Elk thuiskantoor heeft er een nodig!

Depositphotos 12641027 s

Iets meer dan een jaar geleden (2005) deed ik nogal wat advies en moest wat nieuwe hardware in huis halen om ermee om te gaan. Ik kocht een nieuwe computer, een nieuwe draadloze router van Netgear en draadloze kaarten… en de beste investering was mijn LinkStation.

Het LinkStation maakt rechtstreeks verbinding met mijn draadloze router en heeft 250Gb aan ruimte. De gebruikersinterface voor het LinkStation is heel eenvoudig ... Ik kon voor elk van mijn kinderen een schijf instellen, mijn computer, een centrale muziekdirectory en een clientback-up. Het LinkStation werd ook geleverd met een USB-uitgang om een ​​printer, FTP-software en zelfs mediastreamingsoftware te delen. Daardoor kan ik mijn printer ver weg van de computers en op een handige plek plaatsen.

Mijn favoriete functie is echter dat ik zoveel ruimte heb weg van mijn pc's en op een netwerkbron. Als ik een project af had, kopieerde ik het daarheen. Telkens wanneer ik software downloadde en installeerde, kopieerde ik daarheen, en wanneer ik dingen tussen computers wilde delen, gaven we de bestanden gewoon door aan de gedeelde tussen al deze computers. Geen 'foldersshares', geen installatieschijven, helemaal geen problemen.

Ongeveer 7 maanden geleden werd mijn pc volledig afgespoeld door een Norton Antivirus-update die een opstartsector schrapt. Ik moest de schijf opnieuw formatteren en alles opnieuw laden. Het had een absolute nachtmerrie kunnen zijn, met uitzondering van mij alles geladen op de netwerkschijven. Ik was weer een dag of zo terug en miste geen beat.

Anderhalf jaar later en nu vroeg een van mijn klanten me om een ​​herhalingsanalyse voor hem te doen. Het was zo lang geleden dat ik de applicaties niet eens meer had geladen. Afgelopen weekend sprong ik op de share en laadde de applicaties opnieuw. Dit weekend heb ik de oude analyse gedownload en vanmiddag kon ik de analyse uitschakelen. Mezelf opnieuw leren over de toepassing was het moeilijkste deel!

Dus – hier zijn enkele tips voor zowel professionals als amateurs die veel werk op hun computer doen:

 1. Investeer in een netwerkopslagapparaat.
 2. Gebruik het netwerkopslagapparaat. Elke kans die je krijgt, kopieer het werk dat je ermee doet.
 3. Kopieer software-installaties, updates, stuurprogramma-updates en zelfs serienummers op de share. Hierdoor zit alles veilig op twee plaatsen.

Het leuke van netwerkopslag is dat er geen back-up- en hersteltijd nodig is ... kopieer de bestanden gewoon naar de schijf, veel sneller op deze manier. (Ik heb er back-ups van elk van mijn pc's op).

En voor het geval je het je afvroeg, de Mac ziet het ook allemaal goed! Zelfs de gedeelde printer!

2 reacties

 1. 1

  Ik ben ook een grote fan van het LinkStation-apparaat. Ik heb zelf de 160GB-versie en hij draait nu al bijna 2 jaar sterk. Het beste is dat er vanwege de gebruiksvriendelijke aard vrijwel geen onderhoud of verzorging en voeding nodig is.

 2. 2

  Nadat ik de mijne had gekocht, kocht een vriend van mij de 1Tb-versie. Ik was jaloers! Hij houdt ook van de zijne. Ik ben benieuwd waarom iemand de printer / harddrive / draadloze router nog niet heeft gebouwd.

  🙂

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.