Hoe ben ik geïnteresseerd geraakt in sociale media?

douglas karr

Toen Shel om mensen vroeg die mogelijk geïnteresseerd zouden zijn in een antwoord met een SAP-enquête op sociale media, Ik greep mijn kans en schreef hem meteen. Met toestemming van Shel mag ik mijn reacties op mijn blog plaatsen. Dit is deel I!

Vertel me wanneer en hoe je voor het eerst geïnteresseerd raakte in sociale media. Waarom?

Ik werkte meer dan een decennium in de gedrukte media en zag hoe het internet snel de aandacht begon over te hevelen en daarmee reclame uit de krantenindustrie. Het internet als medium is toegankelijk, goedkoop en de technologie is vrij eenvoudig. Zelfs binnen gedrukte media heb ik altijd geloofd dat elk medium zijn eigen sterke en zwakke punten had. Soms de krant niet de beste plek om te adverteren.

Toen internet opkwam, zagen mijn collega's het als een bedreiging. Ik zag het als een ongelooflijke kans. Ik sprong van boord en verhuisde naar Denver, Colorado om te werken voor een bedrijf dat de leiding had over het gebruik van internet. Helaas deed ik mee toen de bubbel barstte. Ik ben naar Indianapolis verhuisd om bij de plaatselijke krant te komen en leiding te geven aan hun inspanningen op het gebied van direct marketing, waarbij ik gegevens gebruikte om potentiële abonnees beter te benaderen en een direct mailprogramma voor klanten te pushen.

Ik probeerde zoveel mogelijk technologieën zoals e-mailmarketing ook in de krant te krijgen, maar alles wat met 'internet' te maken had, werd gezien als een medium om inhoud te leveren en advertenties te verkopen… geen relaties te creëren. Alles wat internet was, viel ook onder de autoriteit van de IT-afdeling, dus ik trapte op de tenen van anderen. Toen een nieuw management binnenkwam en begon te vragen: "Wat doet u?", Wist ik dat ze zich niet bewust waren en moest ik vertrekken.

Via een vriend en collega, Darrin Gray, ontmoette ik Pat Coyle en trad ik toe tot hun firma, Brandirect. Darrin was en is een meester in verkoop en netwerken. Pat was en is een meester in het opbouwen van relaties. Ik was de data- en technologieman - ik vond de beste technologieën om de relatie van bedrijven met hun prospects en klanten te versterken. Het was een succes, Darrin verkocht, Pat begeleidde, en ik bouwde!

047174719X.01. SCMZZZZZZZHet was tijdens deze periode dat Pat en ik de impact begonnen te zien die Social Media had. Niet al te ironisch, we lazen (verslonden) Shel's boek, Naakte gesprekken. We begrepen dat marketing niet langer alleen maar een 'push'-technologie was, het veranderde in iets heel, heel anders.

Pat verhuisde fulltime naar The Indianapolis Colts. De Colts, geleid door Jim Irsay, wisten dat ze op de rand van grootsheid stonden en ik geloof dat hij de visie had om te weten dat hij de gelegenheid moest aangrijpen om contact te maken met fans terwijl zijn poging naar de Superbowl in zicht was.

ik verhuisde naar ExactDoel, een e-mailserviceprovider, gebiologeerd door de evangelisatie van CMO en oprichter Chris Baggott. De boodschap van Chris ging over de ongelooflijke waarde van op toestemming gebaseerde e-mailmarketing, waarbij de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste mensen werd gericht.

MijnColts.netIn de afgelopen twee jaar bleven Pat en ik nog steeds goede vrienden en ontmoetten we vaak een plaatselijke boekenclub die hij coördineert, The Indianapolis Book Mashup. Ons eerste boek? Naakte gesprekken natuurlijk!

Pat maakte van de gelegenheid gebruik om The Colts ertoe aan te zetten een sociaal netwerk op te bouwen voor de Superbowl Champions. Ik kwijlde terwijl ik zag hoe MyColts.net werkelijkheid werd. Met mijn eigen drukke agenda, het lanceren van een Developer Community voor ExactTarget en gepromoveerd worden tot Product Manager voor ExactTarget terwijl we groeiden van honderden geïntegreerde klanten naar duizenden, kon ik alleen maar toekijken hoe MyColts.net werd gelanceerd.

Chris Baggott en ik begonnen ook elkaar te ontmoeten en over het medium te praten. Chris begreep de waarde van het medium, dat (naar mijn mening) een grote invloed had op het voortstuwen van ExactTarget naar de voorhoede van de industrie. Chris ' E-mail Best Practices-blog werd in de loop der jaren verschillende keren bekroond en hij werd zeker erkend als een opinieleider in de e-mailmarketingindustrie, mede dankzij zijn blog. Dit was echter het moment waarop Chris een kans begon te zien. Blogs waren fantastische middelen voor informatie, maar het is nog steeds niet gemakkelijk voor de consument om het goudklompje te vinden dat bloggers plaatsten.

