De opkomst van doelgerichte sociale marketing

doelgerichte marketing

Je zult me ​​vaak vinden in een aantal enorme debatten online over alles wat met politiek, religie en kapitalisme te maken heeft ... alle gloeiend hete knoppen die de meeste mensen vermijden. Daarom heb ik persoonlijke en merkgebonden aanwezigheden op sociale media. Als je alleen marketing wilt, volg dan het merk. Als je me wilt, volg me dan ... maar wees voorzichtig ... je begrijpt me helemaal.

Hoewel ik een schaamteloze kapitalist ben, heb ik ook een groot hart. Ik vind dat we elkaar moeten helpen en niet afhankelijk zijn van bureaucratieën die inefficiënt en ineffectief zijn. Ik geloof echt dat de manier waarop we dingen veranderen, is door persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen en te helpen de katalysator voor verandering te zijn. Onze agentschap is altijd tijd, geld en andere middelen schenken om niet alleen goede doelen te helpen ... maar ook om bedrijven te helpen die de middelen niet hebben, maar wel beloven.

Het is niet langer goed genoeg om gewoon een aanwezigheid op sociale media. Marketing 3.0 zal worden gewonnen door degenen die doelgerichte sociale merken worden, en om dit te doen, moeten de CMO-, CSO-, CSR- en Foundation-leads op één lijn liggen om een ​​samenhangend merkverhaal tot leven te brengen. Uitchecken We First's infographic hieronder met enkele keiharde feiten die duidelijk maken dat de toekomst van winst een doel is, en de meest iconische merken van de toekomst zullen degene zijn die de meest zinvolle sociale verandering aansturen. Simon Mainwaring

Het is niet alleen het juiste om te doen, doelgericht zijn wordt ook een verwachting van bedrijven, de motivatie voor medewerkers en een groeiende koopgewoonte bij consumenten. Mensen willen dat hun geld naar bedrijven gaat die milieubewust zijn, hun werknemers goed behandelen en tijd en energie steken in een betere wereld.

Ik ben er blij om doelgerichte marketing wordt een groeiende strategie en gespreksonderwerp - ik heb eerder geschreven over de frustratie die ik heb als mensen kritiek leveren marketing veroorzaken (we hebben dit besproken met de ALS ijsemmer Challenge… Ugh). Ik zou elk bedrijf aanmoedigen om de inspanningen die ze leveren om de mensen om hen heen te helpen, te promoten - deze informatie geeft aan waarom!

Marketing 3.0

3 reacties

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.