The Wicked Lies die social media goeroes weven

Depositphotos 33207643 s

Dit is een rant. Leugens leugens leugens. Ik ben het zo zat om al die onzin te horen die 'goeroes' van sociale media aan klanten vertellen. Gisteravond heb ik een Twitter uitgelegd training met Linda Fitzgerald en haar groep, Affiliated Women International. De groep bestaat uit ervaren, mondige zakenvrouwen. In hun woorden:

Onze visie is om "vrouwen wereldwijd te versterken". De missie is om vrouwen te verrijken, aan te moedigen en toe te rusten op een manier die leidt tot empowerment.

Tijdens de eerste helft van de bijeenkomst moest ik enkele leugens verdrijven die de groep was verteld. Dit is niet de eerste keer. Het vereist dat ik iedereen een stap terug zet en ze echt kalmeert. Sociale media kunnen intimiderend zijn, maar dat hoeft niet.

Bij sociale mediasites worden geen handleidingen meegeleverd.

De reden is dat elke persoon de voordelen, het doel, de voorkeuren en antipathieën anders meet. Social media stelt de gebruiker in staat ... je kunt lezen of niet lezen, volgen of ontvolgen, in- of uitschrijven, lid worden of vertrekken ... het is aan jou. Het is niet aan een of andere man die zichzelf als een industrie ophemelt expert maar heeft nog nooit in zijn leven een lange termijn merk- en marketingstrategie uitgevoerd.

 • Zeg me niet dat ik geen automatische directe berichten op Twitter moet gebruiken. Ik heb meer dan 500 abonnees toegevoegd aan de RSS-feed van mijn blog. Ik heb meer dan 30,000 volgers op Twitter. Mensen volgen niet meer vanwege de automatische DM. Het kan me niet schelen als je het niet leuk vindt. Je hoeft me niet te volgen. Of meld ze gewoon af!
 • Zeg me niet dat ik niet kan verkopen op mijn blog. Ik kan en doe verkopen op mijn blog. Natuurlijk pas ik mijn bewoordingen aan en krijg ik de beste resultaten wanneer ik zacht verkoop en eerst mijn autoriteit en expertise bewijs. Ik weet wat ik doe. Bij mijn bedrijf heeft mijn blog de meeste conversies van alle medewerkers.
 • Zeg me niet dat ik video's op YouTube moet publiceren. Ik maak video's om een ​​persoonlijk inzicht te geven in mijn persoonlijkheid en zodat mensen me visueel leren kennen, niet alleen in tekst. Ik vind het belangrijk, maar het is niet de sleutel tot mijn succes. Ik heb liever dat een klant die zich niet op zijn gemak voelt met video dit vermijdt dan dat hij het slecht doet.
 • Zeg me niet dat ik niet overal reclame moet maken. Ik heb een succesvolle blog met duizenden bezoekers per dag, duizenden abonnees, duizenden volgers, en ik krijg spreekbeurten (een op een internationale conferentie in Las Vegas... daarover binnenkort meer), adviesoptredens, programmeermogelijkheden en Ik zit in het bestuur van 2 startups. De kleine dubbele lijnen op mijn berichten lijken me niet tegen te houden. Ik ga me niet verontschuldigen voor het verdienen van een paar honderd dollar per maand voor de meer dan honderd uur die ik in de gemiddelde week steek.
 • Zeg me niet dat ik moet deelnemen aan het gesprek op Facebook. Het maakt me niet uit of je zaken op Facebook krijgt. Ik heb het geprobeerd. Ik niet. Dus als ik daar de feeds van mijn blog en Twitter automatiseer en één keer per maand inlog, dan is dat goed genoeg voor mij. Facebook is AOL-versie 20… of MySpace 3.0… zeker dat het de aantallen en de groei heeft… maar er zal iets beters komen. Daarom hou ik van internet. Ik ga niet al mijn verkeer, netwerk en relaties op een sociaal netwerk op het spel zetten... Ik bewaar dat op mijn blog die ik bezit/beheer/direct/back-up/controleer, heel erg bedankt.
 • Zeg me niet dat ik geen e-mail kan sturen met één grote afbeelding en geen tekst in mijn e-mailmarketingcampagne. Ik deed het en kreeg de hoogste respons van al onze campagnes. Kom er overheen.
 • Zeg me niet dat ik niet mag schelden. Ik vermijd zo veel mogelijk online vloeken omdat ik het gevoel heb dat het respectloos is voor mijn publiek. Maar als je wilt vloeken, vloek dan weg! Ik hoef het niet te lezen (hoewel ik nogal wat succesvolle sites lees die dat wel doen). Ik kies er gewoon voor om dat niet te doen.

