Ik nam een ​​jaar vrij van conferenties, hier is wat er is gebeurd

airplane.jpg

De afgelopen twaalf maanden waren de drukste in de geschiedenis van ons bedrijf. We hebben onze Martech-publicatie omgedoopt, onze kantoren na zeven jaar verhuisd en hebben onze diensten eerlijk vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Ik besloot dit jaar conferenties over te slaan om me op het bedrijf te concentreren. Sterker nog, ik heb de hele tijd niet eens een reis naar Florida gemaakt, waar ik graag rust en mijn moeder bezoek. (Mam was hier niet zo blij mee!)

Voorafgaand aan deze periode sprak ik op vrijwel elke grote marketingconferentie in Noord-Amerika en ook in het buitenland. In feite vindt momenteel een van mijn favoriete conferenties plaats - Social Media Marketing World. Ik hou er absoluut van om op conferenties te spreken - het geeft me energie en ik ontmoet velen van jullie met wie ik een digitale relatie heb maar nooit eerder persoonlijk heb ontmoet. Ik wil graag delen hoe het mij en mijn bedrijf heeft beïnvloed.

Marketingconferenties overslaan - The Good

Interessant is dat een paar jaar geleden ons bedrijf grotendeels bestond uit klanten van buiten het middenwesten. We hadden klanten over de hele kustlijn en enkele zeer, zeer grote merken. Hoewel dat geweldig werk was en de kustbegrotingen goed besteedden in het middenwesten, hadden we moeite om die relaties te onderhouden.

Tegenwoordig bevinden al onze klanten zich in het middenwesten en hebben we goede relaties met hen. Als ze in de problemen komen, spring ik gewoon in de auto en rijd naar hen toe om ze te helpen. Niet echt een optie bij out-of-state clients. Dus als u thuis een geweldige aanwezigheid wilt opbouwen, is het bijwonen van marketingconferenties niet echt een noodzaak.

Als ik online naar mijn conferentievrienden kijk, heb ik gemengde gevoelens. Het is niet leuk om naar de reishoofdpijn en de achtergebleven families te kijken. Ik mis geen luchthavens, leef uit mijn bagage en de tijd weg van werk en gezin.

Heb ik gemist? leren? Ik zal eerlijk zijn dat ik op geen enkele grote conferentie echt iets heb geleerd dat ik niet al online had geleerd. Door me te concentreren op het werk van de klant en hun resultaten, heb ik waarschijnlijk meer geleerd door hier thuis mijn hoofd bij het spel te houden.

Ik vind conferentiepresentatoren vermakelijk, maar de diepgang en details ontbreken vaak genoeg om hun inzichten thuis aan het werk te zetten. Als u op een conferentie spreekt, is dat eigenlijk uw doel ... aangezien dat betekent dat een van die bedrijven in het publiek u kan inhuren om met hen te overleggen.

Conferenties overslaan - The Bad

Zoals ik hierboven al zei, liep ons klantenbestand weg van grote merken en nationale klanten. Ik doe nog steeds een project waarmee ik samenwerk Dell, maar het is geen typische afspraak voor ons bureau, aangezien ik co-host ben van een podcastserie die binnenkort verschijnt. In feite zal mijn volgende grote reis naar zijn Dell EMC Wereld. Die mogelijkheid deed zich voor via een collega die werkte en naar Dell reisde, dus ik kan het in dit artikel niet echt tellen.

Als u niet met grote merken werkt, wordt uw profiel in de branche wel een beetje kleiner. Het is vreselijk om te zeggen, maar bedrijven in het middenwesten werken niet samen met bureaus die niet met grote merken werken. Gelukkig hebben we genoeg grote merken bijgestaan ​​die mensen ons serieus nemen in de stad.

