U betaalt niet voor Social Media Consultants

poll sociale media

Met de brede focus van Martech Zone, Krijg ik misschien niet de sociale versterking die een geweldige blog leuk vindt Overtuigen en converteren krijgt (Geweldig bericht van Jay!)… Maar ik waardeer de gemeenschap die we hier hebben opgebouwd Martech Zone.

De meest recente Zoomerang-peiling die we hebben toegevoegd aan strategieën voor sociale media maakt me trots ... jullie zijn geavanceerde marketeers! U neemt actief deel aan sociale media, brengt daar inhoud op syndicatie, betaalt voor tools en promotie ... en meet het rendement op uw investering. Simpel gezegd ... geweldig! Het betekent dat we worden uitgedaagd om u zowel geavanceerde marketinginhoud als de basisprincipes te bieden.

poll sociale media

Je zou je kunnen afvragen ... of Highbridge is een sociaal media adviesbureau, waarom zou je blij zijn dat geen van je lezers betaalt voor social media-advies? Nou ... ik ga het zeggen ... dat hoeft niet. Social media-consultants zijn een dubbeltje in een dozijn en de kwalificaties lijken iedereen te zijn die een zin van 140 tekens kan samenvoegen met een hashtag en een @ -symbool.

Bedrijven die in marketingadvies investeren, hebben hulp nodig bij het vinden van consultants die ervaring hebben met verschillende, crossmediale marketingstrategieën die gebruik maken van elk medium en hun investering en impact maximaliseren. Daar is een adviseur voor nodig met veel meer ervaring. Sorry als ik zojuist een deel van mijn publiek heb beledigd ... maar tenzij je de impact kent van sociale media op zoeken, mobiel, traditionele media, e-mail, enz ... en hoe je de effectiviteit ervan kunt meten met ... zit je nog op de basisschool.

15 reacties

 1. 1

  Hallo Doug, ik kwam hier via een link uit Jay's blogpost. Het eerste dat me opvalt, is dat hij je een rechtstreekse link met veel zoekwoorden geeft en dat je wederkerige link naar zijn bericht is met je frame eromheen.

  Het tweede dat me opvalt, is dat geen van de opties in de peiling eigenlijk strategieën zijn. Het zijn acties, tactieken en reeksen acties. Het gebruik van gratis social media-tools van derden is geen strategie. Het is een manier om een ​​strategie uit te voeren.

  Evenzo is het betalen van een social media-adviseur geen strategie. U betaalt een social media-adviseur om u te helpen bij het ontwikkelen, implementeren en aanpassen van een strategie.

  Het laatste dat me opvalt, is dat je precies weet dat je, tenzij je statistieken hebt die verwijzen naar je strategische doelstellingen, nog steeds een n00b bent en dat je de deskundige begeleiding van een gekwalificeerde internetmarketingconsulent nodig hebt. Props om dat te zeggen.

  • 2

   Daniel,

   Ik waardeer Jay's link! Omdat we het hier over zoveel tools hebben, verdrinken we onszelf in uitgaande links, dus ik test de frame-aanpak om te zien of het onze algehele SEO-resultaten überhaupt verbetert. Ik zal die informatie in een toekomstige post delen.

   RE: Strategieën, ik ben het niet per se oneens met je, maar het is moeilijk om een ​​poll volledig uit te leggen binnen de poll-titel alleen. Ik ben tevreden wetende dat mensen het doel achter de peiling begrepen en niet verstrikt raakten in de details. Ik moest proberen om 'stappen' in de peiling te genereren om te zien met welk niveau van verfijning en interactie de bedrijven bezig waren met hun strategie.

   Dat is niet gemakkelijk te doen ... maar een week verspillen aan woordenstroom in plaats van alleen een opiniepeiling te houden om een ​​gevoel te krijgen, was het vak. Ik wilde de enquête naar buiten brengen. Als dit een formeel, statistisch geldig onderzoek was geweest, had ik een heel andere strategie gekozen.

   Ik zeg dat ik het niet 'per se' oneens ben, omdat ik bedrijven heb die hun strategie hebben opgebouwd door alleen content te syndiceren ... of gewoon een derde partij te betalen. De tool 'kan' de strategie zijn.

