Je weet dat je een Smippy bent wanneer

hippie
Leestijd: 3 minuten

Je weet dat je een social media-hippie (smippy) bent, wanneer:

(Lees voordat je een opmerking plaatst eerst het laatste gedeelte van dit bericht!)

Ik hou van smippies, begrijp me niet verkeerd. Ik zou er ooit een willen worden - nadat ik genoeg geld heb gespaard om wat land in de bergen (met satellietbreedband) en een paar liter patchouli te kopen. Maar tussen nu en dan moet ik de rekeningen betalen.

Mijn rekeningen worden betaald als bedrijven de vooruitziende blik en de moed hebben om te profiteren van media die resulteren in een betere ROI en klanttevredenheid dan ooit tevoren. Ik help ze daarbij, en ik zal me er niet voor verontschuldigen.

Twitter als marketingmedium

Guy Kawasaki vertelde Robert Scoble dat Twitter misschien wel de beste PR-tool in de geschiedenis is. Twitter evolueert.

In recente interviews merkte oprichter Evan Williams al op dat hij meer enthousiast is over de mogelijkheden van Twitter als marketingmedium dan simpelweg een sociaal platform. Twitter onderneemt ook stappen om verzilver het succes. Neem dat smippies!

Twitter is een op toestemming gebaseerd marketingmedium. Als zodanig biedt het een perfecte kans voor bedrijven om zichzelf op de markt te brengen hoe zij effectief achten. Door directe reacties via Tweet later en het automatisch plaatsen van mijn blogposts in Twitterfeed, Ik heb het aantal abonnees op mijn blog met 5% verhoogd en het dagelijkse lezerspubliek (rechtstreeks van Twitter) met gemiddeld 8%.

If u kies ervoor om mij te volgen, u geeft mij inherent toestemming om met u te communiceren. Raak niet boos als ik dat doe. Het eerste dat elk bedrijf zou moeten doen, is profiteer van die handdruk en antwoord direct met iets leuks. Vind je het niet leuk? Ontvolgen! Het is zo makkelijk.

Sociale media marketing

Smippies zouden gelukkiger moeten worden, niet meer overstuur, over socialemediamarketing. Pop-ups en andere opdringerige marketing vervagen tot zonsondergang. Ten slotte passen bedrijven zich aan en proberen ze de consument te vinden en ermee in contact te komen waar de consument is - niet door de consument tegen hem te schoppen en te schreeuwen.

Zoekmachinemarketing is hier een goed voorbeeld van. Bedrijfsblogging wordt een essentiële oefening voor bedrijven, aangezien het een uitstekend middel is voor zowel behoud als acquisitie. Consumenten zitten op zoekmachines - daar moeten bedrijven zijn!

Wanneer bedrijven staken!

Dus je hebt alles gelezen en je moet denken dat ik een groot kapitalistisch varken ben dat bedrijven adviseert om elk medium te gebruiken om te manipuleren, manipuleren, manipuleren en verkopen, verkopen, verkopen.

Niet het geval.

Het mooie van sociale media is dat het eindelijk het speelveld in evenwicht heeft gebracht. Bedrijven die proberen het medium te misbruiken, zullen niet alleen falen, ze zullen ook in verlegenheid worden gebracht. De manipulatie en misbruik van Twitter, bloggen en sociale media wordt met pijnlijke en snelle straffen beantwoord ... zo niet een totale ramp.

Dat is goed voor iedereen! Smippies inbegrepen.

8 Reacties

 1. 1
 2. 3

  Ik hou van dit bericht! Het maakte me echt LOL.

  Toen ik begon te reageren, zette het me aan het denken, dus ik heb uiteindelijk een reactie op mijn blog geplaatst: http://www.afhill.com/blog. Er zijn zeker smippies die er zijn, en dat zal waarschijnlijk altijd zo zijn. Maar meer van ons moeten ernaar streven smullets te zijn - degenen die beide kanten van sociale media herkennen: zowel het persoonlijke als het professionele.

 3. 4

  Ik heb Andrea hier eigenlijk gevolgd vanaf haar post over jouw post (en ik denk dat ik er ook naar zal verwijzen).

  Reken mij (en ons netwerk) zeker uit de Smippy-menigte. Zoals je bericht echter laat zien, plaatst intelligent bloggen en als een echte mens je in de categorie Smippy en Smullets (complimenten van Andrea) 🙂

  Bloggen is absoluut "automatisch" als je eenmaal voorbij de invoer (met de hand) bent gekomen van wat je overbrengt. Ik denk dat de blogs die me een beetje gek maken, degene zijn waar mensenhanden het pas tegenkwamen toen het werd opgezet.

  U kunt het verschil zien 🙂

  Vreemd genoeg lijkt Twitter vandaag een volmondig thema voor mij - zowel in e-mails als in posts. We hebben het ook eerder behandeld en gebruiken het, maar het is alsof je een nieuw woord leert ... er is altijd een reden waarom dingen weer opduiken (dus een opfriscursus van Twitter is in orde, zo lijkt het universum me te vertellen).

  Oh, en trouwens, de retraite in de bergen met een satellietverbinding klinkt mij ook geweldig in de oren!

 4. 5

  Smippy, Smulets… Dit maakt me aan het lachen! Je maakt een heel goed punt over hoe de smippies in verlegenheid zullen worden gebracht, want dat is alles wat ik hoor… .. verwijder alles behalve het thema. Als je verkeer van de tweeners wilt, kun je maar beter een paar toeters en bellen hebben om zelfs naar je blog te kijken.

  Hoe dan ook, ik ben in de pijnboombossen, ik ben er dol op, maar moet ook nog rekeningen betalen. 🙁

 5. 6
 6. 7

  Ik vind het heerlijk om een ​​bericht tegen te komen dat een gesprek opwekt dat ik heb gemist. Doug, ik waardeer de transparantie die je biedt in je eigen ervaring uit de eerste hand. Het voegt lagen toe aan je geloofwaardigheid en geeft mensen (zoals ik) tastbare en relevante anekdotes.

  Nu moet ik me haasten en Smippy in een zin gebruiken, zodat ik het vastleg aan mijn langdurige sociale media-vocabulaire. 🙂

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.