Succes door geautomatiseerde gebruiksrapporten

Bij mijn werk gebruiken we Salesforce als onze Customer Relationship Management (CRM) -tool. Salesforce is een van die ongelooflijke systemen die vrijwel alles kunnen, maar meestal vereist enige inspanning om daar te komen.

Een van de grote inspanningen die ik Salesforce zie vooruitgaan, zijn proactieve gebruiksrapporten voor e-mailmarketing die maandelijks naar elke gebruiker worden verzonden. De rapporten geven enig inzicht in gebieden van de toepassing die ze volledig benutten, evenals andere gebieden die hen zouden kunnen helpen.
gebruiksrapport

Het geautomatiseerde e-mailrapport eindigt met 4 secties:

 1. Uitvoeren
 2. Versterken
 3. Optimaliseer
 4. uitbreiden

Hoewel de e-mailmarketingstrategie hiervoor fantastisch is, vind ik dat de details in elke sectie praktisch of eenvoudig te implementeren zijn. U kunt door elk van de onderwerpen in de e-mail klikken om meer informatie te krijgen over wat de functie te bieden heeft. Optimize had bijvoorbeeld 15 aanbevelingen in mijn e-mail. De meeste van deze aanbevelingen zijn interessant, maar ik heb geen controle over de implementatie van sommige ervan.

Dit is een geweldige e-mailmarketingstrategie die ik iedereen in de Software as a Service-industrie zou willen aanmoedigen om deze te implementeren; ik zou echter de volgende aanbevelingen doen:

 • Hou het simpel. Ik zou een enkel item aanbevelen voor elke sectie... een item om te implementeren, een om te versterken, een om te optimaliseren, een om uit te breiden.
 • Zakelijke kans. Bij elk item zou ik de zakelijke mogelijkheid of een casestudy geven van een andere klant die het item gebruikt.
 • Hoe te beginnen. Nu ze uw interesse hebben gewekt, zou het logisch zijn om contactinformatie op te nemen met wie u contact kunt opnemen voor hulp.

Door een dergelijke e-mailmarketingstrategie te automatiseren en te implementeren, biedt u uw klanten de tools voor succes. In ruil daarvoor zal een succesvolle implementatie van uw software leiden tot verbeterd gebruik en bedrijfsresultaten - een geweldige kans voor upsell-mogelijkheden en meer klantenbehoud. Laat het me weten als je een geautomatiseerde strategie zoals deze hebt geïmplementeerd. Ik hoor graag de resultaten!

Mijn inspiratie voor deze post was Chantelle bij Compendium, die onlangs een Tip een dag e-mail voor zijn klanten om in te schrijven. Als alternatief kunnen gebruikers (of zelfs niet-klanten) zich aanmelden voor dagelijkse tips voor zakelijk bloggen op Twitter!

2 reacties

 1. 1

  Ik herinner me nog hoe Hotmail 10 jaar geleden een grote hit maakte. Ze gebruiken de handtekeninglink in alle e-mails van gebruikers om het woord over de hele wereld te verspreiden, waardoor ze snel hoog vliegen. Ik weet zeker dat e-mailmarketing een goede marketingtechniek is, maar het omgaan met spambox zal een extra talent zijn.

 2. 2

  We gebruikten salesforce bij mijn laatste baan, en hoewel ik zeker weet dat het nuttig zou kunnen zijn als het goed was ingesteld, vond ik de gebruikersinterface onbruikbaar op de grens. Dat gezegd hebbende, ik gebruikte het niet voor marketing, ik gebruikte het voor verkoop. Op een gegeven moment zou ik graag zien dat CRM's worden geïntegreerd met sociale media. Dat zou voor mij persoonlijk veel nuttiger zijn. Data is gewoon niet echt mijn persoonlijkheid. Ik geef de voorkeur aan relaties.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.