Hoe productverpakking de klantervaring beïnvloedt

verpakking

De dag dat ik mijn eerste MacBook Pro kocht, was een bijzondere. Ik herinner me dat ik voelde hoe goed de doos was gebouwd, hoe de laptop prachtig werd weergegeven, de locatie van de accessoires… het zorgde allemaal voor een heel bijzondere ervaring. Ik blijf denken dat Apple enkele van de beste ontwerpers van productverpakkingen op de markt heeft.

Elke keer dat ik een van hun apparaten uit de doos haal, is het een ervaring. Zo erg zelfs dat ik me vaak slecht voel als ik de dozen opberg of weggooi. Vergelijk dat eens met die verdomde vacuümverpakkingen die een EHBO-doos en een titanium schaar nodig hebben ... Ik ben van streek voordat ik het product ooit uit de verpakking haal!

De eerste indruk van een product op een consument is de verpakking, ze zullen hun verwachting van het product waarschijnlijk baseren op het uiterlijk van de verpakking, dus het is een must om het goed te doen! We zouden graag kunnen zeggen dat consumenten hun aankopen doen op basis van de kwaliteit van een product, maar we zouden liegen, want verpakkingsontwerp speelt een grote rol bij hun beslissing. Directe verpakkingsoplossingen, De wetenschap achter uitmuntende verpakkingen

Psychologisch gezien kan verpakking de hele klantervaring van een apparaat totaal veranderen. In deze inforgrafische legt Direct Packaging Solutions uit:

  • Emoties - Emoties spelen een belangrijke rol in de hele productervaring, die begint direct nadat de consument het product in handen heeft gekregen.
  • het drukken - Studies tonen aan dat de details van de verpakking iemand helpen om te bepalen hoe het product eruit zal zien. En op het eerste gezicht bepalen de hersenen of het prettig of onprettig is.

We werken momenteel samen met een bedrijf dat een luxe accessoire op de markt brengt. We werken aan boksen, de interne materialen, een onverwacht geschenk en een handgeschreven bedankje van de uitvinder. Ons doel is om de consument zich speciaal te laten voelen voordat hij het product zelf oppakt en gebruikt. We werken zelfs aan hoe we een interne geur aan de doos kunnen toevoegen om de ervaring echt naar huis te brengen.

De wetenschap achter uitmuntende verpakkingen

De wetenschap achter uitmuntende verpakkingen min

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.