Als je je Verdien snel geld plannen op Twitter. Ga ervoor! Als je er profijt van hebt, goed voor je. (Ik zal je niet volgen of je enige aandacht geven.) Als je je volgende hook-up op Facebook wilt vinden, ga ervoor. Als je wilt gebruiken Twitter als zoekmachine, ga ervoor! Ik gebruik het als een nieuws-ticker ... Ik hou ervan om willekeurig op een link te klikken, deel te nemen aan het gesprek, iemand te helpen of gewoon ermee te proberen verkeer naar mijn blog te leiden. Laat me met rust! Ik kan het gebruiken zoals ik wil!

Als u een presentatie bijwoont, een blog leest, een webinar bijwoont en nog wat goeroe begint over te praten tweetiquette, en wat je wel of niet moet doen ... je verhouding tussen volgers en mensen die je volgt, enz., ren naar de deur ... loop niet. Deze goeroes heb geen idee wat uw bedrijf is, wat uw branche is, wat uw concurrentie is, uw verkoopstijl, hoe u uw product positioneert of wat uw persoonlijkheid is. Hoe kunnen ze mogelijk vertel je hoe je sociale media gebruikt ?!

Ik deel strategieën met mijn publiek die ik heb geprobeerd, hoe de resultaten te meten en wat werkte/wat niet?. Ik leg de functionaliteit en kenmerken uit van de tools die tot hun beschikking staan. Ik moedig mijn klanten en publiek aan om te experimenteren. Ik moedig aan om te meten. Ik moedig ze aan om voldoende moeite te doen om er zeker van te zijn of het een goed medium voor je is of niet. Wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor jou… en vice versa.

Sociale media hebben geen regelboek.

Merk jouw regelt terwijl u bezig bent ... zorg ervoor dat u meet terwijl u bezig bent. U kunt veel tijd besteden aan het najagen van glanzende objecten zonder dat u uw investering terugverdient.

38 reacties

 1. 1

  Ik hou van de grotere boodschap die je bericht hier raakt, namelijk dat er geen regels zijn. Of, als er ‘regels’ zijn die het overtreden ervan soms meer succes kunnen hebben dan ze te volgen.

  Ik juich de boodschap toe om nieuwe wegen te bewandelen, geen schapenhandelaar te zijn.

 2. 2

  V: Wat is het verschil tussen een regel en een goed idee?

  A: Een regel is gewoon iets dat mensen hebben verzonnen. Een goed idee is voor veel mensen een voordeel, misschien zelfs voor iedereen.

  Doug heeft helemaal gelijk: er zijn geen regels voor sociale media. De wereld van regels is offline, maar er zijn geen leken, agenten of rechters die in cyberspace patrouilleren.

  Er zijn echter goede ideeën en enorm slechte ideeën. Een voorbeeld van een enorm slecht idee is smaad. Heb je gehoord over het vreselijke dat Doug Karr afgelopen weekend heeft gedaan? Goed, want ik heb het net verzonnen. Online leugens uitspreken of karakter belasteren kan offline negatieve gevolgen hebben. Naast het modereren van deze opmerking, zou Doug Vinny rond kunnen sturen om mijn knieschijven te breken of mij een rechtszaak aan te spannen.

  Zijn Doug's suggesties vooral enorm slechte ideeën? Ik denk het niet, maar ik ben er ook niet van overtuigd dat het allemaal geweldige suggesties zijn. U kunt natuurlijk een e-mail sturen die alleen uit een afbeelding bestaat en zo indruk maakt op de meeste van uw klanten. Als u dit doet, vervreemdt dit ook degenen die slechtziend zijn. Om deze reden probeer ik persoonlijk de wet van Veen te volgen en vermijd ik ooit een woord in een afbeelding te plaatsen. (Maar zelfs ik denk niet Flickr zou illegaal moeten zijn. Dat is overdreven.)

