RØDE brengt een behoorlijk podcastproductiestudio uit!

RØDECaster Pro - Podcast-productiestudio

Een ding dat ik in dit bericht niet ga delen, is hoeveel geld en tijd ik heb besteed aan het kopen, evalueren en testen van apparatuur voor mijn podcasts. Van een volledige mixer en studio tot een compacte studio die ik in een rugzak kan meenemen, tot USB-microfoons die ik kan opnemen via laptop of iPhone… ik heb ze allemaal geprobeerd.

Het probleem tot nu toe is altijd de combinatie geweest van in-studio en gasten op afstand. Het is zo'n probleem dat ik zelfs contact heb opgenomen met een aantal fabrikanten om te zien of ik iemand een prototype kon laten bouwen. 

Het is geen complex probleem, maar er is wel wat flexibele hardware voor nodig. Als je naast een externe gast meerdere gasten hebt, zal de latentie van de externe gast een echo van hun eigen stem in hun headset veroorzaken. Dus je moet een bus maken die de stem van de gast op afstand weglaat in de uitvoer terug naar hen. Dit staat bekend als mix-minus.

Maar ik kan niet naast alle apparatuur een programmeerbare mixer op de weg slepen, dus ik bedacht hoe ik dezelfde configuratie kon maken via een virtuele bus op mijn MacBook Pro. En het is nog steeds lastig om op te zetten.

Dat is allemaal veranderd.

Nu kan iedereen met een droom om podcasts van professionele kwaliteit te maken dit naadloos doen met dit nieuwe en krachtige platform. Dit is een opmerkelijke nieuwe richting voor RØDE: een alles-in-één studio voor podcasters van elk niveau.

Ik was vandaag op bezoek bij mijn videograaf, Ablog Cinema, en hij had gevraagd of ik het nieuwe had gezien RØDECaster Pro - Podcast-productiestudio. Hier is een overzicht.

Maar wacht ... er is meer. Hier is een gedetailleerd overzicht:

Heeft RØDE aan alles gedacht? Kenmerken aan boord zijn onder meer:

  • 4 microfoonkanalen: Klasse A, servo-gebaseerde ingangen die zowel studio-condensatormicrofoons als conventionele dynamische microfoons kunnen voeden.
  • Afzonderlijke ingangen voor 3.5 mm TRRS (telefoon of apparaat), Bluetooth (telefoon of apparaat) en USB (voor muziek / audio of app-oproepen)
  • Telefoon- en app-oproepen - zonder echo (mix-minus). Pas eenvoudig niveaus aan - geen extra versnelling of rommelige set-up. 
  • Programmeerbare geluidseffecten pads: 8 kleurgecodeerde geluidseffecten triggers voor programmeerbare jingles en geluidseffecten.
  • Programmeerbaar in de RØDECaster ™ Pro of vanaf uw computer via de software.
  • APHEX® Exciter ™ en Big Bottom ™gepatenteerde verwerking voor die rijke, warme toon die alleen in professionele omroepsystemen wordt aangetroffen. Bevat ook meerfasige dynamiek: compressie, beperking en noise-gating.
  • Aanraakscherm maakt eenvoudige bediening van alle instellingen mogelijk, inclusief equalizer-presets voor een reeks professionele voicings. 
  • Vier krachtige hoofdtelefoonuitgangen en stereoluidsprekeruitgang, elk met onafhankelijke volumeregeling.
  • Neemt rechtstreeks op microSD-kaart op voor volledig zelfstandige werking, of naar uw favoriete computer en software via USB.
  • Live streaming-mogelijkheidRadio van vandaag!

rodecasterpro laptop

Dit is ronduit geweldig! Met programmeerbare geluidskanalen kan ik mijn intro, outro en advertenties direct voorprogrammeren, zodat ik letterlijk kan opnemen en uploaden naar mijn podcast-hosting.

Hoe zit het met live video?

Een ander voordeel van dit apparaat is de mogelijkheid om het te koppelen met een systeem zoals Switcher Studio. De stereo-uitgang kan de audio op uw live-verbonden apparaat aansturen en u kunt heen en weer schakelen tussen iPads en uw gast via een iPhone FaceTime- of Skype-oproep!

Ik heb volgend jaar een reis om meer op te nemen Luminaries-podcasts met Dell… En deze eenheid gaat met mij mee. De eenheid weegt iets meer dan 6 pond, dus het zal niet zo erg zijn om rond te sjouwen. Voeg microfoons, kabels en koptelefoons toe en ik moet misschien iets met wieltjes kopen, maar dat is oké.

Als ik één klacht zou hebben, zou het zijn dat het apparaat geen multi-trackrecord zal hebben. Dus als een gast hoest terwijl een andere gast aan het woord is ... zit je ermee vast of moet je de show stoppen en het segment opnieuw opnemen, en daarna de segmenten samenvoegen in de postproductie. Laten we hopen dat toekomstige versies multi-track opname mogelijk maken via de micro-SD-kaart en USB-uitgangen.

Koop de RØDECaster Pro op Sweetwater

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.