   Bedankt!

   • 3

    Bedankt voor de attente reactie! Ik kom terug om meer berichten te lezen, en ik ben blij dat Jay naar je heeft gelinkt.

    Ik geef grif toe dat ik een chip op mijn schouder heb als het gaat om 'social media-strategie'. Ik geloof dat als wat een bedrijf uitvoert geen breed, opzettelijk ontworpen plan is, het geen strategie is. In plaats daarvan is het gewoon druk werk. Soms werkt het, maar meestal laat het je precies waar je begon, alleen arm en uitgeput. Het is een dienst voor onze branche wanneer iemand organisatieleiders helpt te herkennen wat strategie werkelijk is.

    • 4

     En dat zou je ook moeten doen, Daniel! Er zijn te veel mensen die rondrennen en grote schade aanrichten bij bedrijven ... om ze te laten springen voordat ze een strategie volledig hebben geïmplementeerd. Ik zal in de toekomst wat meer voorzichtigheid betrachten met mijn woordenstroom. Nogmaals bedankt! 🙂

 2. 5
 3. 6

  Ik heb geprobeerd mijn opmerking te bewerken, maar dat lukte om de een of andere reden niet. Ik denk dat het voordelig is om iemand in dienst te nemen die "veel platformonafhankelijke, bla-blah, zakelijk jargon, directe media-ervaring" heeft, maar het is belangrijker om iemand aan te nemen op basis van resultaten. Het feit dat iemand onervaren is, wil niet zeggen dat ze geen zinvol en resultaatgericht product kunnen leveren.

  Iedereen begint ergens.

  • 7

   Ik weet niet zeker of ik het ermee eens ben, Kyle. Als iemand de ervaring niet heeft, moeten ze de tijd nemen om ergens te gaan werken en het op te halen. Ik zie dat te veel bedrijven in de war worden gestuurd door mensen die de ervaring missen. Wat betreft de resultaten ... ze moeten consistent zijn voordat ik ze mijn budget ga toevertrouwen. Van mijn klanten verwacht ik ook niets minder. We volgen geen training meer… hier zijn banen en bedrijven afhankelijk van ons.

   • 8

    Ik denk dat ik meer uit mijn positie kom dan uit iets anders. Wanneer ik trainingen voor bedrijven bouw, is mijn gebrek aan bedrijfservaring geen probleem. Nu ben ik het ermee eens dat u met marketing, ontwikkeling en advies een probleem zou kunnen hebben. Daar ben ik aan verscheurd. Ik heb 5 jaar een bedrijf gehad dat geen "ervaring" had voordat we ermee begonnen.

    Ik denk niet dat je ergens naar 'werk' hoeft te gaan voordat je aangenomen kunt worden als consultant of iemand die waarde kan leveren. Als ik word ingehuurd om een ​​leidinggevend team te enthousiasmeren of om een ​​strategie voor een grote non-profitorganisatie te helpen vormen ... als ik waarde lever ... dat zou er niet toe doen.

    Ik heb een hele lijst met ervaren mensen die hebben gefaald. Ik weet niet of ervaring het probleem is ... zou het niet uw vermogen moeten zijn om te leveren wat u verkoopt? Periode?

    En geloof me, ik kom vanuit het standpunt van iets verkopen en falen ... Ik denk dat we dat allemaal hebben gedaan.

    • 9

     Ik denk niet dat je contact met mij maakt op het gebied van 'ervaring'. U bouwde geen training voor bedrijven over hoe ze effectief een bedrijf konden opbouwen… u bouwde toch een training over het effectief gebruik van sociale media? En je werd opgeleid om training te ontwikkelen, toch?

     Dus ... dat is iets waar je ervaring mee had ... en je training was een succes. Ik zou je daarvoor inhuren ... maar ik ga je niet inhuren om mijn bedrijf te helpen met een nieuw gezondheidszorgprogramma als je daar geen ervaring hebt, toch?

