Marketing voor smartwatch-gebruikers: onderzoek dat u moet weten

smartwatch-adoptie

Voordat je dit bericht leest, moet je twee dingen over mij weten. Ik hou van horloges en ik ben een Apple-fan. Helaas komt mijn smaak in horloges niet helemaal overeen met de prijskaartjes op de kunstwerken die ik graag om mijn pols zou willen hebben - dus de Apple Watch was een must. Ik denk dat ik niet de enige ben die dat denkt. Volgens NetBase is het Apple Watch versloeg Rolex in sociale vermeldingen.

Ik had geen hoge verwachtingen dat de Apple Watch mijn werk of privéleven zou veranderen, maar ik ben onder de indruk van de impact die het heeft gehad. Hoewel de meeste van mijn vrienden aan hun smartphones zijn vastgebonden, heb ik de neiging mijn telefoon bij de hand te laten en het de hele dag te vergeten. Ik heb alleen de applicaties uitgefilterd waarvan ik op de hoogte wil worden gesteld aan het horloge. Als gevolg hiervan grijp ik niet naar mijn telefoon en verdwaal ik het komende uur in een moeras van app-meldingen. Dat alleen al heeft het tot een waardevolle investering voor mijn productiviteit gemaakt.

Kentico's Smartwatch-enquête is de 10e aflevering van de lopende Kentico Digital Experience Research-serie. Ondanks matige verkopen zou bijna 60% van de respondenten uiteindelijk een smartwatch willen hebben; en 36% is van plan dit in het komende jaar te doen.

Download Kentico's Smartwatch Research

Smartwatches bieden een unieke kans omdat ze apps van derden kunnen uitvoeren. Dus terwijl apparaatfabrikanten ernaar streven om boeiende use-cases voor de smartwatch te creëren, moeten merken en marketeers ook het kleine scherm goed in de gaten houden.

Een derde van de respondenten vond het een goed idee om routebeschrijvingen op te vragen, dieet en fitness bij te houden, spraakgestuurde zoekopdrachten en realtime waarschuwingen van een luchtvaartmaatschappij, bank of sociaal netwerk via een smartwatch. De integratie van Apple Maps en Watch is echt geweldig ... ik hoop dat de kwaliteit van de kaarten blijft verbeteren!

Extra Smartwatch-gebruikers:

  • 71% van de consumenten zou het goed vinden met geselecteerde advertenties op de smartwatch
  • 70% van de consumenten denkt dat ze de smartwatch alleen voor persoonlijk gebruik zullen gebruiken
  • Een meerderheid van de respondenten zei het meest enthousiast te zijn over het idee om e-mails en sms-berichten op hun smartwatch te krijgen.

Hier is een geweldige infographic die enkele van de bevindingen opsplitst:

Smartwatch-adoptieonderzoek van Kentico

Over Kentico

Kentico is een alles-in-één CMS, e-commerce en online marketingplatform dat bedrijfsresultaten stimuleert voor bedrijven van elke omvang, zowel on-premise als in de cloud. Het biedt klanten en partners krachtige, uitgebreide tools en klantgerichte oplossingen om verbluffende websites te maken en klantervaringen eenvoudig te beheren in een dynamische zakelijke omgeving. De uitgebreide selectie van kant-en-klare webonderdelen, eenvoudige aanpassingen en open API krijgt websites snel operationeel. In combinatie met de volledige reeks geïntegreerde oplossingen, waaronder online marketing, e-commerce, online communities en intranet en samenwerking, optimaliseert Kentico de digitale klantervaring volledig via meerdere kanalen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.