Het draait allemaal om herbruikbare code? eh… Inhoud

ontwikkelaars van sociale media

Ik ben geen techneut! Niet echt, maar ik breng veel tijd door met technische tovenaars, zoals mijn gastheer, Douglas Karr. Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd van een van de programmeurs waarmee ik heb gewerkt, was de waarde van herbruikbare code. Hoewel elke klant graag denkt dat ze uniek zijn, legde hij uit dat zodra je code schrijft om een ​​proces te automatiseren, meer dan één klant het proces en de code kan gebruiken.

Hetzelfde concept van herbruikbare code geldt voor veel verschillende situaties, inclusief marketing. In samenwerking met drukke eigenaren van kleine bedrijven die zeggen dat ze geen tijd hebben om nieuwe inhoud voor hun blog of website te schrijven, laat ik ze zien hoe ze de logica van herbruikbare code kunnen toepassen. Bijvoorbeeld: persberichten of e-mails die naar aanleiding van een klantvraag worden verzonden, worden nieuwsbrieven, blogposts en tweets. Er is geen reden om het wiel opnieuw uit te vinden, hergebruik gewoon wat er is geschreven. Soms is de? Code? of inhoud vereist een beetje aanpassingen voor het blog- of nieuwsbriefpubliek, maar als je eenmaal de basis hebt, is de rest eenvoudig.

En voor mij is gemakkelijk het sleutelwoord. Tenzij u een professionele schrijver of blogger bent, kunnen deze tools, WordPress, Twitter, Plaxo, Vriendenfeed, zijn allemaal middelen om een ​​doel te bereiken. En het eindresultaat is interesse in uw product, dienst of merk vergroten. Met dat doel voor ogen is mijn team constant op zoek naar nieuwe blogtools om het proces te vereenvoudigen en te stroomlijnen. En het lijkt erop dat er om de paar weken iemand iets nieuws lanceert. Op dit moment zijn mijn favorieten TweetDeck als TweetLater.

tweetdeck.png

TweetDeck ? Omdat we inhoud beheren voor meerdere klantaccounts, vind ik het leuk dat ik voor elke klant groepen contacten of aangepaste zoekopdrachten kan maken. Met de nieuwste upgrade kan ik eenvoudig van gebruiker naar gebruiker schakelen voor realtime interacties.

Dit is altijd mijn favoriete vorm van interactie op Twitter, maar ik kan niet overal tegelijk zijn, dus vertrouw ik op TweetLater om mijn zichtbaarheid te behouden als ik er niet kan zijn. Ik gebruik dit niet veel voor mijn persoonlijke Twitter-accounts, maar het is geweldig voor klanten zoals trainingsorganisaties die regelmatig aankondigingen en lesupdates hebben. Als we een stagiair aan de taak toewijzen, hebben we dagelijkse tweets gepland tot eind september. Ik kan erop springen als ik meer tijd heb, maar TweetLater handhaaft een basisniveau van activiteit voor mij.

Een laatste gedachte: het is gemakkelijk om overweldigd te raken door alle keuzes. Mijn suggestie: kies er een paar die werken, en gebruik ze goed en ze zullen resultaten opleveren.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.