  Evenzo zullen Auto-DM's slechts een klein percentage nieuwe volgers vervreemden als u al hebben Duizenden volgers. Ik zou het niet aanraden als Twitter nieuw voor je is, omdat ik voorspel dat het je groei zal belemmeren.

  Er zijn geen regels voor sociale media. Maar er zijn goede ideeën, en ik ben er naar op zoek. Weet je er een?

  @robbyslaughter

 3. 3

  Dit is geniaal en heel waar. Ik hoop dat mensen die luisteren / lezen aandacht zullen schenken. Er zijn geen regels als het gaat om sociale media en sociale netwerken. Wat werkt in mijn vakgebied, werkt misschien niet voor iemand anders in de technologiewereld. Goed spul.

 4. 4

  Ik ben het in grote lijnen eens met je bericht. De regels worden voortdurend herschreven. In feite zijn er geen regels.

  Er is niet één manier om op internet op de markt te brengen.

  Er zijn * best practices * om bepaalde dingen op internet te doen. Er zijn goede manieren en verkeerde manieren om bijvoorbeeld een door advertenties ondersteunde videoserie te verspreiden (als je succesvol wilt zijn). Er is een goede manier om geld te verdienen met een blog als het in de eerste plaats een journalistiek platform is (die advertenties met dubbele regels kunnen de schijn van ongepastheid wekken).

  Er * is * expertise op het gebied van sociale media, omdat sommigen van ons dit al meer dan een decennium doen en best practices hebben uitgewerkt voor algemene taken en doelen.

  Aan de andere kant besteed ik ook heel vaak een groot deel van mijn tijd aan het opvolgen van slecht advies met goed, omdat een of andere 'expert' de wet vastlegde na drie maanden Mashable en Techcrunch te hebben gelezen en besloot dat ze een professional in het bedrijf moesten worden .

 5. 6

  "De wereld van regels is offline, maar er zijn geen {advocaten}, agenten of rechters die in cyberspace patrouilleren." Welnu, er zijn inderdaad advocaten, politie EN rechters (de laatste zijn meer veroordelend dan die van de rechtbank!), En smaad en DMCA zijn slechts enkele (maar meest prominente) woekeraars in cyberspace.

  Ik ben het niet eens met de term ‘best practices’ die wordt gebruikt als een mildere of op de een of andere manier andere vorm van de term ‘regels’, aangezien dat gewoon een mooie nieuwe manier is om ‘regels’ te zeggen. Best practices worden misschien meer toegepast op paginacodering, maar niet op inhoud (anders dan stijl & grammatica en spelling, en in dat geval Best Practices FTW, maar stijlgrammatica en spelling maken GEEN inhoud - ze maken inhoud alleen contextueel en begrijpelijk, wat moet belangrijk blijven).

  Zoals je ziet - ik heb hier regels opgesteld - maar geen regels voor het ontwerpen of benaderen van sociale media, dus ik zal het niet doen.

 6. 7

  Goed geschreven, gewaagde, eerlijke blogpost.

  Of mensen het eens zijn met het sentiment van de post, is aan hen, maar ...

  Dit is een belangrijke blogpost voor de bredere gemeenschap. Zorg ervoor dat u zich aan de belangrijke regels houdt:

  Bied waarde
  Verbinden en communiceren
  Blijf jezelf

  bovenal: ken uw klant of doelgroep.

  Goede post. Ga zo door.

  Het DM-debat is goed en de post had meer redenering in je punt kunnen gebruiken, omdat je bang bent, maar je moet weten waarom de DM-nazi's gek zijn

 7. 8

  Doug,

  Precies. Sommige mensen positioneren zichzelf graag als 'opinieleiders' door lijsten met do's en don'ts te publiceren. De waarheid is dat we ons in het Wilde Westen-stadium van sociale media bevinden en dat alles kan.

