Klaar, vuur, doel

Depositphotos 3269678 s

Deze avond was een geweldige avond met enkele zeer bekende sales-, marketing- en brandingexperts. We waren uitgenodigd in een heel leuk restaurant in een privékamer. Het doel van de bijeenkomst was om een ​​collega te helpen die zijn bedrijf naar een hoger niveau wilde tillen ... of een paar niveaus verder dan waar het nu is.

Er was een hoop overeenstemming in de kamer ... zoek uit wat je doet in een enkele zin, identificeer de eigenschappen die jou onderscheiden, ontwikkel een proces om je diensten te verkopen op basis van de waarde die je inbrengt, maak verbinding met je netwerk om te identificeren de beste potentiële klanten om een ​​merk op de markt te brengen en te ontwikkelen dat omvat wat u naar de tafel brengt.

Ik was het hier niet per se oneens mee ... maar dat is behoorlijk intens werk, nietwaar? Je zou jaren aan deze dingen kunnen werken… en weer op de tekentafel belanden omdat het niet is gelukt.

Met alle respect voor mijn collega's, ik ben altijd een beetje sceptisch als experts dit soort strategische planning en advies geven. Ik werk nu al meer dan twee decennia op en rond marketingafdelingen en ik kan geen enkel marketingplan bedenken dat werkte zoals gepland.

Eerlijk gezegd denk ik dat veel van dit gepraat gewoon poppycock is.

Het is niet helemaal stapelbed ... Ik geloof echt dat strategisch denken belangrijk is. Je moet tenslotte weten waar de algemene richting van het doelwit is voordat je een trekker overhaalt. Ik heb echter liever dat iemand eerst schiet en dan mikt in plaats van maandenlang te werken om een ​​schot te maken dat al dan niet de roos raakt.

Ik zie bedrijven vaak falen voordat ze ooit de trekker overhalen. Ze zijn zo bang om te falen dat ze verlamd zijn en nooit de nodige risico's nemen om verder te komen. Kijk om je heen naar de bedrijven die succesvol zijn. Zijn ze succesvol omdat ze foutloos hebben gepland? Of zijn ze succesvol omdat ze wendbaar waren en in staat waren om hun strategie aan te passen aan de eisen van hun prospects, hun klanten en hun branche?

Wat is uw mening? Ervaring?

8 reacties

 1. 1

  Ik denk dat je grotendeels gelijk hebt. Het lijkt mij dat het afhangt van wat je doet en hoe zeker je bent dat iets de moeite waard is om te promoten. Wat ik bedoel is dat het soms heel noodzakelijk is om een ​​formeel plan op te stellen dat richting en doel heeft. Het helpt de uitvoerders om daadwerkelijk op koers te blijven. Binnen dat plan moet er echter meer worden uitgevoerd dan gepland. Initiële strategieën kunnen binnen enkele dagen op hun kop worden gezet. Dat vereist snelle veranderingen.

  Om je analogie wat dieper in te gaan, stel je voor dat je helemaal niet mikte voordat je schoot. Je zou het doelwit kunnen raken, maar je zou hoogstwaarschijnlijk helemaal missen, of een vriend of jezelf raken. Daarom denk ik dat dit erg afhankelijk is van hoe zeker je bent van het idee of bedrijf (hoe groot het doel is).

  Dus om het allemaal samen te brengen - in deze competitieve omgeving waarin we ons allemaal bevinden, moeten we heel snel op het doel richten en schieten, dan opnieuw richten en opnieuw schieten, dan echt opnieuw richten en opnieuw schieten. Of… breng gewoon het jachtgeweer.

 2. 2

  Doug,

  Ik ben hier met je mee. Omdat ik afkomstig was uit een semi-grote organisatie waar snelheid werd gemeten in maanden en half jaar en waar 'strategie + het krijgen' goed was, waren instellingen van 15 jaar. Ik zag de waarde van agile zijn toen we een nieuwe methodologie begonnen toe te passen op de werking van ons bedrijf . Nu marketing runnen voor een startup die, toen ik begon, kleiner was dan het marketingteam dat voor mij werkte, is jouw punt nog belangrijker. De collectieve ervaringen van de senior leden van het team zouden voldoende moeten zijn om u in de goede richting te wijzen. Agile zijn en constant beter worden, gaat over operationele uitmuntendheid ... een ongelooflijk belangrijke en vaak over het hoofd gezien vaardigheid voor groeiende teams.

