SEO-mythe: moet u ooit een pagina bijwerken die hoog scoort?

Moet u ooit een pagina bijwerken die hoog scoort in zoekmachines?

Een collega van mij nam contact met mij op die een nieuwe site aan het opzetten was voor hun klant en vroeg mijn advies. Hij verklaarde dat een SEO-adviseurHet bedrijf dat samenwerkte met het bedrijf adviseerde hen om ervoor te zorgen dat de pagina's waarvoor ze rangschikten niet worden gewijzigd, anders zouden ze hun rangschikking kunnen verliezen.

Dit is onzin.

Het afgelopen decennium heb ik enkele van 's werelds grootste merken geholpen bij het migreren, implementeren en ontwikkelen van contentstrategieën waarbij organische ranking als primair kanaal van prospects en leads werd opgenomen. In elk scenario heb ik de klant geholpen om de huidige rangschikkingspagina's en bijbehorende inhoud op een aantal manieren te optimaliseren:

  • Samenvoegen - Vanwege hun productiemethodologieën hadden klanten vaak een groot aantal slecht gerangschikte pagina's die grotendeels dezelfde inhoud hadden. Als ze 12 sleutelvragen hadden; bijvoorbeeld over een onderwerp… ze schrijven 12 blogposts. Sommige scoorden oké, de meeste niet. Ik zou de pagina opnieuw ontwerpen en optimaliseren met alle belangrijke vragen tot een goed georganiseerd, uitgebreid enkel artikel, ik zou alle pagina's omleiden naar degene met de beste rangschikking, de oude verwijderen en de pagina zien stijgen in rang. Dit is niet iets dat ik ooit heb gedaan ... ik doe het de hele tijd voor klanten. Ik doe het eigenlijk hier op Martech Zone, Ook!
  • Structuur - Ik heb pagina-slugs, koppen, vetgedrukte trefwoorden en nadrukkelijke tags de hele tijd geoptimaliseerd om pagina's beter te organiseren voor een superieure gebruikerservaring. Veel SEO-consultants zouden ineenkrimpen bij het omleiden van een oude paginaslak naar een nieuwe, en beweren dat dit het geval zou zijn verliest een deel van zijn autoriteit wanneer gewijzigd. Nogmaals, ik heb dit keer op keer op mijn eigen site gedaan als het logisch was en het werkte elke keer dat ik het intelligent heb gedaan.
  • Content - Ik heb de koppen en inhoud absoluut anders geformuleerd om aantrekkelijkere, up-to-date beschrijvingen te bieden die aantrekkelijker zijn voor bezoekers. Zeer zelden verminder ik het aantal woorden op de pagina. Vaker werk ik aan het vergroten van het aantal woorden, het toevoegen van extra secties, het toevoegen van afbeeldingen en het opnemen van video in de inhoud. Ik test en optimaliseer metabeschrijvingen voor de pagina's de hele tijd om te proberen betere klikfrequenties te genereren vanaf de resultatenpagina's van zoekmachines.

Geloof me niet?

Een paar weken geleden schreef ik over hoe SEO-kansen identificeren om de positie in de zoekresultaten te verbeteren en verklaarde dat ik heb geïdentificeerd inhoudsbibliotheek als een geweldige kans om extra ranking te rijden. Ik stond op de 9e plaats voor mijn artikel.

Ik heb het artikel volledig herzien, de titel van het artikel, de metatitel, metabeschrijving bijgewerkt en het artikel uitgebreid met wat bijgewerkt advies en statistieken. Ik heb al mijn wedstrijdpagina's bekeken om ervoor te zorgen dat mijn pagina beter georganiseerd, up-to-date en goed geschreven was.

Het resultaat? Ik heb het artikel verplaatst van 9e tot 3e plaats!

rangschikking van inhoudsbibliotheek

De impact hiervan was dat ik verdubbelde het aantal paginaweergaven over de vorige periode van organisch verkeer:

analyse van inhoudsbibliotheek

SEO gaat over gebruikers, niet over algoritmen

Jaren geleden was mogelijk om algoritmen te spelen en je zou je ranking kunnen vernietigen door wijzigingen aan te brengen in je gerangschikte inhoud, omdat algoritmen veel meer afhankelijk waren van paginakarakteristieken dan van gebruikersgedrag.

Google blijft het zoeken domineren omdat ze de twee zorgvuldig verweven. Ik vertel mensen vaak dat pagina's worden geïndexeerd voor de inhoud, maar gerangschikt op basis van populariteit. Als je beide doet, schiet je omhoog.

Ontwerp, structuur of de inhoud zelf laten stagneren, is een onfeilbare manier om uw positie te verliezen, aangezien concurrerende sites betere gebruikerservaringen ontwikkelen met aantrekkelijkere inhoud. Algoritmen zullen altijd in de richting van uw gebruikers en de populariteit van uw pagina bewegen.

Dat betekent dat je moet blijven werken aan inhoud- en ontwerpoptimalisatie! Als iemand die wordt ingehuurd om klanten voortdurend te helpen met zoekmachineoptimalisatie, ben ik altijd gefocust op de kwaliteit van de inhoud en de gebruikerservaring boven de algoritmen.

Natuurlijk wil ik de rode loper uitrollen naar zoekmachines met best practices voor site- en pagina-SEO ... maar ik zal erin investeren het verbeteren van de gebruikerservaring elke keer met te veel pagina's ongewijzigd laten uit angst of het verliezen van rangschikking.

Moet u een pagina bijwerken die hoog scoort in de resultaten van zoekmachines?

Als u een SEO-adviseur bent die uw klanten adviseert om hun hooggeplaatste inhoud nooit bij te werken ... Ik denk dat u nalatig bent in uw taken om hen te helpen betere bedrijfsresultaten te behalen. Elk bedrijf moet zijn paginacontent up-to-date, relevant en aantrekkelijk houden en een verbeterde gebruikerservaring bieden.

Geweldige inhoud gecombineerd met een superieure gebruikerservaring zal u niet alleen helpen rang beter, zal het ook meer conversies genereren​ Dit is het ultieme doel van contentmarketing- en SEO-strategieën ... niet proberen de algoritmen te temmen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.