Is uw site down? Database?

51957675 m

Weet jij? Hoe zit het met uw database? Is uw domein aan het oplossen? Zijn uw site en pagina's up, maar vertonen alleen databasefouten?

We hadden een paar weken geleden zelfs een instantie waar onze site volledig operationeel was, maar we kwamen problemen tegen met het aantal databaseverbindingen. Helaas kwamen we erachter door een ontevreden klant die ons op de hoogte bracht. Hij begreep niet waarom hij het onder onze aandacht moest brengen - hij had gelijk!

Mijn voorgangers hadden het juiste gedaan en hadden zich aangemeld bij een controledienst. Het was een vrij prijzige dienst voor $ 49.95 per maand. Toen ik me aanmeldde, was ik meteen de weg kwijt terwijl ik probeerde mijn weg te vinden, maar uiteindelijk kwam ik erachter dat we alleen onze startpagina aan het oplossen waren. We waren niet aan het testen op een SSL-certificaat, we testten onze subdomeinen niet, we controleerden niet of de database reageerde.

Ik begon snel een nieuwe controle toe te voegen en verplaatste de tijd van intervallen van 5 minuten naar intervallen van 1 minuut. Toen ik klikte om het nieuwe 'horloge' in te dienen, was ik geschokt toen ik zag dat er $ 99 setupkosten en nog eens $ 49.95 per maand in rekening zou worden gebracht. Dat klopt - $ 99 setupkosten voor iets dat ik heb opgezet !!! Ik heb me afgemeld en ben op zoek gegaan naar een nieuwe dienst.

Ik sprong op Twitter (mijn nieuwe zoekmachine) en goede vriend, Ade Olonoh of Recursieve functie, kwam te hulp. (Meer bloggen - minder twitteren Ade!)

pingdom paneelAde wees me erop Pingdom. Pingdom heeft een ongelooflijk schone interface met zeer robuuste functies. Ik heb er een paar geprogrammeerd API roept onze applicatie op om ervoor te zorgen dat de database actief is en vervolgens heb ik Pingdom ingesteld om de oproepen door te geven en het antwoord te controleren.
Pingdom

De service is ook heel redelijk. De basisprijs is $ 9.95 / maand en staat 5 controles, 20 sms-berichten, onbeperkte e-mail, uptime- en laadtijdrapporten, controles tot elke minuut toe, HTTP-, HTTPS-, TCP-, Ping- en UDP-controles, enz. De Business-service staat 30 controles toe en 200 sms-berichten. Ze hebben ook een zeer robuust API als u uw monitoring wilt integreren.

De sondeservers bevinden zich in Dallas, Berkeley, Amsterdam, Vasteras en Reading. Ik probeer uit te vinden of Ik heb met Pingdom bevestigd dat we de sms kunnen omzeilen door simpelweg een e-maillijst met sms-e-mailadressen op te bouwen voor de mobiele telefoons van onze medewerkers.

Ik heb het bedrijf ook geschreven met een functieverzoek. Het zou fantastisch zijn als ze, naast e-mail- en sms-waarschuwingen, een HTTP-verzoek zouden toestaan. Hierdoor kan ik een van onze externe leveranciers volgen die de laatste tijd problemen hebben. Als ik Pingdom een ​​verzoek aan mijn server zou kunnen laten doen, zou ik onze diensten automatisch kunnen omschakelen naar een back-up. Zodra het systeem weer was opgestart, kon ik het terug laten schakelen. Ik zou dit kunnen doen met e-mail; de vertraging kan ons echter bijten.

We hebben nog 29 dagen op het proces. Zolang we geen problemen zien, gaan we over op het basispakket. Dat alleen al zal ons een paar dollar besparen en ons voorzien van een veel uitgebreidere sitemonitoring!

5 reacties

 1. 1

  Ik was ook verbaasd over de prijzen van sommige bewakingsdiensten en de vergoedingen die ze aanrekenen. Pingdom lijkt een goede service te zijn. Ik koos bijna een jaar geleden voor AlertBot (ongeveer dezelfde prijs) en ben tevreden over hun service. Aangezien u alle instellingen zelf doet en al het andere vanaf dat moment automatisch verloopt, zou $ 50 per maand een ongelooflijke reeks services moeten kopen.

  Ik ben op zoek naar een aantal van deze bewakingsservices met een Twitter-interface voor meldingen in de nabije toekomst. Het gebruik van Twitter zodat een willekeurig aantal mensen de waarschuwingen zou kunnen "volgen", zou naar mijn mening een uitstekende mogelijkheid zijn.
  Bedankt!
  Roland Smith
  http://www.techmatters.com/

 2. 2

  Bedankt voor die productrecensie Doug. Laat me na 30 dagen weten hoe het gaat. Dat is ongeveer wanneer we van plan zijn om ook onze monitoring in te voeren.

  Hartelijk dank,
  Amol.

 3. 3

  Goede recensie Doug. En je hebt gelijk dat alleen het controleren van de HTTP-poortstatus niet voldoende is.

  We hebben Pingdom gebruikt met VormLente voor meer dan een jaar en zijn blij met de service.

  We hebben een vergelijkbare controle opgezet - ongeveer een dozijn eenheidstests gemaakt tegen de applicatie met behulp van onze API (bijvoorbeeld, kan een formulier worden ingediend, kunnen we de verwachte gegevens in de database zien, enz.) En een PASS- of FAIL-status naar een bestand sturen . Vervolgens controleert Pingdom dat bestand via HTTP om er zeker van te zijn dat het bericht PASS zegt, anders gaan de waarschuwingen als een gek af.

 4. 4

  Ik wil nog twee services introduceren - gratis monitor.us en premie monitis bewakingsdiensten. Een van hun voordelen is dat u externe monitoring van het laden van pagina's kunt combineren met monitoring van systeembronnen en op de hoogte kunt worden gehouden van lage systeembronnen. Dan kunt u echt proactief zijn, niet alleen om een ​​storing op te lossen, maar ook om deze te voorkomen. Probeer het eens!

  • 5

   Hallo Hovhannes,

   Dat zijn zeker opties en ik heb eigenlijk een mon.itor.us-account. De bruikbaarheid van Pingdom als applicatie is echter veel eenvoudiger. Ik kon er niet achter komen hoe ik sommige controles moest uitvoeren met mon.itor.us. Het lijkt erop dat monitis op dezelfde manier is georganiseerd.

   Bedankt!
   Doug

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.