Equity op sociale media en rendement op investering

gary vee

Gary Vaynerchuck is hard op weg om een ​​social media-evangelist te worden waar ik altijd naar luister, die ik volg en waar ik het mee eens ben. Bryan Elliott interviewde Gary onlangs in een tweedelige serie die ik elke bedrijfseigenaar zou aanmoedigen… van klein tot CEO… om naar te luisteren.

Eén punt in het interview viel me op – en ik weet niet zeker of er voldoende nadruk op werd gelegd in het interview. Gary had het over bedrijven die gelijkheid in sociale media. Marketeers en bedrijven zijn vaak op zoek naar de snelle hit, de campagne met een groot rendement op marketinginvestering. Ik vind dat bedrijven echt anders over sociale media moeten nadenken.

Ik heb altijd gezegd dat bloggen een marathon is, geen sprint. Ik heb nu klanten die gefrustreerd zijn omdat ze, na een aantal maanden, niet het enorme rendement zien dat sommigen in de branche aangeven. Ze zien echter groei en momentum... en daar richten we hun aandacht op.

Het lijkt veel op geld op uw pensioenrekening zetten en verwachten over een paar jaar met pensioen te gaan. Zou het kunnen gebeuren? Ik veronderstel dat je een aandeel zou kunnen raken dat uitbarst... maar wat zijn de kansen?! Het feit is dat elke tweet, elke blogpost, elke Facebook-reactie ... en het volgende dat je ontvangt ... is een kleine investering in de toekomst van je bedrijf. Stop met zoeken naar een onmiddellijke oplossing.

Houd net als bij uw pensioenrekening de trends in de gaten en zorg ervoor dat het de goede kant opgaat. Krijg je een aanhang? Bereik je meer mensen? Krijg je meer vermeldingen, likes en retweets? Dit zijn allemaal stuivers, centen en dubbeltjes die worden gestort op uw social media equity-account.

Persoonlijk ben ik ongeveer tien jaar geleden begonnen met sociale media en heb ik wekelijks, zo niet dagelijks geïnvesteerd. Sommige mensen zijn verbaasd over hoe snel mijn bedrijf Highbridge, is gegroeid. We hebben ons kantoor iets meer dan een jaar geopend en zijn ongeveer 18 maanden fulltime bezig. We hebben 3 fulltime medewerkers en meer dan een dozijn fulltime partnerbedrijven waarmee we dagelijks samenwerken. We hebben klanten uit Nieuw-Zeeland, in heel Europa en in heel Noord-Amerika.

Ik heb dit bedrijf niet in een jaar of twee jaar opgebouwd. Ik heb het bedrijf het afgelopen decennium opgebouwd en de expertise in nog een decennium daarvoor opgebouwd. Twintig jaar investeren in mezelf en mijn online community voor Ik heb ooit de deuren van mijn bedrijf geopend! Het vereist momentum, geduld, nederigheid… en continue druk om te slagen.

Als uw bedrijf vroeg of laat begint te investeren, is de kans groot dat uw bedrijf robuust is en een trouwe gemeenschap van klanten en fans heeft. Begin vandaag nog met het inzetten van aandelen in sociale media en u zult niets missen. Zoals Gary stelt, heeft elke overgang in de moderne media - van kranten, naar tijdschriften, naar radio en televisie, bedrijven begraven die zich niet konden aanpassen. Als uw bedrijf besluit niet te investeren, is dat prima. Uw concurrenten zullen.

Het risico komt te laat. Proberen met pensioen te gaan op 65 als je op 60 begint te sparen, werkt niet. Investeren in sociale media evenmin. Bedrijven moeten de manier waarop ze naar sociale media, zoeken (beïnvloed door sociale) en online marketing kijken fundamenteel veranderen als ze willen overleven morgen. Dit is geen modegril.

3 reacties

  1. 1

    Dit is de manier waarop ik me de afgelopen weken heb gevoeld. Het is verfrissend om uw mening hierover te zien en te erkennen dat inspanningen op het gebied van sociale media tijd kosten, zelfs in een 'reageer NU'-achtige sfeer!

    Ik heb eigenlijk net over mijn zorgen geblogd voordat ik dit las! Ik herlas het na het lezen van je bericht en zag dat ik had geschreven: "Ik denk dat het ZWAARSTE deel van het leiden van sociale media-inspanningen is: onmiddellijke resultaten willen in een wereld met onmiddellijke respons!" (http://bit.ly/l5Enda).

    Bedankt voor de post Douglas! Het wordt zeer gewaardeerd!

  2. 2

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.