Compendium-softwareChris begon de zaden voor te zaaien Compendium-software, zijn nieuwe startup. Houd dit bedrijf in de gaten! Het is de volgende evolutie van bloggen en het wordt nu realiteit. Soms voel ik me als een vader die zijn kind ziet opgroeien terwijl ik dit bedrijf zie opstarten - maar helaas was de timing er niet voor mij om bij het team te komen.

Waarom ben ik verstrikt geraakt in sociale media?

Social media egaliseert het speelveld. Ik denk dat het net zo belangrijk is voor het bedrijfsleven als voor de democratie. Sociale media bieden iedereen een toetsenbord en internettoegang om een ​​stem te hebben. Sociale media bieden een middel voor goede, eerlijke bedrijven om relaties op te bouwen met hun prospects en klanten. Het is niet langer 'hij die de meeste reclame kan betalen' die wint. Bedrijven hoeven niet langer enorme percentages van hun budget te betalen om gedrukte media te vinden. Nu moeten ze gewoon geweldig werk leveren en het woord komt eruit.

Welke marketeer wil daar nou niet bij betrokken zijn?

Een kanttekening: jaren later begint The Indianapolis Star ook het licht te zien. Eens bespot door de redactie, wordt nu door gebruikers gegenereerde inhoud een belangrijk groeigebied voor de krant. Uitchecken IndyMoms als een geweldig voorbeeld.

9 reacties

 1. 1

  Geweldig artikel, Doug. Ik kom ook uit de printwereld. Ik sneed mijn tanden terwijl ik leerde typen op een CompuWriter Jr. Het ding had een lange filmstrook met een opdruk van een lettertype dat ronddraaide op een wiel in de machine. Nadat een brief was getypt, kon u niet meer teruggaan en een correctie aanbrengen. Je moest de regel opnieuw typen en hem met de hand over de fout verwijderen!

  Ik werd overweldigd door de technologie die het hele mechanische proces "auto-magie" maakte. Met een computer en printer werd de wereld geopend voor eindeloze mogelijkheden, inclusief het corrigeren van een type-o voordat de pagina werd afgedrukt (stel je voor).

  Toen kwam het internet en begonnen mensen met elkaar te communiceren als nooit tevoren. Ik sta constant versteld van de diepte en breedte van talent en intelligentie in de wereld. Natuurlijk zijn er ook de crackpots, maar ik verdedig hun recht om mee te praten. Het is opwindend om in een tijd van ware revolutie te leven.

  • 2

   Te cool! Ik wist niet dat jij ook uit print kwam! Ik had een elektrische / elektronische achtergrond en werkte nogal wat aan de paginatiekant van het bedrijf, dus ik weet waar je vandaan komt. Ik was erbij toen we begonnen met paginering en automatisering van het knippen en plakken van pagina's!

   De jouwe is ook een fascinerende industrie die klaar is voor technologie. Ik denk dat niche-detailhandel de toekomst is van de detailhandel en, hoewel sterk vandaag, denk ik niet dat de "Super Store" nog een decennium zal duren (ik hoop het tenminste niet).

   De manier waarop jullie technologie gebruiken Wilde vogels onbeperkt is fantastisch. Uw franchisenemers hebben het geluk u te hebben!

   Bedankt!
   Doug

 2. 5
  • 6

   Hoi Ivy,

   Shel is Shel Israel, de auteur van Naked Conversations - een boek dat ik ten zeerste aanbeveel. Shel heeft een geweldige blog die sociale media blijft verkennen en bespreken.

   En hij is echt een aardige vent! Hij is ongelooflijk transparant, open, eerlijk en beschikbaar via zijn site. Ik denk dat hij een van de eerste auteurs is die zijn vak echt aan het werk heeft gezet met behulp van de blogosfeer!

   Groet,
   Doug

 3. 7

  Sociale mediasites zijn volgens mij de nieuwe opkomende manier van adverteren. Het is verbazingwekkend hoe het internet zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en ik vraag me gewoon af wat er in de toekomst gaat komen. Elke netwerkmarketeer die geen gebruikmaakt van sociale mediasites, mist een grote kans op meer omzet.

 4. 8
  • 9

   De mogelijkheid om waarde te bieden en autoriteit op te bouwen op een blog… deze vervolgens te delen en te promoten via sociale media is een geweldige combinatie. Social media is bidirectioneel, waardoor u een gesprek kunt voeren met het publiek of zelfs uw eigen community kunt opbouwen. Ik weet niet zeker of een van beide zo krachtig zou zijn zonder de ander.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.