dit SEO-gedoe.

   Zorgt voor een goede case study over het selecteren van uw domeinnaam!

 4. 6

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.