Middelen versus vindingrijkheid

Kennisbank

Ik kwam toevallig een video tegen van Tony Robbins at TED dat was behoorlijk inspirerend. Een van zijn regels klonk echt bij mij persoonlijk:

Middelen versus vindingrijkheid

Een van de meest bevredigende banen die ik ooit heb gehad, was een integratieadviseur ExactDoel. Destijds had ExactTarget een vrij beperkte Application Programming Interface (API), maar onze klantenkring groeide in verfijning en automatisering. Elke dag was er een ontmoeting met een klant die een zeer complex probleem had, en het was mijn taak om het probleem op te lossen met behulp van onze eenvoudige API.

Een groot deel van mijn succes op dat moment was dat ik altijd een manier bedacht om het einddoel te bereiken. Als het API ondersteunde een specifieke methode niet, ik zou combinaties van gegevens en oproepen gebruiken om het te overwinnen. Soms waren de oplossingen behoorlijk ingenieus (en er was een hersenvertrouwen voor nodig om op te lossen). Vroeger maakten we een deel van het productiepersoneel gek omdat onze oplossingen miljoenen zouden opleveren API roept om de taak te volbrengen.

De sleutel tot mijn aanhoudende succes is dat ik zelden of nooit 'nee' zeg. Soms moet u het pad wijzigen om bij de bestemming te komen. Een pad is een hulpmiddel. Als het niet bestaat, moet je vindingrijk zijn en er zelf een bouwen!

Niet hebben resources is een excuus om dingen niet voor elkaar te krijgen. Vindingrijkheid is het vermogen om een ​​middel te vinden om iets gedaan te krijgen, ongeacht de middelen!

Hier is de volledige Tony Robbins-presentatie op TED. Waarschuwing: hij gebruikt een aantal zeer kleurrijke krachttermen.

Dankzij Angela Maiers voor de vondst!

5 reacties

 1. 1

  Doug:

  Na het lezen van dit bericht en het luisteren naar de Robbins-tape, keek ik naar mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar, verscheurde ze en schreef slechts één nieuwe resolutie: "Get it done". Merk op dat ik niet zei: "Doe het gewoon".

  Toen ik een verkoopmanager was en verkoopmanagers inhuurde, vertelde ik hen altijd dat het hun taak was om het te verkopen en niet te verkopen. Het verschil is het gebruik van alle beschikbare middelen om de verkoop te sluiten en als de middelen niet aanwezig zijn om ze te creëren of vindingrijk te worden zoals u zegt.

  Dit is een geweldige post om het jaar te beginnen.

  Dank je.

  • 2

   Wat is de beste manier om uw team deze stimulus te laten begrijpen en erop te laten reageren?

   Wat kan ik doen om dit effectief te onderwijzen?

   • 3

    Het begint met leiderschap, Derek. Grote leiders stampen excuses uit. Het is oké om 'nee' te zeggen, maar het mag nooit oké zijn om te zeggen 'dat kunnen we niet omdat ...'. Als een bedrijf weet dat het iets moet doen, moet het vindingrijk zijn in het uitzoeken hoe.

 2. 4
 3. 5

  Doe het gewoon zoals SMB zegt. Een van de moeilijkste dingen die ik in het leven heb overwonnen, was te begrijpen dat de eerste keer dat ik iets doe, het niet perfect zal zijn, maar dat elke poging die ik doe om iets gedaan te krijgen, hoe dichter het bij perfectie komt.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.