21 Marketingvoorwaarden om uw collega's te imponeren / te irriteren

snob

snobIk zat vanavond thuis wat te lezen. Ik ben een vrij simpele jongen, dus als ik een nieuwe terminologie tegenkom, klik ik vaak naar Wikipedia om erachter te komen wat ik in vredesnaam lees. Ik kom daar ook al in jaren… dus nadat ik heb gelezen wat het is, rol ik met mijn ogen en ga verder met lezen.

De reden dat ik met mijn ogen rol, is dat auteurs (vooral marketingauteurs) zich altijd gedwongen voelen om nieuwe woorden te moeten verzinnen om te leren en om de oude, saaie woorden te vervangen. Ik veronderstel dat ze zich daardoor slimmer voelen terwijl we ons terugtrekken in ontoereikendheid.

Hier zijn enkele van die termen:

 1. Betaalde media - Vroeger noemden we dit reclame.
 2. Verdiende media - Vroeger noemden we dit mond op mond.
 3. Eigen media - Vroeger noemden we dit public relations.
 4. Verkeer - Vroeger noemden we dit circulatie or kijkers.
 5. gamification - Vroeger noemden we dit belonen, loyaliteit, insigne or punt systemen. Boy Scout-badges zijn rond 1930, dit zijn geen nieuwe mensen.
 6. Verloving - Vroeger noemden we dit lezing, het luisterenof viewing (en later… commentaar)
 7. Content Marketing - Vroeger noemden we dit het schrijven van.
 8. Oproep tot actie - we noemden dit een banneradvertentie. Alleen omdat het op onze eigen site stond, betekende niet dat we een nieuwe naam nodig hadden.
 9. Versnelling - we noemden dit promotie.
 10. Diagram - (bijv. Social Graph) we legden dit gewoon uit als relaties.
 11. Autoriteit - we noemden dat populariteit.
 12. Optimaliseer - we noemden dit het verbeteren van.
 13. curation - we noemden dit organiserende.
 14. Scorekaarten - we noemden deze dashboards.
 15. Analytics - we noemden deze meldt.
 16. bijgewerkt: Persona's - we noemden deze segmenten op basis van gedrags- of demografische profielen die gegevensproviders hebben ontwikkeld.
 17. Infographics - we noemden deze pictogrammen, soms gegevens illustratiesof posters. We hingen de coole in onze hokjes (eh .. werkplekken).
 18. Woordenstroom - we noemden die woorden.
 19. whitepaper - die hebben we net gebeld papieren. Ze kwamen alleen in het wit.
 20. Humanisering - we noemden dat niet zoiets .. we moesten de telefoon of de deur persoonlijk opnemen.
 21. Toegevoegd: Contextmarketing - We noemden dit dynamische of gerichte inhoud.

Er zijn ook enkele andere geweldige woorden ... hybride, fusie, snelheid, democratisering, cross-channel, sjabloon, aggregatie, syndicatie, versnelling ...

Deze jongens moeten zich terugtrekken uit Google+, wat slapen en het dom maken tot het vocabulaire van de 8e klas dat we ons eigenlijk herinneren. Waarom hebben mensen deze behoefte om altijd te veranderen? Misschien iets nieuws noemen dat we op de een of andere manier zijn geëvolueerd? (Ik koop het niet, jij wel?).

Ik denk dat de meeste bedrijven nog steeds worstelen met eenvoudige branding of afstuderen van een waardeloze website, laat staan ​​een hybride versnelde verdiende mediacampagne waarvan de snelheid wordt versterkt door gehumaniseerde betrokkenheid.

Eerlijk gezegd denk ik dat ik ook schuldig ben. ik heb een nieuw mediabureau, geen marketingbedrijf. Het is echt meer een inkomend marketingbureau… Maar ik heb gegokt dat er altijd zal zijn nieuwe media, Maar inkomende kan worden vervangen door een of andere domme nieuwe term zoals acute.

Weet je, in tegenstelling tot stom.

15 reacties

 1. 1

  Behalve dat ik dacht dat 'contentmarketing' 'schrijven verkopen' was. Of meer specifiek "dingen verkopen die al zijn geschreven".

  Ik geef het niet graag toe, maar ik heb er minstens 7 van gebruikt 1) zonder erover na te denken of 2) met een volledig strak gezicht.

 2. 3

  Dit artikel deed me glimlachen, sommige van deze termen gebruik ik al jaren en sommige helemaal niet ... nog! Segmentatie en marktsegmenten is altijd een marketingterm geweest. Zeker eentje die ik al 20 jaar gebruik!

  • 4

   Hoi Paula!

   Ik herinner me dat gedragstypes werden uitgevonden en we gewoon "queries" deden en de campagnes aan die "types" aanpasten. Ik kan me niet herinneren dat ik het toen segmentatie noemde - hoewel het er misschien al was! Later noemden we ze "persona's" ... misschien was dat beter geweest om op te noemen!

   Bedankt!

  • 5
   • 6

    Bedankt Douglas, mijn favoriet in de nieuwe lijst moet autoriteit zijn die populariteit vervangt, geeft gewoon een geheel nieuwe betekenis van diepgaande kennis, wat natuurlijk wel of niet het geval kan zijn, maar het klinkt geweldig! 🙂

 3. 7

  Het zoeken naar een baan wordt gezien als een marketingcampagne, niet als solliciteren. Ik heb geen "personal branding" gezien die vroeger "kwalificaties" heette wanneer ik naar een toekomstige sollicitant verwees. Iedereen heeft tegenwoordig een 'merk' dat vroeger hun 'identiteit' of 'sleutelvaardigheden' of 'sterke punten' was. Oh, een andere is 'marketingdocumenten', voorheen een cv of een biografie genoemd, nu ook wel een '[online] profiel' genoemd. Een "baan" is een "kans" en een "probleem" is een "uitdaging". 'Personeel' veranderde in 'human resources' dat veranderde in 'talentverwerving'. En zo gaat het…..

 4. 8
 5. 10
 6. 12

  Ik had gisteren een ontmoeting met een agent die interesse heeft in bloggen en online marketing. Ze vertelde me dat ik praat zoals de mensen die haar blogsite hebben opgezet. Laat me nadenken over waar mijn echte passie is ... marketing. Ik denk dat je na het lezen van zoveel informatie over marketinggerelateerde onderwerpen, gewoon de woordenschat oppikt zonder het te merken.

 7. 13
 8. 14

  Geweldig artikel en zo waar over mensen die denken dat dingen 'moeten' evolueren. Het lijkt erop dat het in de aard van de mensen ligt om innovatie te relateren aan alles wat nieuw en verbeterd is - blijkbaar omvat dit ook woordenschat. Een andere goede die door een artikel van socialmediatoday wordt vermeld, was 'synergie' dat nu 'teamwerk' vervangt. (http://socialmediatoday.com/node/397449&utm_source=feedburner_twitter&utm_medium=twitter&utm_campaign=autotweets

 9. 15

  Hey Doug,
  Een keiharde consulent die ik tegenkom, gebruikt graag het woord 'bifurcatie' in elke derde zin. Ik kan niet zomaar zeggen 'dan splitsen we ze op in twee groepen'. Ik denk dat je meer kunt vragen als mensen je niet begrijpen.
  Ik zou bezwaar maken tegen 'oproep tot actie'. Ik heb copywriting-boeken uit de jaren 1920 met hoofdstukken gewijd aan het maken van overtuigende oproepen tot actie. Iedereen die het gebruikt als synoniem voor 'banneradvertentie', mist een serieuze marketingachtergrond.
  Jim

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.