Social Media PR - Risico's en beloningen

risico versus beloning

Een aantal jaren geleden ontdekte ik de voordelen van online PR als een manier om de bekendheid voor mijn klanten te vergroten. Naast onderwerping aan gevestigde nieuwssites, heb ik mijn eigen site gemaakt - Indy-Biz, als een manier om goede nieuwsverhalen over klanten, vrienden en de lokale biz-gemeenschap te delen.

Al meer dan twee jaar is de site een win-win-win. Alles was geweldig, tot gisteren, toen een heel ongelukkig persoon een heel negatieve opmerking plaatste. De opmerking was naar aanleiding van een verhaal over een lokaal bedrijf, gerund door een goede vriend van mij.

Toen ik de opmerking bekeek, wist ik niet wat ik moest doen. Wat ik echt wilde doen, was de reactie verwijderen. Hoe durft hij dat over mijn vriend te zeggen? Maar het verwijderen van de opmerking zou het vertrouwen hebben geschonden dat ik bij mijn lezers heb opgebouwd. En als hij echt geïrriteerd was, had hij de opmerking gewoon ergens anders op het net gepost.

In plaats daarvan heb ik heeft een reactie geplaatst, het oneens was met wat hij had geschreven, en gaf mijn vriend een 'heads up'. Ze vroeg een aantal andere mensen in de gemeenschap om opmerkingen te plaatsen. Toen voegde ze haar antwoord toe, waarbij ze de ongelukkige persoon aanmoedigde om rechtstreeks contact met haar op te nemen, waarbij ze erkende dat het telefoonnummer in het oorspronkelijke persbericht verkeerd was.

Uiteindelijk was dit een geweldige case study over hoe bedrijven sociale media moeten gebruiken om hun online merk en reputatie te beheren. U kunt negatieve opmerkingen niet voorkomen of beheersen. Ze zullen bestaan. Maar als je een leger loyale fans hebt, zullen ze je verdedigen en je helpen de situatie het hoofd te bieden. Bovendien, in plaats van je in het zand te verstoppen, zal je proactief contact opnemen met ontevreden klanten of critici in een openbaar forum, je algehele reputatie versterken.

2 reacties

  1. 1

    Ik zag dit zoals het zich gisteren aan het ontvouwen was en het bevestigde gewoon mijn overtuiging dat als je een loyale gemeenschap kunt bevorderen en laten groeien, verkeerde informatie en trollen snel worden onderdrukt door de leden ervan. Tegelijkertijd zijn negatieve opmerkingen niet altijd een slechte zaak, omdat ze ons de kans geven om te luisteren en te corrigeren wat er mis is gegaan.

Wat denk je?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Ontdek hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.