     Wat betreft mislukking, ik zou nooit met mensen werken als ze zeiden dat ze nooit hadden gefaald. Ik denk dat wat ik zei was dat ze "consistent" waren in hun vermogen om resultaten te behalen. Dat laat zeker ruimte voor mislukking. Maar ik ga ook geen consultant inhuren die zegt: "tot nu toe heb ik met 8 klanten gewerkt en heb ik voor 4 van hen geen resultaten behaald". 🙂

 4. 10

  ALLE media is aangesloten (geen woordspeling bedoeld Zuck). De zogenaamde social media consultants een ‘dubbeltje in een dozijn’ noemen doet het geen recht. Ik ben voor honderd procent bij je en heb je rug bro.

 5. 11

  "Social media consultants zijn een dubbeltje in een dozijn en de kwalificaties lijken iedereen te zijn die een zin van 140 tekens kan samenvoegen met een hashtag en een @ -symbool."

  Het is bijna jammer dat het niet in 140 karakters paste.

  Natuurlijk, als je gelooft in de 10,000-uurregel, zou het voor iemand moeilijk zijn om een ​​expert op het gebied van sociale media te zijn; het bestaat gewoon niet lang genoeg.

  Tijdens de Exact Target-conferentie merkte Jay Baer op dat “sociale media nu een baan is, maar binnenkort een vaardigheid zal worden. Net als typen of kopieën maken. Daar hadden we vroeger mensen voor, toen realiseerden we ons dat het efficiënter is als iedereen de vaardigheid heeft. " (Enigszins geparafraseerd.) Hoe dan ook, ik denk dat hij waarschijnlijk gelijk heeft.

 6. 12

  "Social media consultants zijn een dubbeltje in een dozijn en de kwalificaties lijken iedereen te zijn die een zin van 140 tekens kan samenvoegen met een hashtag en een @ -symbool."

  Het is bijna jammer dat het niet in 140 karakters paste.

  Natuurlijk, als je gelooft in de 10,000-uurregel, zou het voor iemand moeilijk zijn om een ​​expert op het gebied van sociale media te zijn; het bestaat gewoon niet lang genoeg.

  Tijdens de Exact Target-conferentie merkte Jay Baer op dat “sociale media nu een baan is, maar binnenkort een vaardigheid zal worden. Net als typen of kopieën maken. Daar hadden we vroeger mensen voor, toen realiseerden we ons dat het efficiënter is als iedereen de vaardigheid heeft. " (Enigszins geparafraseerd.) Hoe dan ook, ik denk dat hij waarschijnlijk gelijk heeft.

 7. 13

  "Social media consultants zijn een dubbeltje in een dozijn en de kwalificaties lijken iedereen te zijn die een zin van 140 tekens kan samenvoegen met een hashtag en een @ -symbool."

  Het is bijna jammer dat het niet in 140 karakters paste.

  Natuurlijk, als je gelooft in de 10,000-uurregel, zou het voor iemand moeilijk zijn om een ​​expert op het gebied van sociale media te zijn; het bestaat gewoon niet lang genoeg.

  Tijdens de Exact Target-conferentie merkte Jay Baer op dat “sociale media nu een baan is, maar binnenkort een vaardigheid zal worden. Net als typen of kopieën maken. Daar hadden we vroeger mensen voor, toen realiseerden we ons dat het efficiënter is als iedereen de vaardigheid heeft. " (Enigszins geparafraseerd.) Hoe dan ook, ik denk dat hij waarschijnlijk gelijk heeft.

 8. 14

  "Social media consultants zijn een dubbeltje in een dozijn en de kwalificaties lijken iedereen te zijn die een zin van 140 tekens kan samenvoegen met een hashtag en een @ -symbool."

  Het is bijna jammer dat het niet in 140 karakters paste.

  Natuurlijk, als je gelooft in de 10,000-uurregel, zou het voor iemand moeilijk zijn om een ​​expert op het gebied van sociale media te zijn; het bestaat gewoon niet lang genoeg.

  Tijdens de Exact Target-conferentie merkte Jay Baer op dat “sociale media nu een baan is, maar binnenkort een vaardigheid zal worden. Net als typen of kopieën maken. Daar hadden we vroeger mensen voor, toen realiseerden we ons dat het efficiënter is als iedereen de vaardigheid heeft. " (Enigszins geparafraseerd.) Hoe dan ook, ik denk dat hij waarschijnlijk gelijk heeft.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.