  - Jascha

 3. 3

  Helemaal mee eens, Brian! De ironie is dat ik het grootste deel van mijn vrije tijd besteed aan het lezen en bestuderen van de resultaten van anderen, zodat ik weet in welke richting het doel 'zou moeten zijn'. Ik maak me alleen zorgen dat veel bedrijven eigenlijk nooit de eerste stap zetten. Ze falen niet onmiddellijk door een misstap… maar uiteindelijk falen ze als anderen ze passeren.

 4. 4

  Ja, ik ben het ermee eens. Ik heb geen slechte marketing uit de eerste hand gezien, maar ik hoor steeds verhalen van oudere bedrijven die echt worstelen met de eerste marketinginspanningen. Ze snappen het gewoon niet, dus alle planning in de wereld helpt hen niet de echte lessen te leren die ze nodig hebben om opnieuw te richten en opnieuw te schieten en ze herhalen niet snel genoeg om het probleem op te lossen.

  Dat is trouwens een geweldige analogie. In dit geval werkt het erg goed. Je hebt gelijk als je weet waar het doelwit is en ik weet zeker dat je daar een heel goed gevoel voor hebt. Sommige mensen doen het gewoon niet. Wie weet of plannen helpt, maar man, er zijn mensen die zichzelf gewoon in de voet schieten met hun marketing. (Ik moest het zeggen, het paste gewoon te goed)

 5. 5

  Doug, ik kon het niet meer met je eens zijn. De kern van wie ik ben, is: ONDERNEMER. En wat ondernemers betreft, ga ik helemaal over de toekomst zien en de nodige stappen ondernemen om daar te komen. Ik geloof in strategieën. Ik geloof in plannen. Ik moet echter bekennen dat ik nooit een traditioneel 'businessplan' heb ontwikkeld.

  Een jaar geleden had ik een gesprek met een meneer. Ik herinner me zijn naam niet eens. We ontmoetten elkaar voor de eerste keer tijdens een ontbijtbijeenkomst die we allebei bijwoonden in Castleton, Indiana. Het was een van die "opvallende-op-de-parkeerplaats-voor-meer-dan-een-uur-na-je-net-ontmoet-gesprekken-" en op de een of andere manier kwamen we op het onderwerp van het maken van een businessplan. Ik bekende hem dat ik nooit een traditioneel businessplan had opgesteld. Hij vroeg me: "Ben je van plan om binnenkort financiering van een bank te krijgen voor je kleine bedrijf?" Ik antwoordde: "Nee." Maak je dan geen zorgen over een businessplan, zei hij. In wezen vertelde hij me "Vuur en doel." Hij moedigde me aan om mijn ondernemersgeest te volgen en eropuit te gaan en te slagen.

  En dus Doug, dat is wat ik de afgelopen 3 jaar heb gedaan sinds ik Cross Creative in oktober 2007 oprichtte. Dus een gelukkige verjaardag voor mijn bedrijf en nog veel meer jaren van succes voor ons beiden terwijl we proberen te dienen met de passies die roeren ons elke nieuwe dag! Het is een geweldige dag om ondernemer te zijn.

 6. 6

  Helemaal mee eens, Doug. Analyse verlamming is niet alleen een symptoom van grote bedrijven. Veel eigenaren van kleine bedrijven zijn ook bang voor een verkeerde zet. Actie, met statistieken om succes te evalueren, is een goede strategie. Fortuin is voorstander van de gedurfde.

 7. 7

  Ik ben het ook met Doug eens, Flexibiliteit is de naam van het spel vandaag. Strategisch denken moet het vermogen omvatten om zich snel aan te passen aan een steeds veranderende markt.

 8. 8

  Dit is de reden waarom de echt succesvolle ondernemers een bedrijf beginnen… en ze vervolgens verkopen aan de strategen die te veel "poppycock" praten om er ooit zelf een te zijn begonnen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.