Gebruik van sociale media maakt geen expert

geek-en-poke.pngVandaag werd ik weer uitgenodigd voor een handvol evenementen - persoonlijk en via webinar - om bekendheid te krijgen met een expert op sociale media en hun kijk op social media marketing. Terwijl ik hun profielen, hun LinkedIn-info, hun sites en hun blogs bekijk, vind ik geen substantiële informatie die het uitgangspunt ondersteunt dat ze experts op het gebied van sociale media zijn.

Social media expert? Werkelijk? Misschien hebben ze tienduizenden Twitter-volgers, honderden reacties op hun Facebook wall, and membership in a dozen or so networks. Perhaps because they’re a charlatan, een haai of een nerd.

Wat zou ik classificeren als sociale media expert? I love Peter Shankman’s list of kwalificaties en diskwalificaties voor experts op het gebied van sociale media. I would add – that if it’s pertaining to business – I would like to see a lange lijst met meetbare resultaten en referenties bij een verscheidenheid aan bedrijven en strategieën.

Beschrijf ik mezelf als een expert? I do – but not because I claim to understand it all. This is a young medium and its changing on a daily basis. It’s changing business behavior. It’s changing consumer behavior. My decade of experience evolving from direct marketing and database marketing, email marketing, etc. enabled me to naturally evolve into my current status.

I don’t claim myself an expert because of my knowledge of social media… I claim myself an expert because of the work I’ve accomplished for companies large and small to grow their business, retain and upsell customers, and reduce customer service calls by effectively utilizing social media.

Claim ik mezelf een expert vanwege het werk dat ik momenteel doe?

 • Terwijl VP van een blogplatformhebben we tientallen bedrijven geholpen bij het ontwikkelen van hun sociale media en zoekstrategieën om inkomende marketinginspanningen te stimuleren.
 • Ik heb een succesvol Nieuw mediabureau met een solide geschiedenis van het helpen van bedrijven bij het ontwikkelen en uitvoeren van hun sociale strategieën.
 • The integration and automation tools I’ve developed in the Bloggen, email, video- en mobiele ruimte hebben tienduizenden bedrijven bereikt.
 • de 2 sociaal netwerken Ik hielp bij het starten en blijf rennen.
 • Mijn eigen blog die meer dan 5 jaar beslaat (plus nog een paar op andere platforms) waarin ik spreek met sociale media en marketingtechnologie.

NEE! Niets van dit alles kwalificeert mij als een expert.

Ik noem mezelf om drie redenen een expert:

 1. Bedrijven zoeken deskundigen, geen goeroes en nerds.
 2. Mijzelf een expert noemen, houdt mijzelf aan een hogere standaard en verwachting bij een bedrijf waaraan ik moet voldoen.
 3. Ik pas de definitie:

Een deskundige is iemand die algemeen wordt erkend als een betrouwbare bron van techniek of vaardigheid wiens vermogen om juist, terecht of verstandig te oordelen of te beslissen, autoriteit en status krijgt van zijn collega's of het publiek in een specifiek, goed onderscheiden domein. Een deskundige, meer in het algemeen, is een persoon met uitgebreide kennis of bekwaamheid op een bepaald studiegebied.

Ben ik slimmer dan de rest van de mensen die er zijn? Nee.
Weet ik alles van social media? Natuurlijk niet.
Zijn andere experts het altijd met mij eens? Geen kans!
Is al mijn werk succesvol geweest? Nee, maar veel ervan heeft.

I do believe that I have had an outstanding knack for analyzing business processes, marketing mediums, and determining how technology can bridge the gap. I don’t liegen tegen klanten and tell them they must be a part of social media if they wish to survive. I do share with them many of the successes, though! It’s a medium I personally believe in and hope to see mass adoption of – not because it can be manipulated by bad businesses – but because it can be leveraged by great businesses.

Ik geloof dat sociale media bedrijven met potentiële klanten verbindt, verbeterde relaties tussen klanten en bedrijven opbouwt, bedrijven ertoe aanzet de klantenservice te verbeteren, transparantie opbouwt en thought leadership, ondernemerstalent en evolutie aanmoedigt… allemaal geweldig voor het bedrijfsleven.

En dat, mijn vrienden, is mijn expert mening.

PS: I’m sure if you go back far enough in my blog or comments on other blogs that I’ve torn into a few folks who self-proclaimed their expertise. Now it’s your turn. 🙂

10 reacties

 1. 1

  Ik vind het interessant dat ik in twee verschillende blogs lees dat de waarde van 'expert' discutabel is. In twee berichten die ik eerder las, werd geïmpliceerd om iedereen te negeren (en vervolgens niet aan te nemen) die de term 'expert' gebruikt als onderdeel van hun kwalificaties, maar je draait je om en noemt een van dezelfde blogartikelen als reden om je een expert te noemen , en geef na het citeren van het artikel aan dat u een expert bent. Dus wat is het? Vertrouw ik je omdat je jezelf als een expert beschouwt en Shankman citeert, of negeer ik alles wat je vanaf nu zegt omdat je jezelf als een expert beschouwt en Shankman citeert? Begrijp me niet verkeerd, ik waardeer alles wat je hebt bereikt, en ik volg je blog, dus ik vind duidelijk waarde in wat je zegt ... maar tegenstrijdigheid als deze is waarom mijn klanten zo in de war zijn.