 8. 10

  Op auto-DM's:

  Sorry, de auto-DM-functie is spam, duidelijk en eenvoudig. Waarom zou u de communicatie in de eerste plaats willen automatiseren? Het toont een gebrek aan respect voor mensen die je volgen, imo. Je hebt gelijk - er zijn geen regels, maar ik dacht dat we als marketeers collectief niet meer probeerden anderen te spammen?

  Over vloeken:

  Moedig mensen voorzichtig aan om te vloeken - onthoud dat niet iedereen zich in de positie bevindt waarin u zich bevindt. Mensen op een lager niveau kunnen hun baan verliezen of mogelijk hun toekomst verstoord krijgen als werkgevers zien dat ze eerder in het openbaar hebben uitgelachen. Het gebruik van tact gaat daar ver.

  • 11

   Adam,

   RE: Spam - De enige manier waarop u een Auto-DM kunt krijgen, is als u iemand volgt ... dat is een opt-in. Of je het bericht waardeert of niet, betekent niet dat je de persoon geen toestemming hebt gegeven om je een bericht te sturen.

   Ik waardeer Auto DM's echt en zie ze niet als SPAM. Ik zou graag meer willen weten over de persoon die ik volg en het is geweldig om direct zo'n reactie te krijgen. Het is niet moeilijk om ze te verwijderen.

   Re: Vloeken - Ik moedigde mensen niet aan om te vloeken. In feite zou ik mensen aanmoedigen om dat niet te doen. Ik zeg alleen dat het voor sommige mensen werkt en hun volgers geen pijn lijkt te doen. Het is gewoon een 'regel' die niet voor iedereen werkt (maar voor mij wel).

   Doug

 9. 12

  Hou me een keer voor de gek, schaam je. Houd me twee keer voor de gek, schaam me. Niet deelnemen aan het gesprek betekent dat je het gesprek hebt verlaten. Als ik je blog tegenkom, degene die je bezit / beheert / regisseert / backup / en bewaakt, dan verwacht ik dat ons gesprek op dat moment vordert.

  Als je de agenda bepaalt en je terugtrekt, kom ik niet terug. Wat ik zal doen, als ik uw werk respecteer, is uw inhoud ergens anders heen brengen en deze bespreken met andere mensen die zich bezighouden met het idee van gebruiksvriendelijke analyse. Wat u heeft verstrekt, is misschien een vruchtbaar idee, maar wat u ons heeft nagelaten, als u verder niet meedoet, is slechts een braakliggend gebied.

  • 13

   Hallo Christopher,

   Ik neem ALTIJD deel aan het gesprek. Of iemand mij nu antwoordt op Plaxo, LinkedIn of Facebook - ik stuur het bericht altijd terug. Mijn punt is dat ik niet 'waar voor mijn geld' krijg als ik veel tijd in die gebieden doorbreng, dus breng ik de boodschap aan mijn volgers daar. Als ze reageren, reageer ik. Ik waardeer ze gewoon niet als MIJN primaire manier van netwerken.

   Bedankt voor je bijdrage aan het gesprek!

   Met veel respect.
   Doug

 10. 14

  Sheesh, Doug. Ik denk dat iemand je slipje te lang in de droger heeft gehad. Serieus, ik denk dat ik het met je eens ben (lees het maar één keer). Pas op voor alle "experts". Vind helpers.

 11. 15

  Fantastische post Doug! Mensen vragen me elke dag: 'Welke diensten moet ik gebruiken om mijn bedrijf te laten groeien? Hoe moet ik ze gebruiken? ' Ik weet het niet!!! U moet eerst naar zoveel dingen over uw bedrijf kijken. Er is absoluut GEEN one-stop-oplossing voor social media-strategie.

  Het beste wat u kunt doen, is een plan maken met een paar goede gissingen op basis van uw bestaande informatie en ervaring, het plan uitvoeren, de resultaten meten en weggooien wat niet werkt (terwijl u natuurlijk verhoogt wat wel werkt).

