Laat u niet ontmoedigen door sociale media

Jay Baer

Jay BaerEen van de mensen bij wie ik mijn best doe om te horen spreken is Jay Baer. Vanmorgen moest ik voor de zon wakker worden om naar toe te rijden BlogIndiana om zijn keynote te horen - en het was de reis zeker waard. Er zijn nogal wat redenen. Jay heeft 20 jaar ervaring als marketeer en schrikt er niet voor terug om zijn mening te geven. Jay is ook een echt persoon - er is geen verschil tussen wie je op het podium ziet en wie je persoonlijk ontmoet. Ook, nadat ik Jay een half dozijn keer heb zien spreken, heb ik niet twee keer dezelfde presentatie gezien.

Ik klaagde tegen Jay dat ik benieuwd was hoe sommige blogs die veel kleiner waren dan de mijne meer retweets, likes en vermeldingen ontvingen. Ik vroeg me misschien zelfs af of sommige mensen de industrie aan het spelen waren. Jay dacht niet dat ze dat waren - hij krijgt een hoop retweets en sociale delen op zijn blog, Overtuigen en converteren (een must om te lezen!).

Ik geloof niet dat de kwaliteit van de berichten het probleem is - we worden zeer goed gerespecteerd in de marketingindustrie. Jay en ik bespraken de hoeveelheid verkeer die ik kreeg en, in vergelijking, krijgt zijn blog vergelijkbaar lezerspubliek. Zijn lezers zijn er echter behoorlijk agressief in delen de informatie die Jay verspreidt. Niet een klein aantal - een enorm aantal… gemiddeld 200 tweets per post!

In Jay's hoek staat zijn ongelooflijke inhoud, zijn expertise in het communiceren met zijn netwerken en zijn voortdurende spreekbeurten. Hij heeft ook een veel grotere aanhang op Twitter en Facebook dan wij. Overal is Jay een paar strepen boven mijn rang. Als ik een kapitein ben, is hij een admiraal. Ik heb veel respect voor hem.

Terug naar lezerspubliek.

Door dit uit te praten, werd het duidelijk dat de mensen die Jay volgen buitengewoon sociaal zijn met veel autoriteit. Mensen die Jay volgen, staan ​​ook in de hoogste rangen! Veel van Jay's volgers hebben zelf een enorme aanhang - en ze delen graag met hun netwerken. Dit is het verschil tussen mijn publiek en dat van Jay. Ik ben een soort van bouten en moeren die het uitvechten met marketeers in de loopgraven. Hoewel we mensen van alle opleidingsniveaus en anciënniteit in de sector aantrekken… het is een blog over marketing.

Jay heeft ook een blog over marketing, maar hij is veel meer gefocust en verfijnd op het gebied van sociale media dan ik. We zagen een breed zwad… met alles van analytics naar e-mailmarketing. Het publiek dat ik bereik is betrokken, maar heeft geen neiging om de inhoud die ik schrijf te delen of te promoten. Veel van mijn lezers zijn totaal inactief op sociale media en richten zich meer op merkmarketing en reclame.

Hier is mijn punt. Ik was kortzichtig terwijl ik zeurde over de prestaties van mijn inhoud. Ik zou helemaal niet ontmoedigd moeten zijn - ik zou aangemoedigd moeten worden dat ik spreek met een geëngageerde groep lezers die nog niet in de leegte van sociale media zijn gesprongen. Ik hoop dat ik ze kan helpen om daar te komen, maar het is misschien niet vandaag of morgen, het kan jaren duren. Uw netwerk zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn, vooral als u zich niet in de online-industrie bevindt. Raak niet ontmoedigd als je een heleboel geweldige inhoud schrijft, maar deze wordt slechts door een handvol mensen gedeeld. Niet iedereen is zo sociaal als wij.

3 reacties

 1. 1

  Bedankt. Ik verdien dat allemaal niet, maar bedankt.

  Ik heb de cijfers hierover nog nooit definitief uitgevoerd en ik weet zeker dat er uitschieters zijn, maar ik geloof dat het anekdotisch waar is. Wat ik mijn klanten die bloggen, vertel, is dat hoe beperkter je contentfocus is, hoe groter de kans dat je deel- en abonnementsgedrag stimuleert, omdat het waarschijnlijker is dat de lezer het gevoel heeft dat je rechtstreeks over hun situatie praat. De afweging is verkeer.

  Breder = meer bezoekers, minder delen + abonnementen
  Smal = minder bezoekers, meer delen + abonnementen

  Verdomme, nu moet ik hier ook een blogpost over schrijven! Bedankt voor het duwtje DK. Leuk je weer te zien zoals altijd!

 2. 3

  Twitter blijft een speeltuin van de intellectuele en sociale 'twitterati'. Ik volg alleen al meer dan honderd mensen in de marketing / sociale / technische ruimte, en het kan een beetje ontmoedigend zijn om alle informatie te verwerken. Veel van de inhoud die wordt geretweet, komt voort uit een nog kleinere subset. Over aggregatie gesproken, hoe zit het met de naam verergering. Het enige dat ik Dick Costolo op Twitter zou vertellen, is: "Breng Twitter naar de massa, de enorme ongewassen volgelingen, geef me 400 miljoen Twitter-gebruikers, en dan praten over een effectief verdienmodel." Maar als het gaat om wat jullie doen, komt het erop neer dat je regelmatig nuttige, tot nadenken stemmende inzichten moet verschaffen. En (tromgeroffel) je moet gewoon communiceren met het publiek, via commentaar, op evenementen, overal. Eigenlijk bevatten de commentaren die ik lees in veel gevallen vaak veel goeds. Dit is de vloek en zegen van de cult-achtige realiteit van ons lot.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.