De echte reden om een ​​socialmediagoeroe in te huren

Depositphotos 53911431 s

In de afgelopen tien jaar heb ik onvermoeibaar gewerkt om een ​​online aanhang, autoriteit en uiteindelijk een bloeiend bedrijf op te bouwen bedrijf. Nu sta ik voor mensen die mijn diensten willen inhuren, zodat ik ze kan helpen hetzelfde te doen. Soms is het een geweldig bedrijf met ongelooflijk talent en kan ik dat waarmaken. Soms is dat niet het geval en bied ik een andere dienst aan.

Door al die jaren heb ik gezien hoe anderen me online overtroffen en heb ik veel geleerd. Ik heb ook vele anderen overtroffen… zeer weinigen hebben een gepubliceerd boek of een eigen bedrijf gecentreerd rond hun expertise. Het heeft me inzicht gegeven in wat werkt, wat niet werkt, welke investeringen je autoriteit een vliegende start kunnen geven, en wat er echt schade aan kan toebrengen.

douglas karr godin

Al die kennis is echter niet echt de reden waarom je mij zou willen inhuren. Die informatie is er ... het is online via mijn blogposts, my zakelijk bloggen boek en mijn presentaties. Als je mij volgt, of een van de andere zogenaamde social media goeroes, vrijwel allemaal plaatsen ze de informatie gratis. Zeker - velen bieden beknopte trainingsmogelijkheden om een ​​spoedcursus te krijgen (het is een goede reden om ons te zien spreken) ... maar het punt is dat je het nog steeds kunt krijgen zonder ons in te huren.

Wat u niet gratis kunt krijgen, is onze autoriteit. Social media-goeroes hebben een geweldige aanhang - meestal binnen een mooie niche. Mijn niche is online marketing, inbound marketing en het integreren van zoek-, sociale en andere online technologieën om zaken op te bouwen. Hoewel ik met veel bedrijven overleg over die onderwerpen, zijn andere bedrijven die in mijn diensten hebben geïnvesteerd op zoek naar iets heel anders ...

Ze zijn op zoek naar mijn goedkeuring dus kunnen ze autoriteit opbouwen sneller… evenals toegang tot mijn publiek.

Fans, volgers, lezers en abonnees zijn tegenwoordig een waardevol goed… vooral als je dat aantal kunt blijven groeien. Sommige mensen vragen me om te spreken omdat ze mijn presentaties hebben gezien en ervan genoten, maar heel veel anderen vragen me om te spreken omdat ze weten dat ik hun bedrijf of hun conferentie bij mijn publiek zal promoten. Als ik spreek - ik wil dat het een geweldig evenement wordt ... uitverkocht met geroezemoes over het hele internet. Eerlijk gezegd is de kans klein dat ik een evenement promoot waar ik niet aan deelneem ... Ik raak er gewoon niet genoeg enthousiast over om ze oprecht te promoten ... en mijn publiek kan het zien.

Dat gezegd hebbende, neem ik mijn spreekkansen en aanbevelingen serieus. Ik gooi niet zomaar een goedkeuring weg zonder in de bron te geloven - zelfs als ik daarvoor word betaald. Ik werk met veel bedrijven die ik nog nooit online heb genoemd. Het is niet dat ik ze niet waardig vind, het is dat het irrelevant zou zijn om ze aan mijn toehoorders te noemen. De introductie zou misplaatst en geforceerd lijken.

Ik ben verbaasd over het aantal social media goeroes die betaalde posts, betaalde tweets en betaalde aanbevelingen aanbieden zonder ervoor te zorgen dat ze waarde toevoegen aan hun publiek. Ze hingen goedkope foto's op terwijl ze naast iemand stonden die belangrijk was om op de een of andere manier het gevoel te geven dat ze net zo belangrijk moesten zijn ... zie foto hierboven;).

Ik doe er alles aan om deze tactieken te vermijden ... het zou een belediging zijn voor het publiek waar ik zo hard aan gewerkt heb om ze uiteindelijk in gevaar te brengen. Ik denk dat het een kortetermijnstrategie is om geld te verdienen - en het devalueert hun publiek in de loop van de tijd. Veel van de geld verdienen online goeroes doe dit. Ze moeten vals spelen en aanbevelingen kopen om bij te blijven met de opgeblazen persoonlijkheid die ze online hebben gecreëerd. Hun publiek komt en gaat terwijl het ontdekt dat ze bedrogen zijn.

Als je echt een grote online aanwezigheid en toegang tot het publiek van een social media goeroe, de gemakkelijkste manier om dit te doen, is door een groot in te huren social media goeroe dat het volgende heeft waartoe u toegang wilt krijgen en waarmee u autoriteit wilt opbouwen. Volgens de FTC-richtlijnen zal ik altijd aangeven dat ze een klant zijn of dat ik een vergoeding krijg voor mijn goedkeuring. Omdat ik ervoor heb gezorgd dat ik mijn publiek niet heb gepimpt voor iemand die me een cent wil gooien, kan het mijn publiek niet schelen dat ik ervoor betaald word. Ze zijn gaan erkennen dat zelfs mijn betaalde aanbevelingen altijd waarde zullen opleveren.

Het inhuren van een social media-goeroe kan u voorzien van belangrijke informatie en advies die uw bedrijf zullen helpen stimuleren ... maar de echte reden om er een in te huren is om toegang te krijgen tot hun publiek en autoriteit door middel van een goedkeuring. Zonder dat heb je een lange weg voor de boeg. Hiermee kunt u uw aanwezigheid op sociale media en online autoriteit een vliegende start geven.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.