 12. 16

  Hartelijk dank voor het schrijven van dit. Ik ben het 100% eens. Als je wilt mijden of belachelijk maken of blackball of wat dan ook omdat ik niet 'in de rij sta' - doe het dan. Ik hoef geen regels te volgen en ben perfect in orde met de zaken die ik doe op mijn manier. Ik raak echter geïrriteerd, vooral bij bepaalde webcliques / types die (in ieder geval voor mij) zich gedragen als lemmingen en wiens elke beweging afhangt van wat een pratend hoofd zegt.

  Kortom, maak weloverwogen keuzes, maar… denk zelf na.
  -Jim

 13. 17

  re: twitter automatisch volgen - ik gebruik het niet en heb ongeveer 2500 volgers. Naarmate de tijd vordert, lijkt de snelheid waarmee ik volgers te krijgen toe te nemen en het wordt steeds moeilijker om elke volgeling aan te spreken met iets dat lijkt op een persoonlijk "dankjewel" ... een langere tijd weg en de volgers stapelen zich op, dus Ik zie een gebruik voor automatisch volgen. Niet om onpersoonlijk te zijn, maar het kan een tijdrovende bezigheid zijn. We zullen elkaar uiteindelijk op Twitter uitspreken. Als ik automatisch volgen zou gebruiken, zou het waarschijnlijk zijn om te bedanken en niets te "verkopen" ... gewoon een simpel bedankje. Persoonlijk irriteren de "check out my blog" auto DM's me. Een simpele dankbetuiging niet.
  -Jim

 14. 18

  Doug - Shhhh. Je laat de kat uit de zak. Als mensen erachter komen, zullen ze beseffen dat er niet veel behoefte is aan een social media-goeroe met minder kennis van hun vakgebied dan een middelbare scholier. Ze kunnen er ook achter komen dat de meeste van deze experts ongeveer net zo nuttig zijn als de winkeliers in 'The Emperor's New Clothes'.

  Oh, en voor de man die zegt dat de "regels veranderen" is dit geen SEO, waar er eigenlijk enkele vage regels bestaan. Op sociale media zijn er geen regels.

  • 19

   Hoi Mike!

   Door een spelplan op te stellen en een strategische aanpak te volgen met een 'goede' consultant, kan een bedrijf elk medium optimaal benutten, de uitkomst nauwkeurig meten en veel tijd besparen. Ik pleit er niet voor om het alleen te doen, ik ben gewoon tegen die experts die een of andere magische formule verkopen ... we weten allemaal dat er geen is!

   Bedankt!
   Doug

 15. 20

  Elke nieuwe sociale media in de kinderschoenen biedt een ontsnapping aan de formele grenzen en controles. Het kan een brede aantrekkingskracht hebben en geeft vrijheden om te innoveren door veel gebruikers, behoeften en persoonlijkheden.

  Het is onvermijdelijk dat sommige gebruikers zullen proberen de nieuwe media te 'bezitten', beheersing en expertise tot uitdrukking brengen als middel tot zelfverheerlijking of winst. Dit lijkt de natuurlijke gang van zaken te zijn bij elk menselijk streven.

  Persoonlijk houd ik van de vroege anarchistische fase waarin alles mogelijk lijkt: het is als een leeg canvas. Het is echter onvermijdelijk dat mensen terugvallen op troost in structuur en controle.

 16. 21

  Ik vond vrijheid toen ik las wat je hebt geschreven. In het begin was ik nogal verlegen om nieuwe dingen op Twitter te verkennen en uit te proberen. Ik was aan het observeren. leren van anderen en gewoon genieten van het geschenk van Twitter om te kunnen delen en van anderen te leren.
  Toen ik op een keer las dat ik niet iets persoonlijks kon posten in mijn leven. Eerlijk gezegd heb ik tweeten gevonden als een van de meest effectieve hulpmiddelen die verpleegkundigen toepassen op onze interventies en dat is in staat zijn om te luchten en uit te drukken wat je ook ondergaat binnen in jou. Het helpt gewoon om de pijn en druk van het leven te verlichten en te verlichten.
  Het is fijn om te weten dat ik kan zijn wat ik ben. Ik kan mijn mening en mijn stijl uitdrukken zoals het is. Bedankt voor die vrijheid, hou ervan! Ja!

