Ik geloof dat het succes van B2B Social Media Marketing overdreven is

leuk niet leuk

Laten we dit gesprek beginnen door te zeggen dat al mijn bewijs anekdotisch is. Ik heb geen wijdverbreid onderzoek gedaan om mijn instincten te bewijzen; Ik blijf gewoon steeds meer mensen tegen me fluisteren dat ze geen sociale media gebruiken om resultaten te behalen. En ze lijden helemaal niet; hun bedrijven doen het geweldig.

"Wacht!", Verklaar je, "Ze zouden het zo veel beter kunnen doen!"

Nee. Een van de bedrijven heeft een groei van meer dan 100% op jaarbasis in een zeer competitieve markt. Geen van hun leiderschap, noch hun werknemers behouden een consistente aanwezigheid op sociale media. De overgrote meerderheid van hun leads zijn afkomstig van conferenties die ze over de hele wereld bijwonen. Ze hebben een intern verkoopteam dat deze leads opvolgt en huisconversies stimuleert.

Een ander bedrijf heeft zojuist nieuwe kantoorruimte gebouwd en financiert hun groei zelf. Ze hebben een integratieproduct dat geen concurrentie heeft in een Enterprise-industrie, en ze tekenen klanten zo snel als ze een demo kunnen laten zien. Serieus - geen sociale media.

Ik heb het niet alleen over het controleren op waarschuwingen ... ik heb het nul moeite gestoken in hun socialemediastrategieën.

Aan de andere kant heb ik een bedrijf waar ik mee werk dat me vertelde dat ze niets anders doen dan promotie op sociale media omdat het zo goed werkt. “Wat heb je nog meer geprobeerd?”, Vroeg ik. “Niets, dat hoeven we niet.”, Zei de eigenaar. Fascinerend, dus het enige bedrijf dat de resultaten van sociale media aanprijst, doet niets anders dan sociale media. Hoe weten ze dat het werkt ?!

Marketeers worden wakker

Een collega vertelde me onlangs dat zijn CMO onlangs werd ontslagen nadat hij maandenlang ijdelheidscijfers aan het bestuur had gerapporteerd. Paginaweergaven, volgers, vind-ik-leuks en retweets ... zonder enige correlatie met het genereren van inkomsten of groei.

We hebben een klant die zijn bekwaamheid op het gebied van sociale media vierde en een gigantische aanhang verzamelde op sociale mediaplatforms. Ze hebben ongelooflijk hard gewerkt om hun sociale medianetwerk te betrekken en te koesteren. Maar als het ging om demo's en downloads, hadden de cijfers nooit een verband.

Mijn anekdotische observaties gaan verder met mijn websites. Hoewel ik wat hapjes krijg via een LinkedIn, produceren Facebook en Twitter nul omzet. Ik heb onlangs tienduizenden extra lezers getest en ertoe aangezet om via Facebook Manager in contact te komen. Ja .. je raadt het al. Ging niet.

Vier problemen met socialemediamarketing

Er zijn vier problemen die ons vermogen om geweldige verkopen die aan sociale media zijn toegeschreven, schaden:

  1. Intentie - volgen uw fans en volgers op sociale media u omdat ze hun volgende aankoop onderzoeken en uw bedrijf bekijken? Ik vermoed dat dit een klein percentage is van uw totale publiek ... en veel plezier met het proberen erachter te komen wie ze precies zijn.
  2. Attribution - de overgang tussen sociale netwerken en uw analytics zit vol hiaten, waarvan de grootste de verkoop is die afkomstig is van een Tweet of Facebook-update. Het is niet onmogelijk; het is gewoon moeilijk.
  3. Trechters - elke marketeer houdt ervan om uw conversietrechter te tekenen en zal u vertellen dat betrokkenheid essentieel is tussen bewustwording en conversie. Het probleem is niet de volgorde; het is de ruimte tussen. Klanten visualiseren deze coole trechter waar prospects de laatste stap naar de volgende overslaan. De realiteit is heel anders. Conversies zijn mijlenver verwijderd van verbinding maken op sociale media. Het kan jaren duren om de autoriteit naar huis te rijden waarvoor u erkend moet worden. Dat is een hoop moeite met een zeer laag investeringsrendement.
  4. Ijdelheid - voelt het niet geweldig als je honderden of duizenden views, likes, tweets, retweets, shares of wedstrijdinzendingen krijgt? Dat doet het - ons team heeft het gedaan en heeft een high-five gegeven aan onze vaardigheden op het gebied van sociale media. Het probleem was natuurlijk dat geen van deze statistieken tot enig bedrijf leidde. Als de telefoon niet overgaat, wijzen marketeers graag op ijdelheidscijfers om de aandacht af te leiden.

Marketeers zouden moeten werken inkomsten achteruit naar de prospect. Erkennen waar uw inkomsten vandaan komen, zou uw topprioriteit moeten zijn en vervolgens zaken via die media en kanalen stimuleren.

Ik zeg niet dat sociale media niet zullen of kunnen werken, ik merk alleen dat ik vaak marketinginvesteringen zie in andere strategieën die een veel hoger investeringsrendement hebben, veel minder moeite vergen en gemakkelijker te volgen zijn.

Ik geef ook niet op op sociale media. Ik realiseer me dat merkbekendheid, herkenning, autoriteit en vertrouwen allemaal tot geweldige resultaten kunnen leiden. Ik beweer alleen dat de resultaten op sociale media vaak overdreven zijn. Als iemand je anders vertelt, kijk dan eens naar hun bedrijf en onderzoek hoe ze worden betaald.

Ik vermoed dat het niet via sociale media is.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.