Laten we eerlijk zijn, bedrijven die conferenties bijwonen, hebben een budget voor marketing. Serieus, er was heel weinig kwalificatie van leads op een conferentie… als hun bedrijf een paar duizend dollar aan een conferentieticket besteedde, erkenden ze dat de investering in marketing geweldig was. Ik kon tien bedrijven ontmoeten op een conferentie en ze hadden allemaal budget. Ik kan thuis tien bedrijven ontmoeten en een van hen heeft budget. Conferenties zijn een grote investering in uw verkoopstrategie.

Terwijl ik zei dat ik niets heb geleerd op conferenties, de tijd weg van werk en gezin om me te concentreren is gemist. Ik vond mijn avonden aan de bar met collega-marketeers opwindend. We deelden vaak successen en mislukkingen die niet vermeld konden worden in een toespraak of presentatie, en het was stimulerend om die waarheden te horen, omdat je wist dat je niet de enige was in je eigen worstelingen en successen.

Conferenties overslaan - The Ugly

Zie je mijn naam Douglas Karr, gedeeld in toplijsten? Zie je me op nationale podcasts? Zie je me in nationale webinars? Nee. Terwijl ik ons ​​lezerspubliek online heb laten groeien, blijf ik een heleboel luisteraars op ons krijgen marketinginterviews, en lanceerde een verbazingwekkend succesvol Martech-gemeenschap, Ik ben een hoop van de schijnwerpers kwijt die ik ooit had.

Ik twijfel er niet aan dat het bijwonen van conferenties, het ondersteunen van die conferenties en het halen van een drankje aan de bar met mijn collega's me in de schijnwerpers heeft gehouden.

De digitale grens is verbazingwekkend, maar mensen zijn menselijk en hebben nog steeds contact met elkaar nodig om een ​​onuitwisbare indruk te maken. Hoewel ik een superster ben voor mijn hond Gambino, sta ik het afgelopen jaar niet in veel van de Top 100's online. Als ik conferenties bijwoonde, stond ik altijd in de Top 25 van mijn collega's.

Dus ... maakt het uit?

Of het er toe doet of niet, hangt af van wat uw doelen zijn. Als het erom gaat herkend te worden, dan wel. Als het allemaal om ego gaat, dan absoluut ja. Als het gaat om werken met grote profielmerken, dan wel. Als het gaat om het ontmoeten van leiders in uw branche, dan wel. Als het gaat om het leren van je vak? Meh.

Voor mij persoonlijk is de jury nog niet bekend. Ik hou van de schijnwerpers, maar ik weet niet zeker of het financieel zinvol was. Mijn bedrijf is tegenwoordig gezonder dan ooit. En we maken een enorme indruk thuis in Indianapolis, we bouwen een studio in een coworking-faciliteit waar we jonge bedrijven begeleiden, kansen bieden aan studenten in de stad en veel non-profitorganisaties in de stad helpen.

4 reacties

  1. 1

    Ondanks dat ik meer online leer dan op conferenties, ga ik oprecht graag naar conferenties en ga ik om met mensen die de taal van digitale marketing spreken. Ik ga echter bijna nooit naar ze toe, omdat ze zo verdomd duur zijn.

    Als ik genoeg blogs over het onderwerp zou doen om volgers te krijgen, zou ik misschien BETAALD zijn om aanwezig te zijn en te spreken, in plaats van de creditcard te moeten doorhalen om de kans te krijgen om daar te zijn.

  2. 2
  3. 4

    Bedankt, Doug. Een drijfveer voor mij om conferenties bij te wonen, zijn altijd kwaliteitsprekers geweest. Bij de vele keren dat ik ervoor kies om thuis te blijven, heb ik duizenden dollars bespaard door gewoon hun boeken te kopen - die publicaties die hun paneelwaardigheid hebben verzekerd. Hoewel dit natuurlijk geen vervanging is voor de daadwerkelijke ervaring en het netwerken, moet het de aandacht van iedereen waard zijn. Het resultaat is dat ik het gevoel heb dat ik een rijkere en diepgaandere bron krijg die ik keer op keer kan bezoeken.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.