  • 2

   Hoi Robert! Ik geef volledig toe dat mijn kant in dit bericht tegenstrijdig is - zelfs hypocrisie. Ik verwijs naar de andere berichten omdat ik graag zou willen dat het gesprek doorgaat met verschillende perspectieven. In het verleden vermeed ik het woord 'expert'. Naarmate ik echter meer werk in het veld blijf, zie ik dat steeds meer mensen de titel 'social media-expert' gebruiken.

   Ik bevind me op een punt in mijn carrière dat ik me zorgen maak dat bedrijven worden bedrogen door zelfbenoemde 'experts', maar bedrijven blijven ze zoeken. Blijf ik kijken hoe zaken gaan naar mensen zonder ervaring of 'expertise'? Of - kondig ik mezelf aan als expert, bewijs ik mijn waarde en krijg ik die zaak?

   Ik noem mezelf vanaf nu een expert vanwege de zakelijke voordelen. Eveneens - ik waardeer het dat jij en mijn andere lezers me aan een hogere standaard houden!

   Bedankt - ik waardeer de opmerking echt!
   Doug

 2. 3

  Ik ben het met je eens, Douglas. Het vergt jarenlange ervaring met gunstige output (inclusief iemands mislukkingen, we tellen alleen hoe iemand gestegen is na zo'n mislukking, daarom is het nog steeds gunstig) om een ​​expert te worden genoemd. Met duizenden volgers op Twitter is er nog geen één.

 3. 4

  Hallo Doug,

  In geen enkele andere discipline heb ik zoveel discussie gezien over wie een expert is, wie niet en wat de criteria vormt om de status van expert te bereiken. Ik begrijp de zorg, want ook ik heb gezien dat veel mensen zichzelf social media-experts noemen, maar niet de marketingexpertise hebben om ermee mee te gaan. Ze kennen de tools, maar het maakt hen geen expert in marketing met sociale media als kanaal.

  Ik ben al meer jaren marketeer dan ik wil toegeven, en heb de marketingdiscipline op alle kanalen geleerd, met behulp van alle soorten tactieken, van strategie tot uitvoering. Het toevoegen van sociale media als een ander kanaal voor marketing is een natuurlijke vooruitgang en is er één, helaas hebben veel marketeers tot voor kort genegeerd toen ze zich realiseerden dat ze dit beter konden uitzoeken.

  Maar de enige mensen die u tot expert kunnen noemen, zijn uw klanten en klanten. Ze zijn het bewijs dat de term valideert.

 4. 5

  Hallo Doug,

  Ik ben het van harte eens met uw opmerkingen, de term "expert" wordt veel te gemakkelijk toegepast. Ik ken een aantal mensen die zichzelf op de markt brengen als experts in sociale media en toch de ideeën en strategieën van andere schrijvers stelen en ze de hunne noemen. Ik ben momenteel bezig met het creëren en bouwen van een sociale strategie voor een van de grootste vastgoedgroepen van het land en dat was een echte eye-opener voor mij. Ik ben het met Deborah eens in haar opmerkingen dat alleen klanten en klanten je kunnen kronen met de expert-tag. Ik leer nog steeds ontzettend veel en ik ben zeker geen expert, maar ik werk eraan. Geweldig artikel

 5. 6
  • 7

   Patrick,

   Ik ben het meestal met je eens. Ik voel me altijd vreemd als ik mezelf promoot met een titel als 'expert'. Feit is echter dat bedrijven op zoek zijn naar 'experts' en alleen degenen die de titel gebruiken, zullen worden gevonden.

   Cheers!
   Doug

 6. 8

  Door u te kennen en met u samen te werken aan een verscheidenheid aan projecten, kan ik zeggen dat ik er van harte voor sta dat u naar uzelf verwijst als een expert. Zoals je zei, komt de titel zowel van je successen als van je mislukkingen, zoals door David in de eerste opmerking werd vermeld. Het wordt waarschijnlijk oud bij jou, maar ik weet dat als ik een vraag heb over iets dat te maken heeft met technologie en sociale media, ik een antwoord krijg op basis van ervaring, kennis en vertrouwen. Dat is wat ik zou zoeken bij een expert in elk onderwerp of elke branche.

 7. 9

  Doug, dit is om een ​​aantal redenen een fantastische post.

  1. Het is direct en to the point: geen BS Ik sla graag de voorgerechten over en ga naar het hoofdgerecht.
  2. Het is precies: elke nerd kan erachter komen hoe hij sociale media kan aanpassen, maar experts genereren zaken (ook wel "the bottom line" genoemd).
  3. Het is eerlijk: we verkennen hier nieuwe grenzen die in beweging zijn en snel veranderen. De echte experts zijn degenen die zelfverzekerd en toch nederig genoeg zijn om eerlijk te zijn en te zeggen: "Ik weet het niet", en dan het antwoord te vinden, in plaats van te doen alsof ze alles weten.

  Mooi hoor! Gedeeld!

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.