  Dankbaar,
  LADYwSENSE

 17. 22

  Verfrissend om informatie te lezen van een persoon die het werk doet. Hoe moet ik dat weten? Omdat ik de ervaring heb van het doen en weet dat hij gelijk heeft.

  Belangrijkste punt: gebruik sociale media zoals u dat wilt. Als u een bedrijf wilt opbouwen met behulp van de middelen van sociale media. Ga ervoor en gebruik wat werkt. Facebook heeft bijvoorbeeld voor mij gewerkt. Ik blijf het gebruiken en het maakt deel uit van onze marketingstrategie voor sociale media die we voor klanten implementeren.

  Bedankt voor deze goed gearticuleerde positie.

 18. 23

  Het gevaar van deze razende Doug is natuurlijk dat je gevaarlijk dicht bij het geven van doseringen zit en jezelf niet doet, alleen andere doseringen en niet dat die andere jongens.

  Ik denk dat de echte boodschap, en in mijn gedachten maakt u dit punt, is dat het gebruik, ongeacht de tool, altijd moet worden bepaald door uw markt en uw doelstellingen. Het lijdt geen twijfel dat de manier waarop sommige mensen je vertellen dat je sociale media zou moeten gebruiken, voor sommigen klopt vanuit het oogpunt van effectiviteit. . . en de manieren waarop u suggereert, zijn duidelijk perfect voor u, en ook voor anderen, maar zeker niet voor iedereen.

  Het echte gevaar is wanneer mensen beginnen met het belijden van goede en foute manieren om iets te doen - de enige juiste manier, zoals u opmerkt, is degene die werkt voor uw unieke situatie.

  sociale media is een hulpmiddel, het is geen religie!

  • 24

   Hallo John,

   Je maakt een goed punt - en ik denk dat je het mijne nog verder verduidelijkt. Ik wil niet intimideren, ik wil macht geven. Om mensen mondiger te maken, moet de social media-adviseur enigszins onpartijdig zijn, maar wel deskundig.

   Ik ben er bijvoorbeeld een grote fan van StumbleUpon, maar ik erken dat het meer overeenkomt met mijn surfgedrag en persoonlijkheid dan het geval is Digg. Dat betekent niet dat mijn klanten het gebruik van Digg moeten staken en op StumbleUpon moeten springen, tho!

   In plaats daarvan leg ik uit hoe ze allemaal kunnen worden gebruikt, wat de unieke kenmerken zijn, hoe ze in het verleden hebben gepresteerd, en moedig de persoon aan om ze allemaal uit te testen. We kunnen dan de impact van hun inspanningen meten en zien welke hen ten goede komt (of zelfs dat beide mogelijk zijn!).

   Doug

 19. 25

  Ik ben het eens met alles wat je hebt geschreven Doug, ik heb dezelfde situatie hier in Australië gezien.

  Ik denk dat de regels die wel van toepassing zijn, de regels zijn van gewone beleefdheid en basismanieren. Het staat misschien op internet, maar dat betekent niet dat het niet beleefd en respectvol moet zijn

  Markeer

 20. 26
 21. 27

  Er zijn echt geen regels voor; kanaal, sociaal, direct / catalogus, e-mail, web… noem maar op. afgezien van alle regels die de FTC heeft gehandhaafd. De resultaten kunnen sterk variëren op basis van uw publiek, dus u bedenkt welke regels u voor uw bedrijf moet volgen.

 22. 28

  Er zijn echt geen regels voor; kanaal, sociaal, direct / catalogus, e-mail, web… noem maar op. afgezien van alle regels die de FTC heeft gehandhaafd. De resultaten kunnen sterk variëren op basis van uw publiek, dus u bedenkt welke regels u voor uw bedrijf moet volgen.

 23. 29

  Er zijn echt geen regels voor; kanaal, sociaal, direct / catalogus, e-mail, web… noem maar op. afgezien van alle regels die de FTC heeft gehandhaafd. De resultaten kunnen sterk variëren op basis van uw publiek, dus u bedenkt welke regels u voor uw bedrijf moet volgen.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.